• maatwerkspecialist
  • snel & professioneel contact
  • onbezorgd op reis
Snel contact
030 - 230 80 10

In minder dan een uur vlieg je van Reykjavik naar Akureyri en dan ligt het schilderachtige noorden binnen handbereik. Het noorden biedt een zeer afwisselend landschap dat uitnodigt tot het maken van excursies tijdens je vakantie IJsland, zoals raften, paardrijden en walvissen spotten. Daarnaast vind je hier ook stille, harmonieuze landschappen met veel vogels. Het Noorden van IJsland is een gebied van ongekende schoonheid, wat mede veroorzaakt wordt door de vulkanische activiteit in deze regio. Je vindt hier naast de meest ongerepte plekjes van IJsland, zoals het schiereiland Langanes en de nabijgelegen kustgebieden, ook heel populaire gebieden, zoals het drukbezochte Mývatn-gebied, dat een schat aan bezienswaardigheden herbergt. Een must-see tijdens jouw vakantie IJsland!

Akureyri

Akureyri is met ca. 18.000 inwoners de grootste stad van het noorden. In de winter is het een populair skigebied en in de zomer een leuke stad om te gaan winkelen, met goede hotels en leuke uitgaansgelegenheden. Akureyri heeft de meest noordelijke botanische tuin ter wereld, een prachtige kerk en een boeiend moderne kunstmuseum. Vanaf de luchthaven van Akureyri kun je een vliegexcursie maken naar het op de poolcirkel gelegen eiland Grimsey.

Dalvik

Dalvík ligt ten noorden van Akureyri in een vogelrijk gebied. Vanuit de haven van Dalvík kun je per ferry naar het nabijgelegen eiland Hrisey, een eldorado voor vogelliefhebbers. Ook worden er in de zomer walvisexcursies met kleine vaartuigen aangeboden. Dalvík is met een 10km lange tunnel verbonden met het stadje Olafsfjördur.

Siglufjördur

Siglufjördur is een schilderachtig vissersstadje dat zijn bekendheid heeft te danken aan de succesvolle haringvisserij in de vorige eeuw. Er is een prachtig museum, waar je terug gaat in de tijd. Iedere zomer in augustus wordt hier een haringfestival gehouden, dat bezoekers van over de hele wereld trekt.

Skagafjördur district

Het Skagafjördur district is vooral beroemd vanwege de vele paardenfokkerijen. Je kunt hier op verschillende locaties een demonstratie bijwonen, waar het IJslandse paard de beroemde ‘tölt’ (viertakt telgang) laat zien.

Saudarkrókur

Saudárkrokur is een leuk stadje in het district Skagafjördur. In de omgeving van Saudárkrokur vind je een streekmuseum in de turfboerderij Glaumbær, waar je kunt zien hoe men in vroeger tijden leefde. In het nabijgelegen Varmahlíd worden raftingtochten aangeboden op verschillende niveaus.

Vatnsnes

Het schiereiland Vatnsnes kent een paar opmerkelijke attracties. Aan de oostkant de rotsformatie Hvítserkur, ook wel beschreven als een draak die uit zee oprijst en zeehondenkolonies aan de westkant in de omgeving van Illugastadir.

Langanes

Langanes is een schiereiland in het meest oostelijk deel van deze regio. Bij het stadje Thórshöfn houdt de bewoonde wereld op en kom je in het leefgebied van vogels en schapen, met daartussen een enkele boerderij. Het schiereiland heeft een fascinerende geschiedenis, waarbij de mens het uiteindelijk heeft verloren van de natuur. Er kunnen interessante excursies gemaakt worden naar o.a. een grote Jan van Genten kolonie en een voormalig vissersdorpje.

Raudanes

Raudanes ligt tussen Thórshöfn en Raufarhöfn. Dit aan de kust gelegen gebied heeft prachtige rots- en basaltformaties. Er is een ca. 3 uur durende wandelroute uitgezet langs de mooiste plekjes.

Raufarhöfn

Raufarhöfn is een klein plaatsje op het schiereiland Melrakkaslatta en het meest noordelijke punt van IJsland. Dit is een zeer geliefd oord voor vogelaars en biedt ook volop wandel- en vlieg-vismogelijkheden.

Mývatn

Mývatn is het gebied waar je vreemdsoortige lavaformaties, borrelende zwavel- en modderpoelen, prachtige basaltformaties en pseudokraters vindt. Bij de vulkaan Krafla kun je door dampende lavavelden lopen, die zijn ontstaan bij de erupties in de periode 1975-1984. Rond het meer nestelen zeldzame eenden, waaronder de harlekijneend. Een wandeling naar de rand van de explosiekrater Hverfjall is een aanrader.

Jökulsá National Park

Het Jökulsá Nationaal Park met zijn indrukwekkende kloof en watervallen, waarvan de Dettifoss de beroemdste is, mag je zeker niet overslaan. Hetzelfde geldt voor de hoefvormige kloof Ásbyrgi en de basaltformaties bij Hljódaklettar (klankrotsen).

Husavik

Het stadje Húsavík is het vertrekpunt voor walvisexcursies, waarbij je witsnuitdolfijnen en bultruggen kunt zien. Er is ook een interessant walvismuseum. In de gezellige haven van Húsavík is het goed toeven.

Godafoss

Godafoss (waterval van de goden), ligt circa 30km ten westen van Mývatn. Hier werd in het jaar 1000 het christendom als nationale religie aangenomen. Met een breedte van 30m en een hoogteverschil van 12m is dit één van de meest fotogenieke watervallen van IJsland.

100% op maat

een reis speciaal voor jou samengesteld

Ons team gaat graag aan de slag met het regelen van jouw ultieme reis op maat! Geef je wensen door en je ontvangt snel een vrijblijvend voorstel voor jouw droomreis!

Het team van IJsland Tours staat voor je klaar om jouw droomreis te realiseren.

Stel jouw reis op maat samen
Expert in maatwerk voor jouw droomreis | IJsland Tours