• maatwerkspecialist
  • snel & professioneel contact
  • onbezorgd op reis
Snel contact
030 - 230 80 10

Reusachtige ijsbergen, torenhoge gletsjers, vrolijk gekleurde huizen en dorpjes, de vriendelijke inheemse Inuit-bevolking, walvissen, zeehonden, muskusossen en 500 soorten planten: Welkom in Groenland! Dit immense eiland is voor 85% bedekt met een ruim 2 km dikke ijskap. Het toerisme is hier, met veel zorg voor natuur en cultuur, volop in ontwikkeling.

Groenland is een autonoom deel van Denemarken met ca. 57.000 inwoners, maar is geen lid van de EU. De hoofdstad is Nuuk. Deens en Groenlands zijn de officiële talen, maar in de meer toeristische gebieden wordt ook Engels gesproken. In de ‘steden’ zijn de voorzieningen redelijk modern, in de kleine nederzettingen daarentegen heb je vaak het gevoel een stap terug te gaan in de tijd. Hier leeft men nog van de jacht en visserij.

Gezien de enorme afmetingen kent Groenland diverse klimaten, gemiddeld bedraagt de zomertemperatuur 10°C. Dit klinkt koud, maar door de lage luchtvochtigheid voelt het veel warmer aan.

De beste reisperiode is van half juni tot eind augustus. Winterse activiteiten zoals hondensledetochten zijn met name in de maanden maart en april een unieke en onvergetelijke ervaring.

100% op maat

een reis speciaal voor jou samengesteld

Ons team gaat graag aan de slag met het regelen van jouw ultieme reis op maat! Geef je wensen door en je ontvangt snel een vrijblijvend voorstel voor jouw droomreis!

Het team van IJsland Tours staat voor je klaar om jouw droomreis te realiseren.

Stel jouw reis op maat samen
Expert in maatwerk voor jouw droomreis | IJsland Tours