• maatwerkspecialist
  • snel & professioneel contact
  • onbezorgd op reis
Snel contact
030 - 230 80 10

Wanneer je op Vágar airport arriveert stap je letterlijk in een andere wereld, die van ongerepte natuurlijke schoonheid. Er zijn maar weinig luchthavens ter wereld die zulke indrukwekkende vergezichten bieden aan jou als reiziger. Deze panorama’s geven echter slechts een hint van wat je snel zult ontdekken tijdens je rondreis op deze prachtige eilandengroep.

18 Bijzondere eilandjes

De Færøer zijn een archipel van 18 bergachtige eilanden, halverwege tussen IJsland en Schotland in de Noord-Atlantische Oceaan. De eilanden werden voor het eerst bewoond in 300 na Christus, hoewel niemand precies weet door wie. Volgens de verhalen die van generatie op generatie zijn doorgegeven, waren de eerste bekende kolonisten Ierse monniken in de zesde eeuw. De naam Færøer verscheen voor het eerst als Faereyjar (rond 1225), wat ‘schapeneilanden’ betekent en verklaart waarschijnlijk waarom het Færøerse nationale symbool een ram is. De naam werd in de 9e eeuw aan de eilanden gegeven door Viking-kolonisten uit Noorwegen.

Sinds 1948 zijn de Færøer een zelfbesturende natie onder de externe soevereiniteit van het Koninkrijk Denemarken. Dit betekent dat de eilanden de exclusieve jurisdictie hebben om onafhankelijk van Denemarken wetten te maken en te regeren op verschillende gebieden zoals handel, belastingen, sociale zekerheid en onderwijs. In tegenstelling tot Denemarken zijn de Færøer Eilanden geen lid van de Europese Unie.

De bijna 50.000 inwoners van de eilanden zijn verspreid over de zeventien bewoonde eilanden. Deze eilanden zijn verbonden door een uitstekende infrastructuur. Ze beschikken over een uitgebreid wegennet en talrijke tunnel- en veerverbindingen. Dit, samen met telecommunicatie van wereldklasse en supersnel internet, biedt een uitstekende basis voor het behoud van de economische, sociale en culturele levensvatbaarheid van gemeenschappen in het hele land.

De belangrijkste industrie op de Færøer is de visserij. Deze sector is goed voor ongeveer 90% van de export en ongeveer 20% van het bbp. In 2015 bedroeg het werkloosheidspercentage slechts 2,3%. Het Færøerse onderwijssysteem is zeer goed ontwikkeld, met gratis basis- en middelbaar onderwijs voor iedereen en een aantal instellingen die zich bezighouden met hoger onderwijs en onderzoek. Veel jonge Faeröers kiezen ervoor om in het buitenland te studeren en te werken voordat ze naar huis terugkeren om zich te vestigen.

Onontdekte bestemming

Drijvend in de Noord-Atlantische Zee vind je een andere wereld. Een plek als vrijwel geen andere op aarde. Een idyllisch toevluchtsoord, vredig gelegen tussen weelderige groene valleien, machtige basaltkliffen, uitgestrekte boomloze heidevelden en watervallen die rechtstreeks in de winderige oceaan storten.

De 18 ruige vulkanische eilanden waaruit de Færøer bestaat, lijken op een handvol rotsen die lukraak in de diepzee liggen verspreid. De eilanden herbergen mythische bergen, hobbitachtige, met gras bedekte huizen en grazende ruige schapen. Het wispelturige en zeer veranderlijke weer draagt ​​bij aan de charme van de Færøer (of vormt een uitdaging, afhankelijk van hoe je het bekijkt). Als je je handpalmen wijd uitstrekt, voel je sneeuw op de ene handpalm vallen en de zon op de andere. Het weer zal echter niet bepalend zijn voor jouw verblijf op de Faeröer. De eilanden bieden een verscheidenheid aan weersonafhankelijke activiteiten en mogelijkheden. Er is altijd wel iets te beleven.

Het Færøerse volk wordt gevormd door de harde elementen die hen generaties lang hebben omringd; een prachtige mix van afzondering, veerkracht en terughoudendheid, open armen, natuurlijkheid en warmte. Het charmante is, weinig gemeenschappen die zo klein zijn, hebben zo'n levendige kunst- en muziekscene. En de Færøerse gastronomie heeft nog nooit zo hoog aangeschreven gestaan. Het extreem trage levenstempo is perfect voor gastvrije mensen en een ontspannen levensstijl. Maar niet alles is langzaam en kalm. De eilanden belichamen ook de droom van elke adrenalinejunkie, want er is geen tekort aan spannende activiteiten op het land en op zee. Dit alles en meer creëren een unieke en onnavolgbare bestemming aan de rand van de wereld. Een plek die werkelijk onaangeroerd, onontdekt en gewoon ongelooflijk is.

100% op maat

een reis speciaal voor jou samengesteld

Ons team gaat graag aan de slag met het regelen van jouw ultieme reis op maat! Geef je wensen door en je ontvangt snel een vrijblijvend voorstel voor jouw droomreis!

Het team van IJsland Tours staat voor je klaar om jouw droomreis te realiseren.

Stel jouw reis op maat samen
Expert in maatwerk voor jouw droomreis | IJsland Tours