Bel mij terug

Vul je naam en telefoonnummer in,
en wij bellen je zo snel mogelijk terug

Alleen mogelijk op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

IJsland

IJsland is het land waar wij, het team van IJsland Tours, met hart en ziel van houden. Er is geen andere bestemming die zo boeiend en afwisselend is. Tijdens een vakantie IJsland kan je genieten van een stukje ongerepte natuur; je kunt er walvissen en vogels zien en heel veel prachtige watervallen. Door zijn vulkanische activiteit onderscheidt IJsland zich van alle andere bestemmingen. Nergens in Europa kun je van zo dichtbij kennismaken met kokende modderpoelen, sterk ruikende zwavelbronnen, spuitende geisers en overblijfselen van recent uitgebarsten vulkanen.

Algemeen

IJsland ligt op de midatlantische rug, een soort bergkam die van noord naar zuid over de bodem van de Atlantische Oceaan loopt. Op enkele plaatsen komt de rug boven het water uit, o.a. bij de Azoren, St. Helena en IJsland. Door de ligging op deze breuklijn tussen het Eurazische- en Amerikaanse continent is IJsland een land in beweging.

De meeste mensen die op IJsland wonen, (ruim 332.000 inwoners volgens de laatste statistieken) stammen af van de Vikingen. Visserij is altijd de belangrijkste bron van inkomsten geweest, maar sinds een paar jaar staat toerisme op de eerste plaats. Andere belangrijke bronnen van inkomsten zijn landbouw en geothermische energie. Hoewel de eetcultuur in IJsland de laatste jaren enorm veranderd is, zal je standaard op elk menu verse vis en lamsvlees tegenkomen. De voertaal is IJslands, wat een verbastering is van het Oudnoors. Door de eenzame ligging van het eiland is de taal niet veel veranderd en kan men de oude saga’s en edda’s nog vrij gemakkelijk lezen. IJslanders lezen veel en kennen ook beroemde schrijvers als Snorri Sturluson, Halldór Laxness en de huidige crimi-schrijver Arnaldur Indridason. De meeste IJslanders spreken Engels. Reykjavík, de hoofdstad, is het hart van het culturele leven. Hier zijn talloze musea en er is altijd wel iets te doen op het gebied van muziek en film. Een bekend muziekfestival is Airwaves, dat ieder jaar eind oktober, begin november plaatsvindt.

Bekijk onze reizen naar IJsland

 Algemene weersvoorspelling