• maatwerkspecialist
  • snel & professioneel contact
  • onbezorgd op reis
Snel contact
030 - 230 80 10

Laten we eerlijk zijn: als je verwacht dat je in de zomer gegarandeerd mooi weer hebt op de Færøer , ben je helaas verkeerd geïnformeerd. Het wil echter niet zeggen dat het onmogelijk is! Wat veel mensen verbaast is de relatieve ‘zachtheid’ van de Færøerse seizoenen.

'Mooi weer'?

Ondanks de noordelijke breedtegraad van de eilanden, zijn de zomers koel met een gemiddelde temperatuur van 13 ° C en zijn de winters mild, met een gemiddelde temperatuur van 3 ° C. Wanneer je de kans ziet een fijn beschut plekje te vinden kan de temperatuur veel hoger zijn, maar de lucht is altijd fris en schoon, ongeacht het seizoen. De Færøer eilanden hebben een zeeklimaat, wat inhoudt dat het weer erg veranderlijk is. Zon, mist en regenbuien wisselen elkaar in een hoog tempo af. De temperatuur wordt sterk bepaald door de ligging in zee, dankzij de golfstroom die de eilanden omringt bevriezen de havens nooit. Het kan sneeuwen, maar als dit gebeurt is het nooit voor lang.

Omdat de variaties in hoogte, oceaanstromingen, topografie en wind betekenen dat het klimaat sterk verschilt, zijn de afstanden tussen locaties klein zijn. En dit zorgt juist voor onvoorspelbaar en zeer veranderlijk weer. Het is niet ongewoon dat de ene locatie regen, de volgende sneeuw en een derde locatie je zon geeft. Je kunt letterlijk alle vier de seizoenen op één dag beleven! En dat is ook wel ècht de charme van deze bestemming.

Beste reistijd

De beste reistijd is dus lastig te bepalen, maar in het algemeen is de wel de zomerperiode, vanaf half mei tot eind september. Met name omdat de Færøer bij uitstek een bestemming is om prachtig te wandelen, fietsen en vogelspotten. Dit alles kan je alleen maar doen wanneer de grond niet zompig is van de verdwijnende vorst en nestelende zeevogels vind je nou eenmaal enkel in de zomermaanden op de eilanden. Het fijne aan de zomer is dat je veel daglicht hebt waardoor je het optimale uit de dag kunt halen (19 uur, 45 minuten op de langste dag, 21 juni). De dagen in de winter kunnen daarentegen maar 5 uur duren. Toch is het ook in de winter mogelijk om naar de Færøer te reizen en bijvoorbeeld een stedentrip Tórshavn in te plannen, of een huurauto te boeken en een beetje te eilandhoppen.

100% op maat

een reis speciaal voor jou samengesteld

Ons team gaat graag aan de slag met het regelen van jouw ultieme reis op maat! Geef je wensen door en je ontvangt snel een vrijblijvend voorstel voor jouw droomreis!

Het team van IJsland Tours staat voor je klaar om jouw droomreis te realiseren.

Stel jouw reis op maat samen
Expert in maatwerk voor jouw droomreis | IJsland Tours