• maatwerkspecialist
  • snel & professioneel contact
  • onbezorgd op reis
Snel contact
030 - 230 80 10

Wanneer je op Vágar airport arriveert stap je letterlijk in een andere wereld, die van ongerepte natuurlijke schoonheid. Er zijn maar weinig luchthavens ter wereld die zulke indrukwekkende vergezichten bieden aan jou als reiziger. Deze panorama’s geven echter slechts een hint van wat je snel zult ontdekken tijdens je rondreis op deze prachtige eilandengroep.

Vágar betekend ‘land van baaien’, vernoemd naar de drie baaien Sandavágur, Midvágur en Sorvágur die allen een dorp met dezelfde naam hebben. Van deze drie is Sandavágur de bekendste. Er is hier een oude steen uit de 13e eeuw met runetekens gevonden die bewijs levert dat de Viking Torkil Onudarson zich hier als eerste bewoner heeft gevestigd. De steen is te bewonderen in de plaatselijke kerk.

Eén van de bekendste highlights van Vágar is het pittorekse dorp Gásadalur in het westelijke deel van het eiland. De oude postroute over de berg, die vroeger daadwerkelijk gelopen werd is haast wereldberoemd. Met name dankzij de film ‘1700 metres from the future’ uit 1990. Sinds de komst van de tunnel is het leven van de dorpsbewoners een stuk rooskleuriger. Voor de liefhebbers is de route over de berg nog altijd te bewandelen. Het is een pittige wandeling langs kliffen met steile hellingen en duurt ongeveer 6 uur.

Ulla Boje Rasmussen portrays with humour and empathy life in the small Faroese village of Gásadalur, inhabited by just 16 adults and a 9-year old boy. The film gives a unique insight into the inhabitants living conditions. It portrays their expectations or a long-awaited tunnel through the fell – which cuts off the village from the ourside world as well as from the future.

Vágar is het op twee na grootste eiland en heeft een goede verbinding met hoofdstad Tórshavn. Je kunt daarnaast vanaf dit eiland prachtige uitstapjes en excursies inplannen, waarvan de bekendste het (vogel)eiland Mýkines is. Hier vind je zowel de bekende Papegaaiduiker en een grote Jan van Genten kolonie, die Mýkines exclusief heeft toegeëigend als broedgebied.

100% op maat

een reis speciaal voor jou samengesteld

Ons team gaat graag aan de slag met het regelen van jouw ultieme reis op maat! Geef je wensen door en je ontvangt snel een vrijblijvend voorstel voor jouw droomreis!

Het team van IJsland Tours staat voor je klaar om jouw droomreis te realiseren.

Stel jouw reis op maat samen
Expert in maatwerk voor jouw droomreis | IJsland Tours