• maatwerkspecialist
  • snel & professioneel contact
  • onbezorgd op reis
Snel contact
030 - 230 80 10

Paspoort
Voor reizen naar de Faroer eilanden is een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart benodigd, tenminste geldig tot en met de terugreisdatum. Deze informatie is geldig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

Vaccinaties
Voor reizen naar de Faroer eilanden zijn geen vaccinaties verplicht of aanbevolen.

Geldzaken
Op de Færøer betaal je met Deense of Færingse Kronen (de waarde is gelijk). De wisselkoers op dit moment is € 1 = ca. 7,5 Deense Kronen. Pinautomaten zijn alleen in de grotere plaatsen te vinden. Creditcards (denk aan je pincode) worden op steeds meer plekken geaccepteerd. Het is daarnaast altijd verstandig om ook contant geld bij je te hebben.

Openbaar vervoer

Bussen: De Færøer hebben een uitgebreid busnetwerk, met rode Bussleiðin stadbussen in Tórshavn en blauwe Bygdaleiðir bussen die de verbinding tussen de dorpen op het platteland onderhouden. Het bus- en ferry netwerk wordt uitgevoerd door Strandfaraskip Landsins in opdracht van de Faroese regering. De hoofdroute loopt van Tórshavn naar Klavsvík in het noordoosten, welke via de Norðoyatunnilin tunnel loopt. Bussleiðin is de naam van de lokale busmaatschappij van Tórshavn, die 5 routes heeft en uitgevoerd wordt door de stad Tórshavn. Sinds 2007 is het busvervoer in Tórshavn gratis. Dit groene initiatief is opgezet om de lokale bevolking zoveel mogelijk uit de auto te halen.

Ferries: De belangrijkste ferryverbindingen zijn die van Tórshavn naar het meest zuidelijke eiland Suduroy en vanaf Tórshavn naar de eilanden Sandoy en Skúvoy en Nólsoy. Daarnaast is er een ferryverbinding vanaf het eiland Vágar naar het het meest westelijk gelegen (vogel)eiland Mykines en een postboot vanaf het noordelijke eiland Vidoy naar de meest oostelijk gelegen eilanden Fugloy en Svinoy.

Helicopters: Deze vorm van vervoer is in de eerste plaats voor de eilandbewoners zelf en is in verhouding tot andere bestemmingen dan ook zeer redelijk geprijsd. Eilandbewoners hebben altijd voorrang op de buitenlandse bezoekers. Helicopter vervoer is dus altijd onder voorbehoud van beschikbaarheid en zal nooit in de vorm van een retourvlucht worden aangeboden.

Wegennet: De Færøer beschikt over een wegennet van meer dan 600km. Er wordt tussen en op de eilanden veel gebruikt gemaakt van tunnels, bruggen en veerponten. De afstanden tussen de eilanden is niet groot.

100% op maat

een reis speciaal voor jou samengesteld

Ons team gaat graag aan de slag met het regelen van jouw ultieme reis op maat! Geef je wensen door en je ontvangt snel een vrijblijvend voorstel voor jouw droomreis!

Het team van IJsland Tours staat voor je klaar om jouw droomreis te realiseren.

Stel jouw reis op maat samen
Expert in maatwerk voor jouw droomreis | IJsland Tours