• maatwerkspecialist
  • snel & professioneel contact
  • onbezorgd op reis
Snel contact
030 - 230 80 10

Het begon allemaal met de Vikingen en een markt. Tegenwoordig is het uitgegroeid tot een bruisende én 1 van de kleinste en lieflijkste hoofdsteden ter wereld. We hebben het over Tórshavn, stad van Thor, de god van de oorlog. Je merkt dat de stad door trotse Vikingen een naam gekregen heeft.

De inwoners van de stad hebben in de loop der jaren langzaam maar gestaag een charmante en geconcentreerde mini-versie van een moderne stad ontwikkeld. Tussen de oude en de nieuwe stad staat de kathedraal, Havnar Kirkja. In het oude gebied genaamd ‘Tinganes’, slingeren de smalle steegjes tussen oude zwart geteerde huizen met traditionele grasdaken naast moderne architecturale gebouwen met gevels in verschillende rijke kleuren. In de straten zie je een mix van natuur en cultuur, hippe en trendy designkleren en vers gevangen vis, allemaal in een eclectische mix van traditioneel Faeröers en kosmopolitisch. Wist je dat de stadsbussen gratis zijn? Ze rijden rond in de stad en naar de kleine dorpen rondom Tórshavn.

Een leuke locatie is Vágsbotnur, het havengebied met idyllische oude pakhuizen, leuke cafés en pubs en moderne restaurants. Je vindt hier stalen tafels waar vers gevangen vis en in het seizoen aardappelen, bieten en rabarber van eigen bodem te kopen is. Hier geniet je ook van een hippe chai latté en de zon, terwijl je op het terras zit. Hier vind je veel goede restaurants, variërend van Italiaans tot Amerikaans tot Japans én uitstekende gastromische hoogtepuntjes met lokale ingrediënten en specialiteiten. Er zijn hier ook veel internationaal geprezen Færøerse designlabels naast de opkomende ontwerpers te vinden. De vrolijke kleuren en patronen van het authentieke Færøerse gebreide wol is wereldberoemd en híer vind je jouw favoriete design.

Vanuit de haven wandel je via de kleine steegjes van de oude stad naar het plein Vaglid, waar een idyllische boekhandel te vinden is. Hier begint de voetgangersstraat van het centrum waar je chique designerwinkels, banken en de bibliotheek vindt. Verderop in deze straat passeer je het kleine park Platasjan waar het kunstmuseum te vinden is. In dit gebied is ook een binnenzwembad met sauna en een spa te vinden. Voorbij dit zwembad staat het prachtige Nordic House dat als een architecturale parel oprijst en bijna sprookjesachtig aandoet. Als je meer wilt winkelen dan kan je je hart ophalen in het moderne winkelcentrum SMS.

Aan de andere kant van het oude dorp Tinganes bevindt zich de haven waar vandaan veerboten naar de eilanden Nólsoy en Suduroy varen. Ook de ‘grote’ Smyril Line die tussen Hirthals, Denemarken en IJsland vaart meert hier aan om reizigers kennis te laten maken met de Færøer door middel van een 3-daagse stop. Even verderop zie je het oude stervormige bastion waar kanonnen werden geplaatst om de piraten weg te houden. Er zijn nog twee kanonnen te zien die tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt zijn. Als je de kustweg blijft volgen staat aan de andere kant van de heuvel de oude boerderij van Hoyvik, nu een deel van het Nationaal Museum. De baai van Hoyvik wordt gebruikt om te zwemmen, snorkelen en duiken.

Het Færøerse museum voor geschiedenis en natuur in Tórshavn heeft een grote verzameling tentoonstellingen die de culturele geschiedenis van de eilanden uitbeelden. De belangrijkste tentoonstelling is die van de Kirkjubøur-stoelen. Deze maakten deel uit van het prachtig bewerkte interieur van de parochiekerk in de middeleeuwen, maar worden nu vermoedelijk gemaakt voor de kathedraal in Kirkjubøur.

100% op maat

een reis speciaal voor jou samengesteld

Ons team gaat graag aan de slag met het regelen van jouw ultieme reis op maat! Geef je wensen door en je ontvangt snel een vrijblijvend voorstel voor jouw droomreis!

Het team van IJsland Tours staat voor je klaar om jouw droomreis te realiseren.

Stel jouw reis op maat samen
Expert in maatwerk voor jouw droomreis | IJsland Tours