• maatwerkspecialist
  • snel & professioneel contact
  • onbezorgd op reis
Snel contact
030 - 230 80 10

Wanneer je van wandelen houdt, kan je hier je hart ophalen. Veel oude wandelpaden zijn weer in ere hersteld en zijn voor de echte sportievelingen een forse uitdaging.

Met een overvloed aan majestueuze routes om uit te kiezen, is het eenvoudigweg aan ieder individu waar de eerste stap begint. Je zult merken dat zodra je te voet buiten de gebaande paden gaat, de bergen en valleien zich op prachtige en onverwachte manieren voor je zullen openen.

Een korte wandeling door de bergen van de Færøer biedt talloze uitkijkpunten met uitzicht op ontzagwekkende toppen in de ene richting en het oppervlak van de oceaan in de andere. Eén van de vele bijzondere kenmerken van de Færøer Eilanden is dat je niet ver hoeft te reizen om de prachtige en ongerepte natuur te ervaren.

We hebben over de Færøer gewandeld, op zoek naar de mooiste paden en bezienswaardigheden. Elke stap die je tijdens het wandelen zet, zijn wij je al voorgegaan. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent door de wandelgids te lezen, die 23 wandelroutes en belangrijke praktische informatie bevat.

Belangrijke tips

Wandelbeperkingen
Een paar wandelroutes op de Færøer hebben beperkingen met betrekking tot de toegang tot het gebied en vereisen nu betaling voor het wandelen op die locatie. Controleer of je voor de route die je wilt gaan wandelen een lokale gids moet boeken of een vergoeding moet betalen. Een overzicht van deze locaties vind je hier.

Wandelbegeleiding
Blijf op de hoogte van seizoensgebonden landbouw- en jachtactiviteiten door contact op te nemen met regionale informatiecentra.

Hazenjachtseizoen
Houd er rekening mee dat het jachtseizoen op hazen jaarlijks loopt van 2 november tot en met 31 december. De meeste mensen kiezen ervoor om op zaterdag op hazen te jagen, maar het is hun recht om alle dagen (behalve zondag) te jagen. De jacht vindt plaats in de bergen door het hele land. Voor uw eigen veiligheid adviseren wij je in dit seizoen niet te wandelen.

Veiligheid is niet duur, het is onbetaalbaar
Er is een folder ‘veilig reizen’ gemaakt met belangrijke informatie over hoe je op de Færøer kunt reizen. Op de achterpagina kan je informatie invullen over waar je van plan bent te gaan wandelen en wanneer je verwacht terug te keren. Leg de folder onder de voorruit van je auto of bij je accommodatie. Zo kan iemand de relevante autoriteiten op de hoogte stellen als je op de door jou aangegeven tijd nog niet terug bent. De folder kan onder meer worden gedownload of opgehaald bij regionale informatiecentra, autoverhuurbedrijven, op de Smyril Line-veerboot en op de luchthaven van Vágar. Klik hier voor de folder.

100% op maat

een reis speciaal voor jou samengesteld

Ons team gaat graag aan de slag met het regelen van jouw ultieme reis op maat! Geef je wensen door en je ontvangt snel een vrijblijvend voorstel voor jouw droomreis!

Het team van IJsland Tours staat voor je klaar om jouw droomreis te realiseren.

Stel jouw reis op maat samen
Expert in maatwerk voor jouw droomreis | IJsland Tours