Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Groepsreizen

Een groepsreis is een leuk alternatief wanneer je zelf niet wilt of kunt autorijden, waarbij je kunt kiezen tussen reizen o.l.v. Nederlandstalige of Engelstalige reisleiding. Zeker wanneer je naar een bijzondere bestemming reist, merk je dat je medereizigers dezelfde interesses hebben en dat schept al gauw een goede band onderling.

Bekijk direct al onze groepsreizen op deze pagina, of bekijk meer informatie voor tips en tricks over een groepsreis naar één van onze bestemmingen!

Vertrekmaand


Reisduur


Thema


Bestemming


Winter Rond IJsland8 dagen

In de winter helemaal rond IJsland reizen, dat kan met deze internationale groepsreis! Ontdek met je ervaren gids en chauffeur alle mooie plekjes van de ringweg. Lees verder ›

Het beste van IJsland9 dagen

Deze 9-daagse groepsrondreis met Nederlandssprekende reisleiding is ideaal voor wie veel wil zien, en goed verzorgd wil genieten van IJslands mooiste plekjes. Lees verder ›

Zuid Groenland Avontuur15 dagen

Groepsreis Zuid Groenland. 15-daags avontuur door Zuid Groenland. Ideaal voor de avonturier die natuur in zijn puurste vorm wil aanschouwen. Lees verder ›

Grand Tour IJsland12 dagen

Groepsreis met Engelstalige reisleiding langs de bekendste plekjes van IJsland, maar ook naar de minder druk bezochte pareltjes in het oosten, noorden en op de Westfjorden. Lees verder ›

De Mooiste Plekjes12 dagen

Tijdens de groepsreis De Mooiste Plekjes, bezoeken we de vele highlights van IJsland, waaronder Landmannalaugar in de hooglanden. Lees verder ›

Cruise Rond Spitsbergen10 dagen

Er wordt gevaren langs indrukwekkende ijsmassa’s en door prachtige fjorden in de meest afgelegen en desolate, maar waanzinnig mooie gebieden van Spitsbergen. Lees verder ›

 

Uitleg legenda iconen

Naast de snelle benodigde informatie die je graag in één oogopslag wilt vinden, zoals duur, periode en het niveau, laten wij in de vorm van icoontjes zien wat er inbegrepen is bij onze reizen. Onder data&prijzen vind je de uitgebreide beschrijving terug.

 vluchten
 autohuur
 accommodatie
 maaltijden
 reisgids en/of wegenkaart
 excursies/entrees volgens programma

Thema-groepsreizen

Er zijn veel mogelijkheden binnen de groepsreizen. De meest traditionele vorm is een busrondreis. Naast deze busreizen worden er ook reizen gekoppeld aan een thema aangeboden. Denk hierbij aan wandelreizen maar ook aan thema’s als fotografie, noorderlicht, ijsberen en vogels. Onze fotografiereizen worden altijd begeleid door Nederlandse fotografen.

Binnen het reisaanbod is het mogelijk te filteren op jouw wensen, je krijgt direct het mogelijke aanbod te zien.

Groepsgezelschap

De meeste groepsreizen worden geboekt bij één van onze IJslandse partners. De samenstelling van de groep is in zo’n geval internationaal en de (meest gebruikelijke) voertaal is Engels. Informatie over het gezelschap van de door jou geboekte reis is wegens privacywetgevingen moeilijk aan te komen. Vooraf kunnen we je inlichten over de hoeveelheid personen, maar nooit over persoonlijke informatie zoals nationaliteit, leeftijd of geslacht.

Er zijn ook groepsreizen met Nederlandstalige reisleiding, voorbeelden hiervan zijn (onder voorbehoud van wijzigingen) de Cirkeltour Compact, Hidden Powers & Aurora en De Mooiste Plekjes. Daarnaast worden onze fotografiereizen altijd begeleid door Nederlandse fotografen.

Gidsen en chauffeurs

Afhankelijk van de gekozen reis en het aantal deelnemers, zul je soms een chauffeur én een gids hebben en bij kleinere groepen een gids/chauffeur. Bij de door ons aangeboden reizen naar Groenland en de Færøer is er vaak lokale reisleiding aanwezig en reist er geen vaste gids mee.

Accommodaties tijdens groepsreizen

Tijdens een groepsreis staat vaak de vorm van verblijf al vast. Het aanbod varieert van slaapzak-budget accommodaties, waarin je verblijft in meerpersoonskamers in hostels of hutten, tot eenvoudige hotel/guesthouse-accommodaties. Bij deze laatste vorm van accommodatie verblijf je in je eigen kamer waarbij douche/toilet zich op de gang bevinden. Bij het merendeel van onze groepsreizen is het verblijf echter in eigen kamers met eigen douche/toilet. Dit is gelijk aan onze toeristenklasse.

Wandelingen tijdens de reis

Bij elke groepsreis geven wij door middel van icoontjes aan wat voor niveau de reis heeft. Dit doen wij met schoentjes. Op deze pagina kan je terugvinden waar de schoentjes voor staan.

 Korte wandelingen, max. 1-1,5 uur per dag, schoenen met goed profiel zijn een vereiste
 Korte en langere wandelingen, max. 3 uur per dag, schoenen met goed profiel zijn een vereiste
 Langere wandelingen, 3-6 uur per dag, bergschoenen zijn een vereiste
 Lange wandelingen, gemiddeld 6 uur per dag, bergschoenen zijn een vereiste

Excursies

Tijdens onze groepsreizen worden er soms facultatieve excursies aangeboden. Wanneer je wilt deelnemen aan een excursie betaal je de kosten voor deze excursies altijd ter plekke aan de gids. Deze excursies zijn soms ook vooraf te boeken, dit raden wij echter af om te doen. Het kan zijn dat een excursie gewijzigd of geannuleerd wordt i.v.m. bijvoorbeeld slechte weersomstandigheden. Het is dan makkelijker voor jou, de groep en de gids om het ter plaatse te regelen.

Excursies worden altijd in overleg met de groep ingepland, meestal aan het begin van de reis.

Halfpension

Tijdens de groepsreizen verblijf je meestal op basis van half- of volpension. Details over wat er al dan niet aan maaltijden is inbegrepen is terug te vinden bij de reisbeschrijving. In IJsland krijg je ‘s avonds een 2- of 3-gangendiner, met als hoofdgerecht vaak vis of lamsvlees. Een enkele keer verblijf je op basis van logies/ontbijt.

Dieetwensen

Bij groepsreizen zijn eventuele dieetwensen zeer belangrijk. Geef dit altijd bij boeking al aan ons door, zodat dit doorgegeven kan worden aan de accommodaties. Indien dit pas doorgegeven wordt na het maken van de boeking kan het zijn dat niet overal iets geregeld kan worden. IJsland ontwikkeld zich wel steeds meer op dit gebied en ook voor vegetariërs is het vaak geen probleem om ergens een maaltijd te kunnen nuttigen. Houdt er wel rekening mee dat in de kleinere plaatsen of hotels er een beperkte keuze kan zijn.