• maatwerkspecialist
 • snel & professioneel contact
 • onbezorgd op reis
Snel contact
030 - 230 80 10

Noord- en Oost-IJsland worden gekenmerkt door kleine dorpjes, dramatische kustlijnen, smalle fjorden, watervallen, geothermische gebieden, vulkanen en bergen. We bevinden ons hier midden in de natuur en het landschap is adembenemend. Deze bestemming biedt het hele jaar door uitstekende buitenervaringen, zoals wandelpaden langs de ruige hooglanden.

De cruises zijn expeditie cruises en daarom hebben deze reizen een sportief karakter. Bij de cruises staat het beleven van de prachtige natuur centraal en worden er naast de landbezoeken ook lezingen gegeven over flora, fauna, geologie en geschiedenis.

NB. De foto van het schip is gemaakt in Groenland en ter illustratie.

Inbegrepen bij de reis

 • Half- of volpension (deels/volledig)
 • Reisgids en/of wegenkaart
 • Verblijf naar keuze
Reisduur
7 dagen
Soort reis
Groepsreis
Thema
Cruise
Prijs
Vanaf € 4.250,00

Dagprogramma

Dag 1 | Vanuit Akureyri

We gaan 's middags (16.00 uur) aan boord in Akureyri en ontmoeten het expeditieteam op het schip. Als de omstandigheden het toelaten, varen we naar Dalvik (ongeveer drie uur) of overnachten we in de haven van Akureyri. Tijdens deze eerste nacht zie je misschien al het magische noorderlicht boven je hoofd schijnen.

Dag 3 | Húsavík, walvissen en de volle zee

Plan A: We zullen genieten van de ochtend in Húsavík, met voldoende vrije tijd om de stad te verkennen en het plaatselijke walvismuseum te bezoeken (toegangsprijs niet inbegrepen). De lunch wordt aan boord geserveerd. In de middag varen we over de baai van Skjálfandi, waar bultruggen, dwergvinvissen, witsnuitdolfijnen en bruinvissen kunnen verschijnen.

Plan B: Als het schip vanwege de weersomstandigheden een dag in Húsavík moet blijven, is er 's middags een bus beschikbaar voor een excursie naar het schiereiland Tjörnes. Daar kunnen we het lokale vogelleven en de indrukwekkende geologie observeren. Vervolgens gaan we naar Ásbyrgi, de hoefijzervormige kloof die geheel uniek is in IJsland. Onze focus zal liggen op het wandelen in dit ruige, schilderachtige gebied. De bus keert later terug naar het schip in Húsavík, waar er misschien tijd is voor een ontspannende spasessie in buitenzwembaden die verwarmd worden met geothermische energie (toegangsprijzen niet inbegrepen).

Dag 4 | De verborgen pareltjes van Noordoost-IJsland

Plan A: Bij goede weersomstandigheden hopen we rond het noordoosten van IJsland te varen en aan land te komen in het kleine stadje Raufarhöfn. Op loopafstand van de stad ligt de Arctic Henge, een bekende bezienswaardigheid in IJsland. Dit monument, dat nog in aanbouw is, is bedoeld als een soort zonnewijzer geïnspireerd op Völuspá, een gedicht uit Edda, de middeleeuwse Noorse mythologische tekst van Snorri Sturluson.

Plan B: Misschien vind je het leuk om deel te nemen aan een busexcursie die je naar Dettifoss brengt, de krachtigste waterval van Europa: elke seconde stroomt er 200 kubieke meter water over de rand. Dettifoss is 45 meter hoog en 100 meter breed. Zoals gebruikelijk tijdens deze expeditie zal wandelen onze focus zijn. De bus keert 's avonds terug naar het schip.

Dag 5 | Het ongerepte oosten

Plan A: We varen van Raufarhöfn naar Vopnafjörður. Austurland (Oost-IJsland) wordt gekenmerkt door visueel verbluffende landschappen en kleine dorpjes. De natuur is overal om ons heen en biedt de mogelijkheid voor geweldige wandelingen en andere activiteiten.

Plan B: Er zal een bus beschikbaar zijn om ons mee te nemen op een excursie landinwaarts als de omstandigheden het bovenstaande plan niet toelaten, en de expeditieleider zal bepalen welke route we moeten nemen. In de avond herenigen we ons met het schip.

Dag 6 | Rond het verre oosten

Plan A: Vandaag varen we van Vopnafjörður naar Seyðisfjörður, en als de omstandigheden het toelaten, kunnen we stoppen bij Borgarfjörður Eystri, een schat van Austurland. Deze fjord dankt zijn naam aan Álfaborg, de thuisbasis van de IJslandse elfenkoningin, dus het is passend dat het gebied een spectaculair landschap biedt. De oostelijke fjorden van IJsland zijn nog steeds onaangetast door het massatoerisme. Het nabijgelegen dorp Bakkagerði heeft minder dan 100 inwoners en in de haven liggen voornamelijk kleine boten voor de kustvisserij.

Plan B: Er zal een bus beschikbaar zijn om ons mee te nemen op een excursie landinwaarts. De expeditieleider zal het plan bepalen en 's avonds zullen we ons herenigen met het schip.

Dag 7 | De reis eindigt in Seyðisfjörður

We gaan 's ochtends van boord in Seyðisfjörður en nemen herinneringen mee naar huis die een leven lang meegaan. Busvervoer naar de luchthaven Egilsstaðir (ca. 45 min.) is bij te boeken. De vlucht van Egilsstaðir naar Reykjavik kunnen wij voor je bijboeken, of kies je ervoor een auto te huren en een prachtige self-drive langs de zuidkust toe te voegen aan deze reis? Vraag ons team naar de mogelijkheden!

Bekijk alle dagen

Boek deze reis

Zeilcruise Noordoost IJsland | 7 dagen

Wat is inbegrepen?

Vertrek- en schipinformatie De vertrekdata van het schip zijn als volgt:
Inbegrepen
 • Verblijf voor 6 nachten: op basis van de gekozen hut type
 • Verzorging: 6 nachten op basis van volpension beginnend met diner op dag 1 en eindigend met ontbijt op dag 7
 • Engelstalige reisleiding
 • Alle Lezingen aan boord, zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis
 • Gebruik van rubber laarzen.
Niet inbegrepen
 • Retourvlucht Amsterdam-Keflavik
 • Vervoer Keflavik-Reykjavik
 • Vervoer Reykjavik-Akureyri (€ 130 p.p.)
 • Vervoer Seydisfjördur-Egilsstadir airport (€ 60p.p.)
 • Vlucht Egilsstadir-Reykjavik
 • evt. overnachtingen op IJsland op heen- en of terugweg
 • Reserveringskosten a € 35 per boeking
 • Calamiteitenfonds bijdrage a € 2,50 per boeking (tot max. 9 personen)
 • SGR Consumentenbijdrage a € 5 per persoon
 • Eventuele toeslagen
Extra informatie
Deze routebeschrijving is slechts een indicatie. Het programma kan variëren afhankelijk van ijs, weer, en wildlife condities. Landingen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van locaties, vergunningen en milieuoverwegingen volgens AECO regelgeving. Officiële vaarschema's en landingsplaatsen worden gepland in samenwerking met AECO vóór de start van het seizoen, maar de expeditieleider bepaalt het definitieve vaarschema. Flexibiliteit is van het grootste belang voor expeditie cruises.

Oktober kan een uitdagende maand zijn wat betreft weer- en zeeomstandigheden, maar het is ook een kans om de meest afgelegen regio's van IJsland te leren kennen nadat het grootste deel van het toerisme is gestopt. Koude wind, ruwe zee en de eerste sneeuwval kunnen worden verwacht. De kans is groot dat we bij helder weer het noorderlicht kunnen zien. Er zijn back-upplannen beschikbaar als het weer niet aan onze kant staat. Het concept van deze reis is ontwikkeld om excursies aan te bieden, ongeacht het weer. In plaats van urenlang in ruwe zee door te brengen, kunnen we in plaats daarvan kiezen voor een excursie landinwaarts met de bus, waardoor we onze dagen kunnen vullen met avontuur en ontdekkingen. Waar mogelijk bieden we wandelingen aan onder leiding van gidsen die zich aanpassen aan de omstandigheden en het fitnessniveau van de groep. De daadwerkelijke wandellocaties zijn afhankelijk van de heersende omstandigheden in de gebieden die we bezoeken.
Boekingsvoorwaarden

100% op maat

een reis speciaal voor jou samengesteld

Ons team gaat graag aan de slag met het regelen van jouw ultieme reis op maat! Geef je wensen door en je ontvangt snel een vrijblijvend voorstel voor jouw droomreis!

Het team van IJsland Tours staat voor je klaar om jouw droomreis te realiseren.

Stel jouw reis op maat samen
Expert in maatwerk voor jouw droomreis | IJsland Tours