• maatwerkspecialist
  • snel & professioneel contact
  • onbezorgd op reis
Snel contact
030 - 230 80 10

Deze 8-daagse reis is gerust een avontuur te noemen waarin we 2 kanten van Zuid Groenland leren kennen. Aan de ene kant de natuur, enorme gletsjerfronten, wandelen op een gletsjertong van miljoenen jaren oud, boottransfers en een kajaktour tussen de ijsbergen door. Aan de andere kant is daar de lokale bevolking en de eeuwenoude Inuit cultuur. Dorpen en nederzettingen zoals Narsaq en Qaqortoq en idyllische kleine dorpjes zoals Igaliku en Qassiarsuk met zijn Viking ruïnes maken de reis compleet.

Inbegrepen bij de reis

  • Half- of volpension (deels/volledig)
  • Verblijf naar keuze
  • Vlucht
  • Reisgids en/of wegenkaart
  • Ontbijt (deels/volledig)
Reisduur
8 dagen
Soort reis
Groepsreis
Thema
Wandelen
Prijs
Vanaf € 999.999,00

Dagprogramma

Dag 1 | Op weg naar Zuid Groenland

Vanuit Reykjavik of Kopenhagen vlieg je naar Narsarsuaq in Zuid Groenland. Na aankomst in Groenland volgt er een transfer naar het hotel voor de check in en een informatiebijeenkomst. Na deze bijeenkomst, waarbij we alle ‘ins en outs’ van dit gebied te horen krijgen volgt een wandeling naar het uitzichtspunt op de gletsjer, gelegen op ongeveer 1 uur van het hotel. Eenmaal op de top hebben we een fantastisch uitzicht over de ijsbergen in de Tunulliarfik fjord en de Kiattuut gletsjer.

We overnachten in Hotel Narsarsuaq.

Dag 3 | Excursiedag Qaqortoq

Vandaag kan je de tijd nemen, wandel door de stad terwijl je geniet van de schoonheid van de gekleurde huizen en de adembenemende landschappen. Breng een bezoekje aan het museum, de traditionele kajak-club, de kerk of de enige fontein in het land. Of je kiest voor wat meer actie, er zijn verschillende (optionele) excursies mogelijk vandaag.

Excursie naar de Hvalsey kerk: Per boot reizen we af naar Hvalsey, ook wel walvis eiland genoemd met de eeuwenoude naam Hvalseyfjördur. Hier vinden we de ruïnes van de Hvalsey kerk, gebouwd in de 14e eeuw en één van de best bewaard gebleven kerken in Groenland. De omgeving van de kerk is door de jaren heen nauwelijks veranderd. De kerk is prachtig omgeven door heuvels en de fjord. Deze excursie heeft een minimum van 4 deelnemers, vooraf boeken wordt daarom aangeraden.

Bootjes aan de steiger in de haven van Narsaq, zuid Groenland.

In de middag reizen we per zodiac door naar Narsaq, de ‘3e’ stad van Groenland als je kijkt naar inwoners aantal. We overnachten in Hotel Narsaq.

Dag 4 | Qaleraliq gletsjerkamp

In de ochtend zetten we koers naar het Qaleraliq kamp, onze basis naast de ijskap. Het kamp bestaat uit een tentenkamp gebaseerd op een zandstrand, waardoor het contrast met het zicht op de drie gletsjertongen enorm is. Nadat we even tot rust gekomen zijn navigeren we langs de verticale gletsjerfronten, terwijl we met open mond de schoonheid van de ijsmuren bewonderen, gedurende hun tocht van meer dan 10km naar de zee.

Aan het einde van de ochtend hebben we een gletsjerwandeling op het programma staan. ‘Gewapend’ met stijgijzers trotseren we het ijs en ontdekken al zijn scheuren en grotten. We worden begeleid door een gespecialiseerde berggids die zorgt dat de veiligheid gewaarborgd blijft. Ondertussen kan hij ons alles vertellen over de gletsjers van Zuid Groenland. We picknicken op het ijs of terug in het kamp, afhankelijk van het weer.

In de middag varen we weer terug naar Narsaq, hopelijk worden we verrast door afkalvende ijsbergen van de Eqaloruutsit gletsjer en hun reis door de Sermilik fjord. We overnachten weer in Hotel Narsaq.

Dag 6 | Excursie naar de Qooroq ijsfjord

De groene heuvels van Igaliku in combinatie met de spectaculaire Einarsfjord zorgt voor een uitzicht om even bij tot rust te komen voordat we weer terugwandelen naar de boot. Eenmaal aan boord zetten we koers naar de actiefste gletsjer van Zuid Groenland. We navigeren door de enorme blokken ijs totdat de dichtheid van het ijs ons toegang belemmerd. Je kunt je nauwelijks voorstellen hoe klein je bent tussen die enorme ijsbergen.

Vanuit Qooroq varen we weer naar Narsarsuaq, voor een overnachting in het gelijknamige hotel.

Dag 7 | Viking ruïnes en kajakken tussen de ijsbergen

Per boot verplaatsen we ons van Narsarsuaq naar Qassiarsuk, voorheen bekend als Brattahlid, hoofdstad van Groenland in het Viking tijdperk. We wandelen door het dorp waar ca. 50 personen wonen en leren over de geschiedenis van Erik de Rode, die hier in 985 ‘The Green Land’ ontdekte en zich settelde. We vinden hier reconstructies van oude Viking huizen en Inuit woningen en gaan mee terug in de tijd naar het harde en ruige leven van de Inuit.

Nadat we cultureel opgeladen zijn is het tijd voor actie, per 4×4 voertuig rijden we naar de Tasiusaq boerderij, waar 7 mensen geïsoleerd leven vlakbij de Sermilik fjord. De fjord is bijna geheel geblokkeerd door het ijs afkomstig van de Eqaloruutsit gletsjer. We hebben een picknick bij het Tasiusaq hostel of, als het weer het toelaat, buiten!

Het is vandaag mogelijk een optionele kajakexcursie in ‘Iceberg bay’ te boeken. Een 2 uur durende zeekajak trip voor beginners langs de ijsbergen in één van de veiligste en mooiste plekken van Groenland. Het minimum aantal personen is 2.

Na deze interessante dag reizen we per jeep weer terug naar Qassiarsuk en varen we naar Narsarsuaq voor wederom een overnachting in het hotel.

Dag 8 | Terugvlucht

Vandaag heeft u wat vrije tijd in Narsasuaq, waar een bezoek aan het Blue West One museum een goede optie is voordat we terugvliegen naar Reykjavik of Kopenhagen.

Bekijk alle dagen

Boek deze reis

Zuid Groenland Exclusive | 8 dagen

100% op maat

een reis speciaal voor jou samengesteld

Ons team gaat graag aan de slag met het regelen van jouw ultieme reis op maat! Geef je wensen door en je ontvangt snel een vrijblijvend voorstel voor jouw droomreis!

Het team van IJsland Tours staat voor je klaar om jouw droomreis te realiseren.

Stel jouw reis op maat samen
Expert in maatwerk voor jouw droomreis | IJsland Tours