• maatwerkspecialist
 • snel & professioneel contact
 • onbezorgd op reis
Snel contact
030 - 230 80 10

Deze winterse groepsreis Noorderlicht Mini Tour in Zuid-IJsland is een reis waarbij je overdag een ontdekkingsreis langs de hoogtepunten van Zuid-IJsland maakt en ’s avonds uitleg krijgt over het verschijnsel ‘noorderlicht’.
Er worden tijdens het verblijf in Zuid-IJsland lezingen en presentaties gegeven en begeleide excursies gemaakt waarbij we op zoek gaan naar de beste locaties om het noorderlicht te spotten. Je reist met een internationaal gezelschap. Tijdens de reis worden er korte wandelingen gemaakt tot maximaal 1 á 1,5 uur per dag.

Inbegrepen bij de reis

 • Verblijf naar keuze
 • Vlucht
 • Ontbijt (deels/volledig)
Reisduur
5 dagen
Soort reis
Groepsreis
Thema
Busrondreis
Prijs
Vanaf € 999.999,00

Dagprogramma

Dag 2 | Borrelende modderpotten en Blue Lagoon

Na het ontbijt volgt de kennismaking met de gids, gevolgd door een city sightseeing Reykjavík, waarbij de bekendste plekjes van Reykjavík bezocht worden. Denk bijvoorbeeld aan de imposante Hallgrímmskirkja, gelegen op de heuvel in de stad is de kerk vrijwel altijd te zien.

We bezoeken het schiereiland Reykjanes, wat zich kenmerkt door imponerende lavalandschappen. Bezienswaardigheden zijn het even buiten Grindavík gelegen geothermische gebied Krýsuvík, met sterk ruikende zwavelbronnen en borrelende modderpoelen evenals het, bij de vuurtoren van Reykjanes gelegen geothermisch gebied Gunnuhver. Dit gebied is vernoemd naar de heks Gunna, de IJslanders zeggen dat haar geest de aarde nooit verlaten heeft na een onopgeloste ruzie met de sheriff voor haar dood.

In de middag bezoeken we de Blue Lagoon, waar het heerlijk ontspannen is in het warme mineraalrijke water. Het bad, of eigenlijk het kunstmatige meer, ligt in een oud met mossen begroeid lavaveld. Het water heeft een temperatuur van 39 graden Celsius en bevat ongeveer 2,5% zout. Het water is rijk aan mineralen, silicaten en blauwwieren die het een lichtblauwe, bijna opalescerende kleur geven. Dit bad is een van de grootste toeristische trekpleisters van IJsland. Als je morgen een gletsjerwandeling wilt gaan maken, vraag dan vandaag aan de gids om dit voor je te boeken.

Na het bad rijden we naar ons overnachtingsadres voor de komende 2 nachten in het dorpje Hella. We verblijven in Arhus, waar overnacht wordt in een huttencomplex aan de oever van een rivier, of Stracta Hotel Hella (gelegen op ca. 10 minuten lopen van Arhus). In de avond zal de gids een informatiebijeenkomst organiseren bij Arhus waarbij je meer achtergrondinformatie krijgt over het ontstaan van het noorderlicht. Zodra het echt donker wordt gaan we naar buiten, op zoek naar het noorderlicht. Wanneer je verblijft in het Stracta Hotel kun je ’s avonds naar Arhus toe wandelen.

Bij het Kerstvertrek op 23 december vier je vanavond kerst met een kerstdinner en een gegidste wandeling langs de kerstlichtjes in Hvollsvollur en Hella. Bij de andere vertrekken in het diner niet inbegrepen.

Dag 4 | Golden Circle en IJslandse paarden

In de ochtend brengen we een bezoek aan een paardenboerderij waar we alles horen over de geschiedenis en bijzondere onderscheidende gangen van het IJslandse paard. Er is vandaag de dag maar één paardenras op IJsland: de IJslander. De Vikingen namen rond 800/900 hun beste paarden mee naar IJsland vanuit Europa. Slechts ca. 100 jaar daarna is de ‘grens gesloten’ en mochten er geen paarden meer ingevoerd worden om virussen, ziektes en infecties te voorkomen. Deze regel geldt nu nog steeds. Dat is de reden dat er sindsdien raszuiver gefokt wordt.

Na dit bezoek reizen we af naar een kas die op geothermische energie wordt gerund. De regio waarin we verblijven maakt veel gebruik van de warmte uit de grond, zoals op meer plekken op IJsland gebeurt. Verder vandaag staan de misschien wel, bekendste highlights van IJsland op het programma. De Golden Circle bestaat uit 3 bezienswaardigheden die allen adembenemend mooi, indrukwekkend en bijzonder zijn. Te beginnen met het Nationale Park Thingvellir. Deze plaats is in de geschiedenis van IJsland van groot belang geweest, hier is namelijk het eerste parlement gesticht. Het bijzondere vandaag de dag, waar de meeste bezoekers op af komen, is de scheur tussen de Euraziatische en de Noord-Amerikaanse tektonische platen.

Op naar het geisergebied van Geysir. Vernoemd naar de nu (meestal) slapende gelijknamige geiser maar vooral bekend vanwege de actieve geiser Strokkur. Elke 5 tot 10 minuten spuit Strokkur heet water metershoog de lucht in. Je kunt ook hier een stukje gaan wandelen en naast Strokkur andere warmwaterbronnen bewonderen.

Als laatste is de ‘Gouden Waterval’ Gullfoss aan de beurt. Het is algemeen bekend dat vanwege het vele stuifwater er veel regenbogen boven de waterval schitteren wanneer de zon schijnt. Hij dankt dan ook hier zijn naam aan. Het water valt in twee niveaus naar de rivier Hvíta, wat witte rivier betekent. Als het weer het toelaat is het mogelijk om een pad te bewandelen, dat je dichterbij de waterval brengt.

We overnachten de laatste nacht weer in Reykjavík in Hotel Cabin of Hotel Klettur. ’s Avonds kun je (ter plaatse) een noorderlicht avond-cruise excursie bijboeken, indien het weer dit toelaat. Bij het kerstvertrek op 23 december en het nieuwjaars vertrek op 29 december is vanavond een diner in een traditioneel IJslands restaurant in Reykjavik inbegrepen. Bij de andere reizen is diner op eigen gelegenheid.

Dag 5 | Vertrekdag

Na het (vroege) ontbijt vertrek je naar de luchthaven. Per transferbus word je naar Keflavik Airport gebracht, op tijd voor de aansluitende vlucht.

Belangrijk: de hier beschreven route is onder voorbehoud van wijzigingen en afhankelijk van de weersomstandigheden. De gids/chauffeur kan ter plekke dus besluiten de route aan te passen indien de weersomstandigheden het niet toelaten de beschreven route te volgen.

Een vliegtuig van Icelandair vliegt boven IJsland | Icelandair | IJsland Tours
Bekijk alle dagen

Boek deze reis

Noorderlicht Mini Tour | 5 dagen

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen
 • Vlucht op basis van een stelpost per periode, inclusief: luchthavenbelasting, handbagage, ruimbagage, gratis stoelreservering
 • Luchthaventransfers per Flybus
 • 3-Daagse rondreis inclusief vervoer ter plaatse en Engelstalige reisleiding
 • Verblijf voor 4 nachten: op basis van kamers met eigen douche en toilet
 • Verzorging: 1 nacht logies, 3 nachten logies en ontbijt
 • Entreegelden volgens programma (entree en huur badhanddoek Blue Lagoon ⋅ entree tot het Skógar museum ⋅ bezoek aan paardenstallen en een geothermische kas ⋅ Noorderlicht programma: 2 avonden met lezingen, presentaties en noorderlicht excursies o.l.v. een gids (m.u.v. de optionele avond-cruise op dag 4) ⋅ Gratis gebruik van anti-slip hulpmiddelen voor je schoenen en een zaklamp om je camera gemakkelijk te kunnen bedienen ’s nachts.
Niet inbegrepen
 • Lunches en diners (in Reykjavik is er een ruime keuze aan restaurants). In Hella bieden de accommodaties een (beperkt) a la carte menu, waarbij je kunt kiezen uit vlees, vis of vegetarische schotels)
 • Optioneel: gletsjerwandeling (op dag 3 - nb beschikbaarheid niet gegarandeerd)
 • Optioneel: Noorderlicht avondcruise (op dag 4 - nb beschikbaarheid niet gegarandeerd)
 • Reserveringskosten a € 35 per boeking
 • Calamiteitenfonds bijdrage a € 2,50 per boeking (tot max. 9 personen)
 • SGR Consumentenbijdrage a € 5 per persoon
 • Eventuele toeslagen
Extra informatie
Boekingsvoorwaarden

100% op maat

een reis speciaal voor jou samengesteld

Ons team gaat graag aan de slag met het regelen van jouw ultieme reis op maat! Geef je wensen door en je ontvangt snel een vrijblijvend voorstel voor jouw droomreis!

Het team van IJsland Tours staat voor je klaar om jouw droomreis te realiseren.

Stel jouw reis op maat samen
Expert in maatwerk voor jouw droomreis | IJsland Tours