• maatwerkspecialist
  • snel & professioneel contact
  • onbezorgd op reis
Snel contact
030 - 230 80 10

Het nieuwste en geavanceerde expeditieschip “Hondius” voldoet aan de meest recente en hoogste eisen voor passagiersschepen (Polar Class 6) en is gebouwd in overeenstemming met de regels van de ‘Polar Code’. In juli 2019 heeft het schip zijn eerste reizen in de Arctic gemaakt. Met succes!

Het schip
De Hondius is het eerste schip dat is gebouwd volgens de ‘LR PC6’ klasse en voldoet hiermee aan de laatste en strengste regels van het ‘Lloyd’s Register’ voor ‘Polar Class 6’ schepen. De hoogste Pool klasse notering voor ijsversterkte schepen. Het schip zal ook volledig voldoen aan de verplichte eisen van de ‘Polar code’, opgesteld door de ‘International Maritime Organization’ (IMO) voor het veilig navigeren in en het beschermen van het Pool milieu. Hondius biedt deluxe accommodaties voor in totaal 174 passagiers. De oppervlakte van de patrijspoort hutten varieert van 12 tot 18 m2. Het maximale passagierscapaciteit is 196. Een dek is gereserveerd voor het geven van (meertalige) lezingen en presentaties in een grote observation lounge met daarbij een extra lecture room. Het schip biedt een deluxe standaard maar biedt tegelijkertijd ook de bekende gezellige en informele atmosfeer aan boord.

Geschikt voor een ultieme ervaring van de Poolgebieden
Onze filosofie voor de reizen in het Noord- en Zuidpoolgebied blijft het beleven en ontdekken van de bijzondere Pool natuur en we zijn daarom in de eerste plaats gericht op een actief en educatief expeditie-reisprogramma waarbij zoveel mogelijk tijd aan land wordt doorgebracht. We willen de vaarafstanden op zee zo kort mogelijk te houden en focussen ons vanwege de vele natuurliefhebbers aan boord op natuur gerelateerde activiteiten aan land. We hebben daarom een vloot krachtige zodiacs aan boord die snelle landingen op de kusten mogelijk maakt voor alle passagiers. Snel zodiac transport kan gegarandeerd worden door het gebruik van twee aparte gangways met daarnaast ook een binnen in het schip gelegen zodiacplatform dat ook gebruikt kan worden bij speciale outdoor activiteiten zoals kajakken.

Technische gegevens
Lengte 107.60 meter
Breedte 17.60 meter
Diepgang 5.30 meter
IJsklasse Polar Class 6 (equivalent aan 1A-Super)
Tonnage 5590 ton
Voortstuwing 2 x ABC hoofdmotoren; totaal 4,200 kW
Snelheid 15 knopen
72 bemanningsleden
Maximaal 174 passagiers in 82 hutten

Tijdens een expeditie staan er 72 bemanning en stafleden (expeditie en hotelstaf inbegrepen) tot de beschikking van de passagiers. De Hondius is uitgerust met 2 hoofdmotoren en kan een maximale snelheid behalen van 15 knopen.

Dresscode aan boord
In lijn met de sfeer van onze expedities is de dresscode aan boord informeel. De passagiers aan boord van de Hondius zijn in het algemeen dan ook praktisch gekleed. Neem vrijetijds- en warme buitensport kleding mee voor alle mogelijke activiteiten. Houd er rekening mee dat je ook aan boord veel buiten zal staan, om de prachtige landschappen vanaf het dek te bewonderen, en dat het aan dek glad kan zijn. Neem hiervoor stevige schoenen mee. Draag warme kleding in meerdere lagen omdat het binnen in het schip comfortabel warm is maar aan dek meestal koud. Slippers, Croqs of andere “binnen-schoenen” met een rubberen zool zijn praktisch en comfortabel om binnen te dragen.

Leeftijd en nationaliteit
Passagiers op een Hondiusreis zijn meestal tussen de 30 en 80 jaar oud – een meerderheid gewoonlijk in de leeftijdscategorie tussen 45 en 65 jaar. De Hondius expedities trekken reizigers van over de hele wereld aan, op veel reizen zijn er reizigers met verschillende nationaliteiten aan boord. Ze worden gekenmerkt door een sterke interesse in de natuur en het verlangen om afgelegen gebieden te verkennen. De vriendschappen en teamgeest die zich aan boord ontwikkelen zijn een belangrijk onderdeel van de expeditie ervaring.

Conditie/gezondheid
Je moet over een goede gezondheid en een redelijke conditie beschikken, en in staat zijn 3 tot 4 uur per landing te wandelen. Hoewel we ook vaak varen om de geplande route te volgen willen we zoveel mogelijk tijd aan land doorbrengen. Het staat je vrij om tijdens een landing aan boord van het schip te blijven, bijvoorbeeld wanneer landingen te vermoeiend of zwaar zijn. In de poolgebieden zijn weinig tot geen havens of kades om aan te leggen. Om op de afgelegen stranden of rotskusten aan land te gaan gebruiken we zodiacs, stabiele rubberboten. Om deel te nemen aan de landingen per zodiac moet je in staat zijn om van het schip via een zogenaamde gangway, een metalen trap, af te dalen in de zodiac. De bemanning zal je daarbij assisteren. Dit zal steeds beter gaan na een paar keer oefenen. Aan land kan het glad en rotsachtig zijn. Je reist in een afgelegen gebied, zonder toegang tot geavanceerde medische faciliteiten, dus je kunt niet aan deze expeditiereizen deelnemen wanneer je een levensbedreigende aandoening hebt of als je dagelijkse medische zorg nodig hebt.

Fooien
De gebruikelijke fooien aan de bemanning en expeditiestaf wordt op het einde van de reis gegeven en worden daarna eerlijk verdeeld onder de bemanning. Je zal aan boord gedetailleerde richtlijnen hierover ontvangen. Een fooi geven is een persoonlijke kwestie en het bedrag dat je wilt geven is geheel je eigen keuze. Als algemene richtlijn suggereren we een bedrag van 8 tot 10 Amerikaanse dollar per cruise-dag per persoon. Het is het beste voor de bemanning als we hen cash Amerikaanse dollars kunnen geven.

Niet-roken beleid
Aan boord van onze schepen geldt een niet-roken beleid. Je kunt roken in de daarvoor aangewezen ruimtes. Gelieve de wensen van niet-rokers te respecteren.

Spreektaal aan boord
Op alle schepen is er een internationale bemanning aanwezig. Iedereen aan boord spreekt op zijn minst Engels. Vaak zijn er ook meerdere talen die gesproken worden.

Hutinformatie

De Hondius beschikt over verschillende huttypes:

  • 2 persoons hut met porthole
  • 3 persoons hut met porthole
  • 4 persoons hut met porthole
  • 2 persoons hut met raam
  • 2 persoons hut deluxe
  • 2 persoons hut superior
  • 2 persoons hut Junior Suite
  • 2 persoons hut Grand Suite met balkon

Hutten met porthole
De hutten met portohole, of patrijspoort bevinden zich op dek 3, waar ook de zodiak boarding zone is. Iedere hut beschikt over een eigen badkamer met douche en toilet, kastruimte en een bureautje en zitplek. In de hut zijn twee 1-persoonsbedden aanwezig, in het geval een 3- en 4-persoonshut zijn er één of twee bovenbedden (stapelbedden).
Deze hutten kunnen als privé hut worden geboekt, of je kunt een of meerdere bedden op indeling boeken waardoor de rederij andere reizigers (van het zelfde geslacht) op de hut zal indelen.

NB de 4-persoons patrijspoorthutten bevinden zich achterin het schip boven de moto, hierdoor kan het brommende motorgeluid in deze hutten merkbaar zijn.

Hut met raam
De hutten met raam zijn gelegen op dek 4, waar ook de receptie en het restaurant te vinden zijn. Deze hut is in principe gelijk aan de hut met patrijspoort, maar dan met een groter raam.
Iedere hut beschikt over een eigen badkamer met douche en toilet, kastruimte en een bureautje en zitplek. In de hut zijn twee 1-persoonsbedden aanwezig.

Deze hutten kunnen als privé hut worden geboekt, of je kunt één bed op indeling boeken waardoor de rederij een tweede reiziger (van het zelfde geslacht) op de hut zal indelen.

Deluxe hut
De Deluxe en Superior hutten bevinden zich op dek 6 en hebben twee grote ramen en zijn iets ruimer en beschikken over een koffie/thee apparaat.
Iedere hut beschikt over een eigen badkamer met douche en toilet, kastruimte en een bureautje en bank bij het raam. In de hut zijn twee 1-persoonsbedden aanwezig.
Deze hut is in principe vergelijkbaar met de superior hut, het verschil is dat de deluxe hut 2 1-persoonsbedden heeft en een superior hut een 2-persoonsbed.

Deze hutten kunnen als privé hut worden geboekt, of je kunt één bed op indeling boeken waardoor de rederij een tweede reiziger (van het zelfde geslacht) op de hut zal indelen.

Superior hut
De Deluxe en Superior hutten bevinden zich op dek 6 en hebben twee grote ramen en zijn iets ruimer en beschikken over een koffie/thee apparaat.
Iedere hut beschikt over een eigen badkamer met douche en toilet, kastruimte en een bureautje en bank bij het raam. In de hut een 2-persoonsbed aanwezig.
Deze hut is in principe vergelijkbaar met de deluxe hut, het verschil is dat de deluxe hut 2 1-persoonsbedden heeft en een superior hut een 2-persoonsbed.

Junior Suite
De Suites bevinden zich op dek 7, waar ook de brug te vinden is. Deze ruime hutten hebben grote ramen met mooi uitzicht over de omgeving.
Iedere hut beschikt over een eigen badkamer met douche en toilet, kastruimte en een bureautje en bank . U beschikt over een koelkastje en een koffie/thee apparaten. In de hut is een 2-persoonsbed aanwezig.

Grand Suite
De Suites bevinden zich op dek 7, waar ook de brug te vinden is. Deze ruime hutten hebben grote ramen met mooi uitzicht over de omgeving.
Iedere grand suite beschikt over een eigen, grote badkamer met douche en toilet. Kastruimte en een bureautje en bank. U beschikt over een koelkastje en een koffie/thee apparaten. In de hut is een 2-persoonsbed aanwezig en er is een schuifdeur naar een eigen balkonnetje.

100% op maat

een reis speciaal voor jou samengesteld

Ons team gaat graag aan de slag met het regelen van jouw ultieme reis op maat! Geef je wensen door en je ontvangt snel een vrijblijvend voorstel voor jouw droomreis!

Het team van IJsland Tours staat voor je klaar om jouw droomreis te realiseren.

Stel jouw reis op maat samen
Expert in maatwerk voor jouw droomreis | IJsland Tours