• maatwerkspecialist
  • snel & professioneel contact
  • onbezorgd op reis
Snel contact
030 - 230 80 10

Expeditiecruises Spitsbergen
Wanneer je een cruise maakt rondom Spitsbergen op één van de schepen moet je er rekening mee houden dat dit expeditieschepen zijn. Er is geen sprake van een ‘captains dinner’ of een ‘dresscode’. Je bent letterlijk op expeditie en luxe zal je niet vinden. De schepen zijn echter van binnen wel zo comfortabel mogelijk gemaakt.

Tijd aan land
Tijdens de expeditiecruises zal er zoveel mogelijk tijd aan land besteed worden als mogelijk. Er wordt gebruik gemaakt van de zodiac boten om snel aan land te kunnen gaan of om heel dicht bij iets te kunnen komen. Een flexibele houding is daarom noodzakelijk. Indien er iets ‘gespot’ wordt kan er met een zodiac direct naartoe gevaren worden.

Voertaal aan boord en gidsen
Aan boord van elk schip wordt er minimaal Engels gesproken. Vaak is dit de voertaal van de reis. Het kan zijn dat er gidsen aan boord zijn die meerdere talen spreken. Aan boord zullen de gidsen je begeleiden waar ze kunnen. Dit kan ook in de vorm van lezingen over geologie, geschiedenis en ‘wildlife’.

Conditie
Je moet in staat zijn elke dag enkele uren te kunnen lopen indien dit noodzakelijk mocht zijn. De expedities zijn in principe gebaseerd op een reis per schip, echter zal je vaak aan land gaan waar een wandeling een uitdaging kan zijn.

Niet roken beleid
Aan boord van onze schepen geldt een niet-roken beleid. Je kunt roken in de daarvoor aangewezen ruimtes. Gelieve de wensen van niet-rokers te respecteren.

Fooien
De gebruikelijke fooien aan de bemanning en expeditiestaf wordt op het einde van de reis gegeven en worden daarna eerlijk verdeeld onder de bemanning. Je zal aan boord gedetailleerde richtlijnen hierover ontvangen. Een fooi geven is een persoonlijke kwestie en het bedrag dat je wilt geven is geheel jouw eigen keuze. Als algemene richtlijn suggereren we een bedrag van 8 tot 10 Amerikaanse dollar per cruise-dag per persoon. Het is het beste voor de bemanning als we hen cash Amerikaanse dollars kunnen geven.

100% op maat

een reis speciaal voor jou samengesteld

Ons team gaat graag aan de slag met het regelen van jouw ultieme reis op maat! Geef je wensen door en je ontvangt snel een vrijblijvend voorstel voor jouw droomreis!

Het team van IJsland Tours staat voor je klaar om jouw droomreis te realiseren.

Stel jouw reis op maat samen
Expert in maatwerk voor jouw droomreis | IJsland Tours