• maatwerkspecialist
  • snel & professioneel contact
  • onbezorgd op reis
Snel contact
030 - 230 80 10

Dit deel van Groenland ligt op 2 uur vliegen van IJsland en heeft door de zuidelijke ligging een vrij groene natuur. Daarnaast vormt het drijfijs voor de kust een adembenemend en kleurrijk schouwspel. De Vikingen kwamen hier aan land en aan het grote aantal Vikingruïnes is de invloed van deze cultuur nog goed merkbaar.

Zuid Groenland leent zich uitermate goed voor het maken van prachtige wandelingen. In Narsarsuaq kun je de ijskap op twee manieren ervaren. Je kunt er naartoe lopen door de weg door de Floral Valley te volgen en de berg op te klimmen, of je kunt er per boot naartoe gaan en de Qoorooq-gletsjer vanaf de kust ervaren. Narsarsuaq betekent ‘de grote vlakte’ – dus vonden de Amerikanen dat het de voor de hand liggende plaats was om een landingsbaan op te zetten bij het zoeken naar plaatsen om een tussenstop te maken in 1941. De Amerikanen zijn sindsdien weer vertrokken en de landingsbaan functioneert nu als de poort naar Groenland. Vliegtuigen vertrekken naar Kopenhagen, IJsland en Nuuk en kleinere helikopters kunnen je naar de steden in Zuid Groenland brengen.

Gelegen tegenover Narsarsuaq, aan de andere kant van de fjord, ligt het schapenboerderijdorp Qassiarsuk, waar Erik de Rode ooit in Brattahlid neerstreek. Het dorp ligt in een prachtig, groen landschap met rode grindwegen. In Qassiarsuk kun je de ruïnes en reconstructies van de voormalige boerderij van Erik De Rode verkennen, evenals de kerk van zijn vrouw Tjodhilde.

100% op maat

een reis speciaal voor jou samengesteld

Ons team gaat graag aan de slag met het regelen van jouw ultieme reis op maat! Geef je wensen door en je ontvangt snel een vrijblijvend voorstel voor jouw droomreis!

Het team van IJsland Tours staat voor je klaar om jouw droomreis te realiseren.

Stel jouw reis op maat samen
Expert in maatwerk voor jouw droomreis | IJsland Tours