• maatwerkspecialist
  • snel & professioneel contact
  • onbezorgd op reis
Snel contact
030 - 230 80 10

Er is een groot verschil tussen de seizoenen in Groenland, en je leert al snel dat elk seizoen zijn onderscheidende karakter heeft. Het weer op Groenland kan zowel sneeuwwitte landschappen in de winter als een prachtige groenere natuur in de zomer zijn.

In Groenland zijn de zomers koel te noemen. In het meest zuidelijke puntje lopen de temperaturen vanaf mei t/m oktober op tot boven het vriespunt. Gemiddelde maximumtemperatuur is in juli en augustus ca. zo’n 10 tot 12 graden Celcius. In sommige gevallen staat er een warme wind die het zeer aangenaam kan laten voelen. In het noorden van Groenland komt de temperatuur amper boven het vriespunt uit en kan ook hartje zomer lichte tot matige nachtvorst voorkomen. En dit allemaal bij (bijna) 24 uur daglicht in mei, juni en juli.

Winterreizen Groenland klinkt heel koud, en dit kan het ook zeker zijn. Toch valt het best wel mee, mits je jezelf er goed op voorbereid. In de winter is het in de zuidkust koel, in de binnenlanden en het noorden is het ijskoud. In het zuiden heb je overdag lichte tot matige vorst en ‘s nachts vriest het tot ca. 10/12 graden. Doordat de luchtvochtigheid meestal erg laag is voelen de lage temperaturen anders aan dan op andere koude plaatsen op de wereld, zoals IJsland of de Færøer.

Na half september worden de dagen snel korter in Groenland. Het duurt niet lang voordat de zon niet meer boven de horizon uit komt, dan beginnen de donkere maanden. Dit duurt zeker tot ca. eind februari. Een ideale tijd dus om het noorderlicht te spotten. Wanneer eind februari de zon weer boven de horizon uit komt en je weer kunt zien in wat voor schitterend landschap je bent beginnen de winterreizen Groenland vorm te krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hondensledetochten.

100% op maat

een reis speciaal voor jou samengesteld

Ons team gaat graag aan de slag met het regelen van jouw ultieme reis op maat! Geef je wensen door en je ontvangt snel een vrijblijvend voorstel voor jouw droomreis!

Het team van IJsland Tours staat voor je klaar om jouw droomreis te realiseren.

Stel jouw reis op maat samen
Expert in maatwerk voor jouw droomreis | IJsland Tours