• maatwerkspecialist
  • snel & professioneel contact
  • onbezorgd op reis
Snel contact
030 - 230 80 10

Door de geïsoleerde ligging heeft Oost-Groenland veel van haar oude karakter weten te behouden. Pas tegen het einde van de 19e eeuw kwam de leefgemeenschap voor het eerst in aanraking met de Westerse wereld. Kulusuk (300 inwoners) is het op één na grootste dorp aan de oostkust van Groenland en heeft een luchthaven. Er is een helikopterverbinding met het pittoreske dorp Tasiilaq (Ammassalik), schitterend gelegen aan een fjord.

Kulusuk is een traditioneel, Groenlands dorp waarvan het voortbestaan afhankelijk is van jagen en vissen. Er wonen niet meer dan 250 mensen in het dorp en dankzij de luchthaven kunnen sommigen van de toeristen leven en souvenirs verkopen – want de dorpelingen zijn zeer bekwame tupilaq-carvers. Tupilak betekent ‘ziel van de voorouder’ en is een gesneden figuur die de eigenaar beschermt tegen vijandelijke aanvallen, maar nu een populair souvenir is. In Kulusuk heb je geen zicht op de ijskap, maar het lijkt er bijna wel op omdat de Apusiaajik-gletsjer op het naburige eiland ligt, waar je wel zicht op hebt.

Tasiilaq is de belangrijkste stad van Oost-Groenland en is prachtig gelegen tussen de boven de stad uittorende bergen. Je zult merken hoe ver je verwijderd bent van de ‘rest van de wereld’ wanneer je naar dit deel van Groenland reist. De regio heeft zijn eigen unieke cultuur en ook de taal verschilt van bijvoorbeeld de taal die in het Westen gesproken wordt. Het dorp Tasiilaq zelf heeft ca. 2000 inwoners. De stad ligt tussen een aantal enorme bergstoppen op een manier die zelfs in Groenland een zeldzaam aangezicht zijn. De bergen in het Oosten zijn een stuk jonger dan die in het Westen, daarom hun puntige en ruige uiterlijk. Zodra je wakker wordt in Tasiilaq zie je de toppen van Polheim’s Mountain, the Priest Mountain, the Pyramid en the Sailor Mountain. In een gebied achter Tasiilaq spreidt de Floral Valley zich uit. Dit is niet zomaar een mooie naam, verzonnen om bezoekers te trekken. Net als veel andere Groenlandse locaties is het vernoemd naar zijn uiterlijk. De zomer in de Floral Valley betekent een spectaculaire overvloed aan bloemen, daarnaast ligt de vallei aan de voet van enkele van de mooiste bergen van de omgeving.

Het museum in Tasiilaq is één van de meest interessante in het land. Oost-Groenland werd pas ontdekt na de komst van de Europeanen in 1884, de cultuur in dit deel van Groenland heeft daarom nog steeds sterke banden met de oorspronkelijke Inuit cultuur. Het museum heeft er een tentoonstelling over. Niet ver van Tasiilaq vind je de schilderachtige Sermilik fjord. Deze fjord is net zo belangrijk als de Ilulissat Icefjord voor Ilulissat in het Westen van Groenland is. Gigantische ijsbergen kalven af van de vele gletsjers en komen terecht in de fjord.

100% op maat

een reis speciaal voor jou samengesteld

Ons team gaat graag aan de slag met het regelen van jouw ultieme reis op maat! Geef je wensen door en je ontvangt snel een vrijblijvend voorstel voor jouw droomreis!

Het team van IJsland Tours staat voor je klaar om jouw droomreis te realiseren.

Stel jouw reis op maat samen
Expert in maatwerk voor jouw droomreis | IJsland Tours