• maatwerkspecialist
  • snel & professioneel contact
  • onbezorgd op reis
Snel contact
030 - 230 80 10

West Groenland

Vanaf zowel IJsland als Denemarken is West-Groenland bereikbaar. Vanuit Kangerlussuaq, een voormalige Amerikaanse vliegbasis met in het achterland een prachtig natuurgebied waar o.a. muskusossen en poolvossen leven, kun je heel Groenland per boot of vliegtuig bereiken. Ilulissat is de op twee na grootste stad van Groenland, gelegen aan de Diskobaai. Hier ligt de meest productieve gletsjer van Groenland, waarvan een ongekend aantal ijsbergen dagelijks afkalft en naar zee drijft.

De ijskap bevindt zich op 25 kilometer van Kangerlussuaq en wanneer je in de stad bent, moet je deze ‘ijzige’ ervaring niet missen. Voor de meeste mensen is de wandeling iets te lang – in plaats daarvan kun je gemakkelijk een excursie per jeep boeken. Kangerlussuaq heeft een rijke ‘wildlife’. De bekendste soorten zijn waarschijnlijk de muskusossen, het rendier en de poolvos. Kangerlussuaq is dé plek om het noorderlicht te spotten in Groenland. Het noorderlicht is zeer krachtig in de lente, de winter en de herfst.

Het klimaat in deze regio is heel stabiel met weinig turbulentie, wat het een uitermate geschikte locatie maakt. Van alle bezoekers die in de afgelopen 10 jaar, ca. 4 dagen in Kangerlussuaq verbleven, heeft 99% het noorderlicht in al zijn glorie kunnen bewonderen.

De Ilulissat Icefjord is één van de meest bijzondere en ongelofelijke plekken op Groenland. Opgenomen in de UNESCO wereld erfgoedlijst is het een populaire bestemming. Op ca. 1,5 km ten Zuiden van Ilulissat vind je de nederzetting Sermermiut, omringd door prachtige ijsbergen. Verschillende Inuit culturen hebben hier voor meer van 4000 jaar geleefd en overblijfselen hiervan vind je vandaag de dag nog steeds terug.

100% op maat

een reis speciaal voor jou samengesteld

Ons team gaat graag aan de slag met het regelen van jouw ultieme reis op maat! Geef je wensen door en je ontvangt snel een vrijblijvend voorstel voor jouw droomreis!

Het team van IJsland Tours staat voor je klaar om jouw droomreis te realiseren.

Stel jouw reis op maat samen
Expert in maatwerk voor jouw droomreis | IJsland Tours