• maatwerkspecialist
 • snel & professioneel contact
 • onbezorgd op reis
Snel contact
030 - 230 80 10

De Noord-Spitsbergen cruise vaart naar enkele van de meest afgelegen locaties van Noord-Europa. De expeditie geeft je de mogelijkheid om historische overblijfselen van de walvisjacht, gletsjers, een verscheidenheid aan Arctische vogels, waaronder de Kleine Alk, en ijsberen te spotten.

Inbegrepen bij de reis

 • Verblijf naar keuze
 • Half- of volpension (deels/volledig)
 • Reisgids en/of wegenkaart
Reisduur
11 dagen
Soort reis
Groepsreis
Thema
Cruise
Prijs
Vanaf € 6.050,00

Dagprogramma

Dag 2-10 | De natuurlijke schoonheid van Noord-Spitsbergen, wilde dieren en pakijs

Tijdens deze prachtige cruise kan je o.a. het onderstaande tegenkomen:

Vossen, zeevogels en grazende rendieren
Vanuit Trygghamna loop je naar Alkhornet, een grote zeevogelklif waar de vogels broedplaatsen verkennen. Onder de kliffen is een gebruikelijke plek om poolvossen te spotten, en als er niet te veel sneeuw ligt, kun je ook rendieren zien grazen in de weelderige vegetatie.

Overblijfselen van de walvisvaarders
Je vaart Fuglefjorden binnen met uitzicht op Svitjodbreen en Birgerbukta, beide broedgebieden voor grote jagers en waarschijnlijke plekken om een ​​ijsbeer te zien. Het doel is om Ytre Norskøya te bezoeken, een klein eiland dat jarenlang dienst deed als uitkijkpost voor de Nederlandse walvisjacht. Hier kun je nog steeds de sporen van de walvisvaarders volgen naar de top van het eiland, terwijl je onderweg populaire vogelkliffen passeert. Aan de wal liggen de overblijfselen van meer 17e-eeuwse blubberovens, terwijl Noordse jagers en eidereenden broeden tussen de graven van zo'n tweehonderd Nederlandse walvisvaarders.

Gletsjers en Raudfjord-geologie
Raudfjorden, aan de noordkust van Spitsbergen, is een prima plek om over de gletsjers te staren. Het is ook een favoriete ontmoetingsplaats voor ringelrobben en baardrobben, kolonies zeevogels en af ​​en toe een ijsbeer en beluga-walvis. Alicehamna en Buchananhalvøya zijn prima plekken om over de geologie van het land te staren.

Wijd open toendra
Als de ijsomstandigheden het toelaten, kun je landen aan de noordkant van Graahuken, een uitgestrekt toendragebied van Spitsbergen, en van daaruit naar Hyttesletten lopen. De vlakte is een populair graasgebied voor rendieren, en hier broeden ook verschillende soorten steltlopers. Op dezelfde manier bieden de meren je een goede kans om roodkeelduikers en koningseiders te spotten.

Monaco-gletsjer
Afhankelijk van het weer en het zee-ijs kunnen we de Liefdefjorden binnenvaren, landen bij Texas Bar en cruisen in het zicht van de 5 kilometer lange (3,1 mijl) kant van de Monaco-gletsjer. De wateren voor deze steile gletsjer zijn een favoriete voedselplek voor duizenden drieteenmeeuwen, en de basis van het ijs is een populair jachtgebied voor ijsberen. Als de ijsomstandigheden ons verhinderen om hier vroeg in het seizoen te varen, varen we mogelijk langs de westkust van Spitsbergen.

Op naar de kleine alken
Vervolgens vaar je zuidwaarts naar Magdalenafjorden, een van de met gletsjers gevulde hoogtepunten van Spitsbergen. Een bezoek aan de kust bij Gravneset toont je de overblijfselen van de 17e-eeuwse Engelse walvisjacht, en je kunt ook grote kolonies kleine alken zien.

De meest noordelijke gemeenschap van de aarde
Je gaat noordwaarts naar Kongsfjorden en Krossfjorden. We streven ernaar plaatsen van historisch belang te bezoeken: Ny London, waar je de overblijfselen kunt zien van de marmerwinning uit het begin van de 20e eeuw, en Ny Ålesund, de meest noordelijke gemeenschap ter wereld. Er zijn ook onderzoeksstations en de beroemde ankermast van de bestuurbare Norge, die in 1926 de eerste vlucht over de Noordpool naar Nome, Alaska maakte. Krossfjorden biedt uitzicht op kolossale gletsjers en hoge bergtoppen.

Walrussen aan wal
Op je reis naar het zuiden is het doel een landing in Forlandsundet bij Sarstangen, waar een walrus wordt uitgetrokken. Als alternatief kan je landen op de kust van Engelskbukta. De toendra is hier een prima plek voor een wandeling naar Hornbaekbukta. Ook bij Poolepynten wordt een walrussen uitgetrokken.

Brede toendra, torenhoge bergen
De volgende stop is Bohemanflya, een uitgestrekte toendra met zijn eigen avifauna (afhankelijk van wanneer de lente aanbreekt) en spectaculaire geologische formaties langs de kust. In Gipsvika kun je aan land gaan in de buurt van Templet, een bergachtige locatie van geërodeerd sedimentair gesteente uit het Boven-Carboon – zo'n 290 miljoen jaar geleden.

Dag 11 | Helemaal het einde: Longyearbyen

Aan ieder avontuur, hoe mooi ook, komt uiteindelijk een einde. Je monstert af in Longyearbyen, met als bagage de diepe indrukken die deze bijzondere reis en de ruige natuur op je gemaakt hebben.

Bekijk alle dagen

Boek deze reis

Zeilcruise Noord Spitsbergen | 11 dagen

Wat is inbegrepen?

Vertrek- en schipinformatie De vertrekdata van ieder schip zijn als volgt:
Inbegrepen
 • Verblijf voor 10 nachten: op basis van de gekozen hut type
 • Verzorging: 10 nachten op basis van volpension beginnend met diner op dag 1 en eindigend met ontbijt op dag 10
 • Engelstalige reisleiding
 • Alle Lezingen aan boord, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis
 • Gebruik van sneeuwschoenen
Niet inbegrepen
 • Retourvlucht Amsterdam-Longyearbyen
 • evt. overnachtingen in Oslo op heen- en of terugweg
 • Reserveringskosten a € 35 per boeking
 • Calamiteitenfonds bijdrage a € 2,50 per boeking (tot max. 9 personen)
 • SGR Consumentenbijdrage a € 5 per persoon
 • Eventuele toeslagen
Extra informatie
Deze routebeschrijving is slechts een indicatie. Het programma kan variëren afhankelijk van ijs, weer, en wildlife condities. Landingen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van locaties, vergunningen en milieuoverwegingen volgens AECO regelgeving. Officiële vaarschema's en landingsplaatsen worden gepland in samenwerking met AECO vóór de start van het seizoen, maar de expeditieleider bepaalt het definitieve vaarschema. Flexibiliteit is van het grootste belang voor expeditie cruises.
Boekingsvoorwaarden

100% op maat

een reis speciaal voor jou samengesteld

Ons team gaat graag aan de slag met het regelen van jouw ultieme reis op maat! Geef je wensen door en je ontvangt snel een vrijblijvend voorstel voor jouw droomreis!

Het team van IJsland Tours staat voor je klaar om jouw droomreis te realiseren.

Stel jouw reis op maat samen
Expert in maatwerk voor jouw droomreis | IJsland Tours