• maatwerkspecialist
  • snel & professioneel contact
  • onbezorgd op reis
Snel contact
030 - 230 80 10

Hier vind je een toelichting op de gegeven informatie bij onze reizen over de inbegrepen en niet inbegrepen elementen. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

Vluchtinformatie

In aansluiting op het vluchtschema naar Spitsbergen zijn (vrijwel) geen aansluitende vluchten vanaf Amsterdam (of evt. Brussel) te boeken. Met name omdat er met verschillende airlines gewerkt wordt, is het noodzaak voldoende overstaptijd in acht te nemen. Mocht je een doorvlucht missen door bijvoorbeeld vertraging, dan zijn twee verschillende airlines niet verplicht/verzekerd ten opzichte van elkaar. Dit houdt in dat de airline die de vertraging ‘veroorzaakt’ niet verplicht is om voor alternatieve vlucht(en) te zorgen. Dit zorgt in de meeste gevallen voor extra in te boeken vluchten, tegen hoge tarieven, indien ze beschikbaar zijn. Daarom hanteert IJsland Tours een minimale overstaptijd.

Longyearbyen Airport is één van de laatste luchthavens die tijdslots toebedeeld krijgt. Daarom is de, in de meeste gevallen, 1 vlucht per dag vanaf Oslo naar Longyearbyen vaak ongunstig qua tijd binnen een vluchtschema vanaf Nederland of België. Daarom bieden wij in de meeste gevallen overnachting(en) voor en/of na de Spitsbergen reis aan in Oslo. De vluchten naar Spitsbergen worden uitgevoerd door Scandinavian Airlines (SAS). Naar Oslo vlieg je ook met Scandinavian Airlines (SAS) of bijvoorbeeld KLM.

Bij een offerte/reisvoorstel of boeking kijken wij de beste vluchtschema’s voor je na en zullen, bij meerdere opties, met jou in overleg gaan alvorens een schema in te boeken.

Expeditiecruises

De cruises op Spitsbergen zijn expeditiecruises en daarom hebben deze reizen een sportief karakter. Bij de cruises staat het beleven van de prachtige natuur centraal en worden er naast de landbezoeken ook lezingen gegeven over flora, fauna, geologie en geschiedenis.

Een expeditiecruise is geen luxe cruise. Hoewel de schepen van alle comfort en luxe voorzien zijn is de cruise onderhevig aan bijvoorbeeld het weer, de al dan geen aanwezigheid van wildlife en de conditie van het (pak)ijs rondom de archipel. Deze elementen bepalen hoe de cruise uitgevoerd wordt en of er tijdens de cruise wijzigingen gemaakt moeten worden. De vooraf gegeven/geprofileerde route is daarom een voorbeeld en geen gegeven.

Accommodatie

In Longyearbyen zijn enkele hotels die door ons aangeboden kunnen worden in verschillende niveaus, te weten:

  • Budgetklasse: hostels/guesthouses in kamers met gedeelde douche/toilet (op de gang).
  • Middenklasse: hotels/guesthouses in kamers met eigen douche/toilet.
  • Comfortklasse: luxere hotels en/of luxere kamertypes met eigen douche/toilet.

Maaltijden

Bij ons verblijf is ontbijt inbegrepen. Overige maaltijden zijn bewust niet inbegrepen om je niet te binden aan een tijd en locatie voor het diner.

Excursies

Excursies, entrees en uitstapjes zijn niet inbegrepen bij onze reizen. Dit doen wij bewust, niet iedereen heeft dezelfde wensen. Alle extra’s onder deze noemer kunnen voor vertrek bijgeboekt worden. Wij adviseren niet te lang te wachten, vol is vol en er is vrijwel geen vergelijkbaar alternatief vanwege de kleinschaligheid van excursies vanuit Longyearbyen.

100% op maat

een reis speciaal voor jou samengesteld

Ons team gaat graag aan de slag met het regelen van jouw ultieme reis op maat! Geef je wensen door en je ontvangt snel een vrijblijvend voorstel voor jouw droomreis!

Het team van IJsland Tours staat voor je klaar om jouw droomreis te realiseren.

Stel jouw reis op maat samen
Expert in maatwerk voor jouw droomreis | IJsland Tours