• maatwerkspecialist
 • snel & professioneel contact
 • onbezorgd op reis
Snel contact
030 - 230 80 10

De Noord-Spitsbergen cruise vaart naar enkele van de meest afgelegen locaties van Noord-Europa. De expeditie geeft je de mogelijkheid om historische overblijfselen van de walvisjacht, gletsjers, een verscheidenheid aan Arctische vogels, waaronder de Kleine Alk, en ijsberen te spotten.

Inbegrepen bij de reis

 • Verblijf naar keuze
 • Half- of volpension (deels/volledig)
 • Reisgids en/of wegenkaart
Reisduur
8 dagen
Soort reis
Groepsreis
Thema
Cruise
Prijs
Vanaf € 5.400,00

Dagprogramma

Dag 2-7 | De natuurlijke schoonheid van Noord-Spitsbergen, wilde dieren en pakijs

Deze reis brengt je naar het pakijs en langs de afgelegen kusten van het ruige noorden van Spitsbergen. Plaatsen die we kunnen bezoeken zijn onder andere:

Raudfjord
Aan de noordkust van Spitsbergen kan je genieten van deze uitgestrekte fjord vol gletsjers - en misschien worden er wel ringelrobben en baardrobben gezien. De kliffen en kustlijn bieden plaats aan bloeiende zeevogelkolonies, rijke vegetatie en de mogelijkheid van ijsberen. We proberen te landen bij Alicehamna of Buchananhalvøya.

Monaco-gletsjer
Afhankelijk van het weer en het zee-ijs kunnen we de Liefdefjorden invaren, aan land gaan bij Texas Bar en de 5 kilometer lange zijde van de Monaco-gletsjer in zicht krijgen. Het water voor deze steile gletsjer is een favoriete voedselplek voor duizenden drieteenmeeuwen en de basis van het ijs is een populair jachtgebied voor ijsberen. Als de ijsomstandigheden ons verhinderen om hier vroeg in het seizoen te zeilen, kunnen we langs de westkust van Spitsbergen zeilen.

Hoogtepunten van Hinlopen
Het is onze bedoeling om Hinlopen Strait in te varen, waar baardrobben, ringelrobben en ijsberen leven. Bij de ingang is het zelfs mogelijk om blauwe vinvissen te zien. Nadat je in de Zodiacs tussen de ijsschotsen van Lomfjord hebt gevaren, kan je de vogelkliffen van Alkefjellet bekijken, waar duizenden dikbekzeekoeten leven. Aan de oostkant van Hinlopen Strait kunnen we mogelijk aan land gaan op Nordaustlandet. Hier kunnen we rendieren, kleine rietganzen en walrussen zien. We kunnen een alternatieve route nemen als het ijs de toegang tot Hinlopen verhindert.

De zeven eilanden
Het noordelijkste punt van de reis kan ten noorden van Nordaustlandet zijn, bij Chermsideøya of Phippsøya, op de Zeven Eilanden. Hier kunnen we 80° noorderbreedte bereiken, slechts 870 km van de geografische noordpool. In dit gebied leven ijsberen, dus het schip kan enkele uren tussen het pakijs blijven liggen voordat we weer naar het westen varen.

Zeilen over het continentaal plat
Terwijl we onze route naar het westen vervolgen, kijken we uit naar ijsberen en zeldzame Groenlandse walvissen. Ongeveer 40 zeemijl ten westen van Spitsbergen varen we over de rand van het continentaal plat. Hier foerageren 's zomers vinvissen in de upwellingzones (waar koud, voedselrijk water van onder het zeeoppervlak omhoog komt) die langs de Spitsbergenbanken lopen. Bij de monding van Kongsfjorden is een goede kans om dwergvinvissen te zien.

Forlandsundet, St. Johns Fjord of Alkhornet
Walrussen rusten regelmatig uit in Forlandsundet bij Sarstangen of Poolepynten. Als alternatief kunnen we naar St. Johns Fjord varen of zuidwaarts naar de monding van Isfjorden en aan land gaan bij Alkhornet. Zeevogels broeden op deze kliffen, poolvossen zoeken beneden naar gevallen eieren en kuikens en rendieren grazen van de schaarse vegetatie.

Dag 8 | Helemaal het einde: Longyearbyen

Aan ieder avontuur, hoe mooi ook, komt uiteindelijk een einde. Je monstert af in Longyearbyen, met als bagage de diepe indrukken die deze bijzondere reis en de ruige natuur op je gemaakt hebben.

Bekijk alle dagen

Boek deze reis

Cruise Noord Spitsbergen | 8 dagen

Wat is inbegrepen?

Vertrek- en schipinformatie De vertrekdata van ieder schip zijn als volgt:
Inbegrepen
 • Verblijf voor 7 nachten: op basis van de gekozen hut type
 • Verzorging: 7 nachten op basis van volpension beginnend met diner op dag 1 en eindigend met ontbijt op dag 8
 • Engelstalige reisleiding
 • Alle Lezingen aan boord, zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis
 • Gebruik van rubber laarzen.
Niet inbegrepen
 • Retourvlucht Amsterdam-Longyearbyen
 • evt. overnachtingen in Oslo op heen- en of terugweg
 • Reserveringskosten a € 35 per boeking
 • Calamiteitenfonds bijdrage a € 2,50 per boeking (tot max. 9 personen)
 • SGR Consumentenbijdrage a € 5 per persoon
 • Eventuele toeslagen
Extra informatie
Deze routebeschrijving is slechts een indicatie. Het programma kan variëren afhankelijk van ijs, weer, en wildlife condities. Landingen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van locaties, vergunningen en milieuoverwegingen volgens AECO regelgeving. Officiële vaarschema's en landingsplaatsen worden gepland in samenwerking met AECO vóór de start van het seizoen, maar de expeditieleider bepaalt het definitieve vaarschema. Flexibiliteit is van het grootste belang voor expeditie cruises.
Boekingsvoorwaarden

100% op maat

een reis speciaal voor jou samengesteld

Ons team gaat graag aan de slag met het regelen van jouw ultieme reis op maat! Geef je wensen door en je ontvangt snel een vrijblijvend voorstel voor jouw droomreis!

Het team van IJsland Tours staat voor je klaar om jouw droomreis te realiseren.

Stel jouw reis op maat samen
Expert in maatwerk voor jouw droomreis | IJsland Tours