• maatwerkspecialist
 • snel & professioneel contact
 • onbezorgd op reis
Snel contact
030 - 230 80 10

Hier vind je een toelichting op de gegeven informatie bij onze reizen over de inbegrepen en niet inbegrepen elementen. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

Vluchten op basis van een 'stelpost'

Vluchtprijzen zijn variabel en voortdurend aan wijzigingen onderhevig. Daarom zijn bij onze prijzen voor pakketreizen inclusief vlucht, een zogenaamde 'stelpost' voor het vluchttarief inbegrepen. De genoemde stelpost is het vluchttarief waar wij in de basisreissom van uit gaan. In de hoogseizoenperiode gaan wij uit van een hoger tarief dan in de laagseizoenperiode. Voor onze pakketreizen zijn de volgende stelposten voor de vlucht van toepassing:

Færøer pakketreizen, bij vertrekdatum:

 • 01.01 - 20.04: € 400 per persoon
 • 21.01 - 31.05: € 450 per persoon
 • 01.06 - 26.08: € 500 per persoon
 • 27.08 - 31.10: € 450 per persoon
 • 01.11 - 31.12: € 400 per persoon

Wanneer je een reis bij ons wilt boeken, controleren wij het vluchttarief dat op dat moment geldig is voor de door jou gekozen vertrekdatum. Is het vluchttarief lager dan de inbegrepen stelpost? Dan ontvang je een corresponderende vluchtkorting op je reis. Is het vluchttarief hoger dan de inbegrepen stelpost? Dan berekenen we een corresponderende vluchttoeslag. Wij overleggen een toeslag altijd eerst met je, voor we de reis definitief maken. Vluchttarieven zijn afhankelijk van luchtvaartmaatschappij, en wijzigen op basis van vraag en aanbod. Vroeg boeken loont, dan is er relatief vaak sprake van een vluchtkorting.

Huurauto

Het wegennet op de Færøer is zeer eenvoudig en ieder autotype voldoet voor een reis met een huurauto. In de winterperiode is het prettig om met een 4WD huurauto te rijden.

Accommodatie

In de basis bieden wij vier accommodatieniveau ’s aan, te weten:

 • Budgetklasse: hostels/guesthouses in kamers met gedeelde douche/toilet (op de gang).
 • Middenklasse: hotels/guesthouses in kamers met eigen douche/toilet.
 • Comfortklasse: luxere hotels en/of luxere kamertypes met eigen douche/toilet.
 • Vakantiewoningen: eigen woning met douche/toilet. Ontbijt niet inbegrepen.

Een pakketreis is bij ons gebaseerd op één van deze niveaus. Omdat wij alles op maat kunnen samenstellen, is ook accommodatie op maat aan te passen. Zo kun je gemakkelijk een mix maken van twee of meerdere niveaus.

Maaltijden

Bij onze budget-, midden- en comfortklasse is ontbijt inbegrepen. Overige maaltijden zijn bewust niet inbegrepen om je niet te binden aan een tijd en locatie voor het diner. Zeker in de zomermaanden, wanneer het praktisch niet donker wordt, is dit niet aan te raden. Bij vakantiewoningen zijn maaltijden vrijwel nooit bij te boeken. Er zijn enkele woningen waarbij het wel mogelijk is, tegen betaling, ontbijt bij te boeken. Dit is in de meeste gevallen bij woningen die onderdeel zijn van een hotel/guesthouse.

Excursies

Excursies, entrees en uitstapjes zijn niet inbegrepen bij onze reizen. Dit doen wij bewust, niet iedereen heeft dezelfde wensen. Alle extra’s onder deze noemer kunnen tot zeker 1 maand voor vertrek nog bijgeboekt worden (beschikbaarheid voorbehouden), met uitzondering van Mykines. Een bezoek aan dit eiland is vaak snel volgeboekt en raden wij aan direct bij boeking bij te boeken.

100% op maat

een reis speciaal voor jou samengesteld

Ons team gaat graag aan de slag met het regelen van jouw ultieme reis op maat! Geef je wensen door en je ontvangt snel een vrijblijvend voorstel voor jouw droomreis!

Het team van IJsland Tours staat voor je klaar om jouw droomreis te realiseren.

Stel jouw reis op maat samen
Expert in maatwerk voor jouw droomreis | IJsland Tours