• maatwerkspecialist
  • snel & professioneel contact
  • onbezorgd op reis
Snel contact
030 - 230 80 10

Hier vind je een toelichting op de gegeven informatie bij onze reizen over de inbegrepen en niet inbegrepen elementen. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

Algemene informatie

Er zijn meerdere aanpassingen aangekondigd in Groenland, waaronder een nieuwe internationale luchthaven in Nuuk. Hierdoor is de kans groot dat vluchten die op dit moment inbegrepen zijn bij onze reizen gewijzigd worden. Je vliegt nu in de meeste gevallen op de luchthaven in Kangerlussuaq. Als dit gewijzigd wordt naar Nuuk, betekent dit ook een wijziging in reisschema (meestal de 1e overnachting), maar wellicht ook in vluchtdagen. Hierdoor hebben wij nog geen exacte data en prijzen online kunnen zetten.

Zodra de informatie over de wijzigingen duidelijk is, passen wij onze reizen hierop aan. Tot die tijd nodigen wij je van harte uit contact met ons op te nemen bij interesse in één van onze reizen, wij zullen je dan per e-mail voorzien van alle benodigde informatie om een reis eventueel te kunnen boeken.

Vluchtinformatie

In aansluiting op het vluchtschema naar Groenland zijn (vrijwel) geen aansluitende vluchten vanaf Amsterdam (of evt. Brussel) te boeken. Met name omdat er met verschillende airlines gewerkt wordt, is het noodzaak voldoende overstaptijd in acht te nemen. Mocht je een doorvlucht missen door bijvoorbeeld vertraging, dan zijn twee verschillende airlines niet verplicht/verzekerd ten opzichte van elkaar. Dit houdt in dat de airline die de vertraging ‘veroorzaakt’ niet verplicht is om voor alternatieve vlucht(en) te zorgen. Dit zorgt in de meeste gevallen voor extra in te boeken vluchten, tegen hoge tarieven, indien ze beschikbaar zijn.

Daarom hanteert IJsland Tours een minimale overstaptijd. Omdat de weersverwachtingen op Groenland onvoorspelbaar kunnen zijn adviseren wij minimaal 1 nacht voor en 1 nacht na je verblijf in Groenland te plannen op de bestemming van overstap, dit is in de meeste gevallen Kopenhagen in Denemarken of Keflavik/Reykjavik in IJsland. IJsland Tours assisteert je graag in het boeken van deze elementen.

De vluchten naar Groenland worden uitgevoerd door Air Greenland. Naar Kopenhagen vlieg je met bijvoorbeeld Scandinavian Airlines (SAS) of KLM. Naar IJsland is dit in de meeste gevallen Icelandair of, indien passend in je reisschema i.v.m. geen dagelijks vluchtschema, Transavia. Bij een offerte/reisvoorstel of boeking kijken wij de beste vluchtschema’s voor je na en zullen, bij meerdere opties, met jou in overleg gaan alvorens een schema in te boeken.

Accommodaties

Reizen naar Groenland worden aangeboden met verblijf in specifieke hotels, dit wordt in de meeste gevallen genoemd op onze website of in onze reisvoorstellen. De beschikbaarheid van standaard kamers, waar een ‘vanafprijs’ op gebaseerd is kan wijzigen. Bij een uitgewerkt voorstel zullen wij dan ook de actuele beschikbaarheid gecontroleerd hebben en je al dan geen kamerupgrade aan (moeten) bieden.

Excursies

Bij reizen naar Groenland wordt er in de meeste gevallen gewerkt met excursiepakketten die je kunt bijboeken. Deze pakketten zijn voorzien van de meest populaire excursies die perfect in de reis passen. Naast deze pakketten zijn er in sommige gevallen ook ‘losse’ extra excursies te boeken die een specifiek thema hebben, denk hierbij aan een kajaktour of een helikoptervlucht. De informatie over deze ‘losse’ excursies vind je bij de reis en zijn desgewenst door ons bij te boeken.

Reisverzekeringen

Bij een reis naar Groenland, langer dan 3 dagen, is een reisverzekering met werelddekking verplicht. Deze verzekering is bij boeking af te sluiten.

Reizigers met beperkte mobiliteit en rolstoelgebruikers

We raden reizen in Groenland voorzien van een ‘rondreis-karakter’ niet aan voor mensen met beperkte mobiliteit en rolstoelgebruikers. Wij informeren je altijd graag over de geschiktheid van de reis, rekening houdend met jouw specifieke wensen en/of mogelijkheden. Houd er rekening mee dat ons advies niet gebaseerd is op medische kennis en dat het uiteindelijk je eigen verantwoordelijkheid is om te beslissen of een rondreis geschikt voor je is.

100% op maat

een reis speciaal voor jou samengesteld

Ons team gaat graag aan de slag met het regelen van jouw ultieme reis op maat! Geef je wensen door en je ontvangt snel een vrijblijvend voorstel voor jouw droomreis!

Het team van IJsland Tours staat voor je klaar om jouw droomreis te realiseren.

Stel jouw reis op maat samen
Expert in maatwerk voor jouw droomreis | IJsland Tours