Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Wonderen van Groenland

De 8-daagse reis ‘Wonderen van Groenland’ is één van de meest complete groepsreizen, die je in een relatief korte reistijd kunt maken. Het is een sportieve reis, waarbij je 3 nachten in een tentenkamp met waanzinnig uitzicht en 4 nachten in een hostel overnacht. Er komen een hoop excursies aan bod zoals een tocht per speedboot door een met ijsbergen gevulde zee, een unieke gletsjerwandeling en een bezoek aan pittoreske nederzettingen. Er wordt gemiddeld 3 tot 4 uur per dag gewandeld. Vanaf september worden er speciale Noorderlichtreizen aangeboden.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Aankomstdag Narsarsuaq

Je vliegt vanaf IJsland of Kopenhagen naar Narsarsuaq. Aansluitend een transfer van de luchthaven per motorboot, door de Tunulliarfik fjord, naar Qassiarsuk. We brengen een bezoek aan de plek waar Viking Erik de Rode zich settelde in 985.

Diner en overnachting in het Leif Eriksson Hostel.Dag 2

Qaleraliq kamp

Panoramisch uitzicht over het Qaleraliq kamp en de nabijgelegen gletsjers, Zuid Groenland.

Via de Tunulliarfik Fjord reizen we naar Qaleraliq kamp. Onderweg maken we een stop met vrije tijd in Narsaq, een stad met ca. 1500 inwoners, daarmee de op 2 na meest bewoonde stad/nederzetting van Groenland. Het Qaleraliq kamp is gelegen op een “zandstrand” met een spectaculair uitzicht op de Qaleraliq gletsjer.

Overnachting in tenten in het kamp.Dag 3

Bezoek aan het Tasersuatsiaq meer

Uitzicht over de gletsjertongen en ijskap boven het Qaleraliq kamp in zuid Groenland.Beklimming naar het Tasersuatsiaq meer tot 400m hoogte waarbij we beloond worden met een prachtig panoramisch uitzicht. In de middag is er tijd om te vissen of om paddenstoelen en bosbessen te verzamelen (vanaf half augustus).

Overnachting in tenten in het kamp.Dag 4

Gletsjer tocht

Een groep reizigers wandelt op een gletsjer tijdens een excursie in Groenland.

Per RIB boot varen we langs de gletsjer en de verticale ijsmuren en ijsbergen die we onderweg tegen komen op de 10 km lange route die ze afleggen richting zee. We maken een gletsjerwandeling o.l.v. een ervaren berg/gletsjer gids.

Overnachting in tenten in het kamp.Dag 5

Inuit nederzetting Igaliko

Uitzicht over het dorpje Igaliku en de fjord in de diepte.

Vanuit Qaleraliq gaan we terug naar Qassiarsuk. We stoppen in Itilleq. Via het ‘pad van de koningen’ wandelen we naar het idyllische Igaliko, een kleine Inuit nederzetting bewoond door nog geen 40 mensen. Daarna op weg naar Qassiarsuk met onderweg een bezoek aan de Qooroq fjord. Daar vind je één van de meest actieve gletsjers van Zuid Groenland.

Overnachting in het Leif Eriksson hostel.Dag 6

Tasiusaq en Sermilik

Kleurrijke huisjes in Tasiusaq, Zuid Groenland.

We maken een wandeling naar Tasiusaq farm, een boerderij waar de mensen geïsoleerd naast de Sermilik fjord leven. Dit is niet de enige schapenboerderij van deze omgeving. We wandelen verder naar de idyllische Nunataaq boerderij met prachtig uitzicht op de Eqalorutsit gletsjer. Hier zullen we koffie drinken met de lokale bevolking waardoor we een beeld krijgen van het dagelijks leven op afgelegen plaatsen zoals deze.

Optioneel kan er vandaag een kayaktocht van 2 uur door de ijsbergenbaai gemaakt worden (ca. € 85 p.p.).

Overnachting in hostel.Dag 7

Bloemen vallei Narsarsuaq

Het brede wandelpad aan het begin van de wandeling naar de bloemenvallei van Narsarsuaq, Zuid Groenland.

We varen met een motorboot naar Narsarsuaq. Daar wandelen we door de bloemen vallei tot waar we de Kiattut gletsjer kunnen bewonderen. Een panoramisch uitzicht waar je u tegen zegt.

Afscheidsdiner met typische Inuit producten en overnachting in het Leif Eriksson hostel.Dag 8

Vertrekdag

Er is nog vrije tijd om Narsarsuaq te bekijken of om het lokale museum te bezoeken. De reis zit er vervolgens helaas écht op. Je vliegt terug naar IJsland of Kopenhagen.