Bel mij terug

Vul je telefoonnummer in en wij bellen je zo snel mogelijk terug

Alleen mogelijk op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Winter in West Groenland

Het plaatsje Ilulissat, gelegen in West Groenland is ook in de winter prima om te bezoeken, er zijn zelfs volop excursiemogelijkheden om uit te kiezen. Zo kun je op stap met een Groenlandse menner en zijn honden, een boottocht maken door de ijsfjord of uiteraard een noorderlichttour inplannen!

In de winter is de hondenslede in Ilulissat, dat 500 km boven de poolcirkel in West-Groenland ligt, het belangrijkste vervoermiddel. Ilulissat ligt temidden van enorme ijsbergen en gletsjers en is de op één na grootste stad van Groenland, met ca. 5000 inwoners. Met zijn ligging aan de rand van de immense, 60 km lange ijsfjord is Ilulissat de laatste jaren uitgegroeid tot de grootste publiekstrekker van Groenland.

Er zijn verschillende excursiepakketten bij te boeken, de volgorde van de tours kan daarom per pakket anders zijn.

Kangerlussuaq wordt aangevlogen via Kopenhagen. Het vluchtschema vanaf Nederland/België sluit (meestal) niet aan op dat van Kopenhagen-Kangerlussuaq. Voor een complete reis kunnen wij zowel vluchten vanuit Nederland/België als overnachtingen in Kopenhagen voor je boeken.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Aankomstdag

In de ochtend vertrek je vanuit Kopenhagen naar Kangerlussuaq, na deze ca. 4,5 uur durende vlucht vlieg je na een korte stop door naar Ilulissat waar je binnen ca. 45 minuten bent. Tijdens deze vlucht krijg je al goed zicht op het bijzondere Groenlandse landschap. Na dit natuurgeweld lijkt Ilulissat ‘opeens’ te verschijnen, het contrast van de gekleurde huizen tegen de met sneeuw bedekte bergen is een prachtig gezicht.

Op de luchthaven word je opgehaald en reis je per bus naar Hotel Arctic, waar je de komende nachten zult verblijven. De gids staat je op te wachten in het hotel en zal je informeren over de vele mogelijkheden van deze regio. Wanneer je geen excursiepakket vooraf bijboekt (wel te adviseren) kan je bij de gids nog tours boeken, mits beschikbaar.

Groenland - Ilulissat winterTijdens je verblijf zijn de dagen ter vrije besteding, vooraf is het mogelijk een excursiepakket bij te boeken. Vandaag adviseren we je een gegidste wandeling door Ilulissat te maken. De gids neemt je mee op pad en je leert alles over de geschiedenis van de stad en de interessante aspecten die het te bieden heeft, zoals bijvoorbeeld de ontelbare sledehonden die in de stad te vinden zijn.

Na deze verfrissende wandeling keer je terug naar Hotel Arctic voor een welkomstdiner, gevolgd door je 1e overnachting.

Leuk om deze dag te doen:
Winter in Ilulissat excursies t/m dec.
Winter in Ilulissat excursies t/m maart


Dag 2

Excursiedag 1

Als het excursiepakket is bijgeboekt maak je vandaag een wandeling naar de oude nederzetting Sermermiut bij de ijsfjord.

Op ca. 1,5 km ten Zuiden van Ilulissat vind je de nederzetting Sermermiut, omringd door prachtige ijsbergen. Verschillende Inuit culturen hebben hier voor meer van 4000 jaar geleefd en overblijfselen hiervan vind je vandaag de dag nog steeds terug. Vandaag krijg je meer te weten over de Inuit en hun cultuur en gebruiken, daarnaast leer je meer over flora, fauna, geologie en uiteraard het verhaal achter het altijd aanwezige ijs. Tijdens deze wandeling passeren we Kællingekløften vanwaar je een adembenemend mooi uitzicht hebt over de ijsfjord.Dag 3

Excursiedag 2

Als het excursiepakket is bijgeboekt maak je vandaag een boottocht langs de ijsbergen van Ilulissat en een noorderlichttour.

De boottocht langs de ijsbergen in de baai bij Ilulissat is min of meer een ‘must’ als je in deze prachtige omgeving verblijft. Meer dan 40 miljoen ton aan ijs passeren de baai in een tijdsbestek van 24 uur. Het resultaat hiervan is gigantische ijsbergen in allerlei vormen met een hoogte van soms wel meer dan 100 meter boven het water! Deze giganten stranden aan het einde van de fjord, waardoor het prachtig is hier doorheen te varen. Vergeet je warme kleding niet! Ter plaatse kan er tevens traditionele kleding gehuurd worden.

Van februari t/m april is het mogelijk een hondensledetocht te boeken. De tour duurt ca. 2 uur (2 personen per slede) en laat je kennismaken met één van de meest gebruikte vervoersmiddelen in Groenland. De ervaring op een slede is niet uit te leggen, je moet het gewoon meemaken!

‘s Avonds krijg je de kans om mee te gaan op een Noorderlichtsafari, het zou de kers op de taart zijn als dit majestueuze groene licht zich laat zien! We verlaten de stad, weg van het licht zodat we de ideale omstandigheden hebben. De trip duurt ca. 90 minuten en je kunt je opwarmen aan koffie en/of thee.Dag 4

Excursiedag 4

Vandaag krijg je de kans mee te gaan naar Ilimanaq, een nederzetting op ca. 1 tot 1,5 uur varen van Ilulissat… tenzij er teveel ijs in de baai ligt, dan kan de tocht zomaar 3 uur duren. Onderweg passeren we de indrukwekkende ijsfjord. Ilimanaq is één van de kleinste nederzettingen van Groenland, maar zeker een bezoek waard! Je vind hier prachtige gebouwen terug uit de Inuit tijd zoals woonhuizen en een kerk.Dag 5

Vertrekdag

Na dit weekend vol indrukken is het tijd om weer naar huis te gaan. Via Kangerlussuaq vlieg je naar Kopenhagen waar je laat in de avond zult arriveren.