Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Ontdek Spitsbergen

In 4 dagen tijd ontdek je de grootste nederzetting op Spitsbergen, Longyearbyen. Deze plaats heeft ongeveer 2075 inwoners en bijna net zoveel sneeuwscooters. Longyearbyen ligt op 78 graden noorderbreedte en wordt beschouwd als de noordelijkste plaats met meer dan 1000 inwoners ter wereld. Tijdens deze short stay verblijf je 3 nachten in een accommodatie naar keuze incl. ontbijt. Je maakt je reis compleet met bijzondere excursies!

In het noordelijkste puntje van Europa, slechts 1000 km onder de Noordpool, bevindt zich de ongerepte en eenzame eilandengroep Spitsbergen. Waar je normaal denkt aan cruises op zee en ontmoetingen met ijsberen is er ook een andere kant van Spitsbergen die je met deze reis optimaal kunt beleven.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Aankomst in Longyearbyen

Mensen genieten op het terras in het centrum van Longyearbyen, Spitsbergen.

Vandaag kom je aan in Longyearbyen (transfer naar je hotel inbegrepen). De tijd die je over hebt is ter vrije besteding om deze bijzondere plaats te ontdekken.

Neem vooral de tijd het Svalbard Museum te bezoeken, een persoonlijke aanrader. Het Svalbard Museum werd geopend in 1979 en is een van de vier musea op Spitsbergen. De collectie bestaat uit meer dan 1700 voorwerpen, foto’s, archieven, kunst en boeken. Het museum verschaft informatie over de relaties tussen natuur, cultuur, landschap, bewoningsgeschiedenis, technologie en het milieu in het noordelijke poolgebied.Dag 2-3

Dagen ter vrije besteding

Reizigers in spitsbergen zitten bij de open vuurplaats en luisteren naar een lezing.

Je hebt je vrije dagen volledig te besteden aan ontzettend leuke excursies. We geven je alvast enkele tips!

Bijvoorbeeld: Camp Barentz Aurora Night:
Het is een magische gebeurtenis als je het Noorderlicht te zien krijgt. Vergroot je kansen en geniet van een verzorgde avond in Camp Barentz, gelegen op ca. 10km van Longyearbyen. Tijdens deze all-inclusive avond krijg je een fascinerende presentatie en geniet je van een heerlijke maaltijd en drankjes. Hoewel deze activiteit binnen plaats zal vinden, raden we je aan goede warme kleding mee te nemen. Je zal zeker een paar keer buiten te vinden zijn in de hoop het Noorderlicht te spotten.

of:

Een hondensledetocht in een winters landschap op Spitsbergen.Sledetocht & Icecave visit (6/7 uur):
Na de pick up bij je hotel reis je af naar de honden, op ca. 12km van Longyearbyen vandaan. Daar kleed je je warm aan en maak je je klaar voor een hondensledeavontuur. Er reizen twee personen op één slede en er zijn onderweg meerdere mogelijkheden om te wisselen van passagier. Onderweg stoppen we uiteraard bij de ijsgrot, verstopt in de gletsjer. Terwijl de honden rusten hebben wij de kans de prachtige ijsformaties te bekijken van wat ’s zomers een gletsjerrivier is.

Leuk om deze dag te doen:
EXCS1 Auroranight Camp Barentz
EXCS10 Sledetocht & Icecave visit
EXCS12 Snowsafari Elveneset
EXCS13 Snowsafari Tempelfjord
EXCS14 Snowsafari Barentsburg
EXCS15 Snowsafari East coast
EXCS9 Sledetocht Bolterdalen
EXCS8 Bierproeverij 78° Noord
EXCS7 Hike: Trappers footprints
EXCS6 Icecave tour
EXCS5 Noorderlicht sledesafari
EXCS4 Aurora Snowcat tour
EXCS17 Icecave per Snowcat
EXCS2 Sneeuwscooter Aurora
EXCS18 Longyearbyen Panorama
EXCS20 Summer Cycling - Fatbike
EXCS23 Walrus safari
EXCS34 Avondtour per kajak
EXCS21 Trollsteinen Hike


Dag 4

Einde van de reis

Mensen stappen uit het SAS vliegtuig op Longyearbyen.Vandaag verlaat je Spitsbergen, of je bent eigenlijk nog niet klaar met ontdekken. Verlengingsnachten zijn mogelijk, vraag ons naar de mogelijkheden!