Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Groenland Aurorareis

Beleef het noorderlicht bij de Poolcirkel in Groenland tijdens deze Groenland Aurorareis! De luchthaven Kangerlussuaq en het nabijgelegen plaatsje met dezelfde naam liggen vlakbij de poolcirkel, op ca. 165 km van de kust, aan de mond van de Söndre Stromfjord. Het klimaat in deze regio is heel stabiel met weinig turbulentie, wat het een uitermate geschikte locatie maakt voor het spotten van het Noorderlicht (Aurora Borealis). Van alle bezoekers die in de afgelopen 10 jaar, ca. 4 dagen in Kangerlussuaq verbleven, heeft 99% het noorderlicht in al zijn glorie kunnen bewonderen.

Vanaf januari kan je hier ook hondensledetochten maken, wat een onvergetelijke ervaring is.  Het gebied rond de ijskap is in de winter het leefgebied van de muskusossen, poolvossen en sneeuwhoenders. Overdag kan je meedoen aan facultatieve excursies en ‘s avonds kan je van het noorderlicht genieten.

Kangerlussuaq wordt aangevlogen via Kopenhagen. Het vluchtschema vanaf Nederland/België sluit (meestal) niet aan op dat van Kopenhagen-Kangerlussuaq. Voor een complete reis kunnen wij zowel vluchten vanuit Nederland/België als overnachtingen in Kopenhagen voor je boeken.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Aankomstdag

Grappig wegwijzer bordje op luchthaven van Kangerlussuaq, in Groenland, met vliegtuigen van Air Greenland.

Op maandagen vertrekt de ochtendvlucht naar Kangerlussuaq om ca. 09:00 uur, op donderdagen om 10:00 uur. Na ruim 4 uur vliegen arriveer je in Groenland. Bij aankomst staat een lokale gids je al op te wachten en helpt je met het inchecken in het knusse en gerenoveerde ‘Polar Lodge’, gelegen op nog geen 100 meter van de luchthaven. Of je checkt in bij ‘Old Camp’, gelegen in de oude barakken van de officiers met een fantastisch uitzicht over Kangerlussuaq. Kies je voor verblijf in de middenklasse dan verblijf je in Hotel Kangerlussuaq, wat aan de luchthaventerminal vast zit.

Voordat we de oude basis gaan ontdekken per bus, zodat je de fascinerende geschiedenis en natuur alvast ontdekt, is er een welkomstbijeenkomst door de gids waarbij je direct te horen krijgt wat er allemaal te doen is in Kangerlussuaq. Goed om te weten: de winter temperatuur in januari ligt tussen de -12 C en -28 C. Een warme parka is een vereiste, maar je kunt vaak ter plekke ook Groenlandse kleding huren.

Standaard is de reis inclusief ontbijt, maar het is mogelijk om bij boeking al volpension bij te boeken. Voor de lunches krijg je dan lunchpakketjes mee voor tijdens de excursies. ‘s avonds wordt je opgehaald bij je hotel en naar restaurant Rowclub gebracht. Het restaurant is enkele kilometers buiten Kangerlussuaq, bij het het Fergussonmeer gelegen. 3 avonden kun je hier genieten van een gewoon diner, de 4e avond is er een speciaal Groenlands buffet.

Je verblijft 4 overnachtingen in Polar Lodge of Old Camp (budgetklasse) of hotel Kangerlussuaq (middenklasse) inclusief ontbijt.Dag 2

Excursiedag 1

Indrukwekkende groene en paarse banen noorderlicht in west Groenland.

De omgeving van Kangerlussuaq is de enige bewoonde plaats in het Groenlandse binnenland. Het klimaat in deze regio is heel stabiel met weinig turbulentie, wat het een uitermate geschikte locatie maakt voor het spotten van het Noorderlicht (Aurora Borealis). Het was mede dankzij het klimaat dat de Amerikanen deze plaats gekozen hebben als basis. Tijdens een wandeling door de omgeving vind je veel van dit soort herinneringen terug.

De komende dagen zijn ter vrije besteding. We bevelen vandaag een trip naar de ijskap aan: ‘Ice Cap Point 660’ waarbij je de unieke kans hebt om op het ijs te staan wat vele kilometers dik, en erg oud is.

 

Leuk om deze dag te doen:
Aurorareis excursies jan-maart
Aurorareis excursies april


Dag 3

Excursiedag 2

Een hondenslee met de menner in een sneeuwlandschap in Groenland.

Een nieuwe dag met nieuwe kansen! We raden je aan vandaag een 2 uur durende hondensledetocht te maken. Een dergelijke tocht over een bevroren fjord is een prachtige en unieke ervaring. Zoek de balans op de slede en geniet comfortabel van de frisse wind terwijl kleding gemaakt van de huid van zeehonden je warm houdt. Vergeet niet altijd je camera binnen handbereik te hebben!

In april is het is ook mogelijk om op een ‘tundra and wildlife tour’ te gaan. Kangerlussuaq staat bekend om prachtige natuur en ‘thuis’ van Muskusossen. We rijden per 4WD truck door het toendra landschap terwijl de gids je alles vertelt over de regio.
De Muskusos leeft in het wild in de regio rondom Kangerlussuaq. Het is daarom niet te voorspellen of je dichtbij zult komen of ze überhaupt zult zien! De gids heeft altijd verrekijker(s) bij zich zodat er een goede kans is op het spotten van dit majestueuze dier. Mocht je geen Muskusos zien dan maakt de prachtige natuur deze teleurstelling meer dan goed.

Groen en paarse banen noorderlicht boven de besneeuwde bergtoppen in west Groenland.

Als je reist van januari t/m maart ben je in de gelegenheid het Noorderlicht te zien, een bijzonder natuurfenomeen! Kangerlussuaq is één van de beste plaatsen, vanwege dat stabiele klimaat, om het Noorderlicht te zien. Tijdens een Noorderlichttour brengt de gids je weg van de stad (per bus), zodat er geen omgevingslichten zijn.Dag 4

Excursiedag 3

De Russell gletsjer is een populaire tour waar al velen je zijn voorgegaan. Deze spectaculaire gletsjer met zijn verticale muur van ijs van wel 60 meter hoog is adembenemend! In deze regio kan je ook het geluk hebben zowel muskusossen, rendieren en hazen in de heuvels te spotten.Dag 5

Vertrekdag

Je Groenland avontuur zit erop. Vandaag vlieg je terug naar Kopenhagen. Na ca. 4,5 uur arriveer je in Kopenhagen met een rugzak vol prachtige ervaringen en herinneringen.