Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: 10:00 - 13.00 (maart t/m mei)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Faroer met lokale gids

De Færøer eilanden hebben een uniek karakter en een rijke geschiedenis die je overal nog terug kunt vinden. Tijdens deze semi groepsreis, onder leiding van lokale gids(en) ontdek je vanuit standplaats Tórshavn de bekendste plekjes van deze prachtige eilandengroep. De mooiste natuur en authentieke culturele gebruiken van de Faroer, voor alles wordt gezorgd zodat je tijdens de reis alleen maar hoeft te genieten!

Optioneel is een dagexcursie naar het bijzondere vogeleiland Mykines, waar je op zoek gaat naar papegaaiduikers, Jan van Genten en stormvogeltjes.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1
Donderdag

Aankomst op de Færøer

Je vliegt vanuit Kopenhagen naar de Færøer. Je reist per transfer naar hoofdstad Tórshavn.

Hier verblijf je de komende 7 nachten in een centraal gelegen hotel/guesthouse. Er staat een ontmoeting met de lokale gids op het programma die je alvast een preview van het reisschema voor de komende dagen geeft.  In de avond kan je op eigen gelegenheid alvast Tórshavn ontdekken.Dag 2
Vrijdag

Meest Noordelijke eilanden

Foto 5 - Vidoy - HvannasundVandaag gaan we op pad naar de Noordelijkste eilanden van de Færøer, Bordoy, Vidoy en Kunoy. Bij de plaats Leirvik rijden we door een onderzeese tunnel, die gedecoreerd is door een lokale artiest: Tróndur Patursson. Ongetwijfeld zal je gids je meer zal vertellen over hoe de Faroese bevolking gek is op kunst.

Het natuurschoon op de noordelijke eilanden is  adembenemend! Het uitzicht wordt gedomineerd door hoge bergen en steile rotsen. We bezoeken het op 2 na grootste dorp op de Færøer, Klaksvik een belangrijke stad binnen de visindustrie in deze gebieden. In Klaksvik bezoeken we ook de Christians Kerk.

Stanbeeld van de zeenhondenvrouw op Kalsoy.Je neemt de veerboot naar het eiland Kunoy, hier breng je een bezoek aan het standbeeld van de Kópakonan, de zeehondenvrouw. Wist je dat dit dorpje is een filmlocatie in de James Bond film, No time To Die? In plaats van het bezoek aan de smidse kan je optioneel ook de wandeling naar de Kallur vuurtoren bijboeken, deze wordt beschreven als een van de mooiste wandelingen op de Faroer.

 

 Dag 3
Zaterdag

Vogelrijk Vestmanna

Faeroer - Vestmanna bootexcursieWe rijden naar Vestmanna voor één van de populairste boottochten van deze eilandengroep, naar de Vestmanna vogelkliffen.  Je vaart in de grotten die ontstaan zijn door de jaren heen en dicht langs de metershoge kliffen waar duizenden zeevogels nestelen. Op de terugreis naar Tórshavn stoppen we bij de Viking nederzetting in het plaatsje Kvívík.

In de namiddag is er vrije tijd om zelf Tórshavn te verkennen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Østrom in de haven, waar je typische Faroese kunst en nijverheid vindt. Of bekijk de exclusieve, typische Faroese wol producten in de winkels in de hoofdstraat.Dag 4
Zondag

Historisch Sandoy

Faeroer - KirkjubourVanuit Torshavn rijden we naar de oude haven van Gamlarætt waar we per ferry oversteken naar het historische eiland Sandoy. Aan boord zal je gids meerdere verhalen vertellen over de sagen van de Færøer terwijl je onderweg zicht hebt op de eilanden Hestur en Koltur. Op het ongerepte en pure eiland Sandoy bezoeken we een kerk, rijden we langs fantastische vergezichten en door schilderachtige kleine dorpjes. Onderweg genieten we van een lunchpakket.

Eenmaal terug in de haven van Gamlarætt, onderweg naar het hotel in Torshavn maken we nog een stop. Aan de zuidkant van Streymoy bevindt zich de historische plaats Kirkjubøur, met de koningshoeve, de grootste- en oudste nog bewoonde pachtboerderij van de Færøer, en de niet afgebouwde kathedraal, daterend uit ongeveer 1300.Dag 5
Maandag

Dag ter vrije besteding

Faroer - Lighthouse on Mykines

Vandaag heb je een dag vrij, maar ook deze dag kan je opvullen met een bezoek aan opnieuw een bijzonder gebied. Je kunt kiezen uit een bezoek aan vogeleiland Mykines. Een magnifieke boottocht langs majestueuze kliffen. Op Mykines broeden grote aantallen papegaaiduikers en jan-van-genten. Die laatste komen vooral op Mykineshólmur voor, een eilandje voor de westkust van Mykines, dat met een smalle voetgangersbrug verbonden is met het hoofdeiland. Wij adviseren je deze excursie ruim van te voren te boeken omdat er maar een beperkt aantal toeristen op Mykines wordt toegelaten.

Een andere optie is faeroer - torshavndichter bij ‘huis’. De plaats waar je de hele week al verblijft is aan de beurt voor een bezoek. Je ontdekt de stad die de kleinste hoofdstad ter wereld genoemd wordt, Tórshavn, onder leiding van de gids. Tórshavn is een gezellig stadje, met in het oude stadsdeel Tinganes smalle steegjes met kleurrijke huizen met daken die bedekt zijn met gras.

De wandeling brengt je ook bij de Kathedraal van Tórshavn en de aangrenzende gezellige wijk Vagsbotn. Tórshavn heeft bovendien diverse interessante musea die je kunt bezoeken. Onder ander het Nationale Faroer Museum.

 Dag 6
Dinsdag

Schilderachtige dorpjes en vogelkliffen

De lokale gids brengt je vandaag naar het plaatsje Gjógv. Onderweg is er  veel te zien. Via schilderachtige dorpjes en wegen verken je vandaag de eilanden Streymoy en Eysturoy.

Streymoy
Het idyllische plaatsje Saksun is bekend om zijn oude herenboerderij, wat nu in gebruik is als museum. Het plaatsje ligt zeer pittoresk aan een kleine baai omringd door hoge bergen. Hierna bezoeken we ook Tjørnuvík, waar je mooi uitkijkt over de ruim 70m hoge rotsen Risin en Kellingin, volgens de overlevering versteende reuzen….  Onderweg stoppen we bij de hoogste waterval van de eilandengroep, de Fossa.

Na de lunch rijden we via het dorpje Funningur naar het idyllische plaatsje Saksun, bekend om zijn oude herenboerderij, wat nu in gebruik is als museum. Het plaatsje ligt zeer pittoresk in een smal fjord omringd door hoge bergen.

Eysturoy
Faeroer - gjogv - eysturoyOp Eysturoy bevindt zich de hoogste berg van de Færøer: de 882 m hoge Slaettaratindur, die te beklimmen is. Optioneel is het mogelijk om een wandeltocht naar de top van deze berg bij te boeken. Aan de noordkant van Eysturoy ligt het meest gefotografeerde plaatsje van de Færøer, Gjógv met zijn unieke haventje met de ingang naar de fjord. Indien je kiest de beklimming van de Slaettaratindur bij te boeken dan zul je geen bezoek brengen aan Gjógv.

 

 Dag 7
Woensdag

Het Eiland Vágar

De muladalur waterval valt vanaf het plateau van Gasadalur met de berg op de achtergron in de diepgelegen oceaan.

Vandaag neemt de lokale gids je mee naar Vágar. Tijdens de tour leer je meer over het pittoreske dorpje Bøur met het schitterende uitzicht over de rots Drangarnir en het eilandje Tindhólmur. Hierna bezoeken we het afgelegen Gásadalur met de Múlafossur waterval, de meest gefotografeerde waterval. In Gásadalur wordt de inbegrepen lunch geserveerd.

Optioneel kun je ervoor kiezen om ’s middags een wandeling langs het Leitisvatn, het grootste meer van de eilandengroep, bij te boeken. Aan de rand van het eiland zijn namelijk interessante kliffen te vinden, waar het door optisch bedrog kan lijken alsof de oceaan hoger ligt dan het meer.

de opvallende wit-zwar-rode kerk van Sorvagur.Terwijl deze wandeling door een deel van de groep word gemaakt wordt er door de rest van de groep een bezoek gebracht aan Sandavágur, waar je de rotspunt Trøllkonufingur oftewel heksenvinger goed ziet. Tot slot bezoek je ook het oorlogsmuseum, met informatie over de Britse bezetting van de Faroer eilanden. Aan het einde van de middag worden de wandelaars weer opgehaald en rijd je terug naar Tórshavn.Dag 8
Donderdag

Vlucht naar Kopenhagen

De laatste dag is aangebroken. Je wordt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Kopenhagen.