Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Faroer met lokale gids

De Færøer eilanden hebben een uniek karakter en een rijke geschiedenis die je overal nog terug kunt vinden. Tijdens deze semi groepsreis, onder leiding van lokale gids(en) ontdek je vanuit standplaats Tórshavn de bekendste plekjes van deze prachtige eilandengroep. De mooiste natuur en authentieke culturele gebruiken van de Faroer, voor alles wordt gezorgd zodat je tijdens de reis alleen maar hoeft te genieten!

Optioneel is een dagexcursie naar het bijzondere vogeleiland Mykines, waar je op zoek gaat naar papegaaiduikers, Jan van Genten en stormvogeltjes.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1
Donderdag

Aankomst op de Færøer

Een smal straatje met kleine zwarte, houten huisjes met grasdaken in Torshavn, Faroer.

Je vliegt vanuit Kopenhagen naar de Færøer. Je reist per transfer naar hoofdstad Tórshavn.

Hier verblijf je de komende 7 nachten in een centraal gelegen hotel/guesthouse. In de avond kan je op eigen gelegenheid alvast Tórshavn ontdekken.Dag 2
Vrijdag

Hoogtepunten van het noorden

Met ferry reizen we van Klaksvík naar het eiland Kalsoy, waar we een stop maken in het dorp Mikladalur, om het prachtige beeld van de Zeehondenvrouw aan zee te zien.

Van daaruit bezoeken we het dorp Trøllanes*, een locatie die wordt gebruikt en voorkomt in de 007 James Bond-film – No Time To Die. De natuur in het noorden is adembenemend en wordt gedomineerd door hoge en steile bergen. Terug op Borðoy verkennen we de op een na grootste stad Klaksvík, een van de belangrijkste dorpen in de visserijsector. Op de terugweg naar Tórshavn rijden we door de nieuwe onderzeese tunnel.

*Bij te boeken (kosten op aanvraag): Wandeling naar de vuurtoren Kallin, vanuit het dorp Trøllanes. De wandeling is gemiddeld tot moeilijk op oneffen terrein.
Let op, wanneer je kiest voor de wandeling is er geen tijd voor een bezoek aan de smederij op Trøllanes.Dag 3
Zaterdag

Vrije dag – optionele tours mogelijk

Vandaag heb je een vrije dag. Het is mogelijk om op eigen houtje Tórshavn te ontdekken, maar je kunt de dag ook vullen met een extra excursie.

Een groepje papegaaiduikers zit in het groene gras op een rots bij zee.

Zo is het mogelijk een dagtocht naar het eiland Mykines te boeken (prijs op aan vraag). Geniet van een prachtige boottocht langs de majestueuze kliffen. Bekijk de indrukwekkende jan-van-genten die alleen op Mykinesholm broeden en de charmante papegaaiduikers met de kleurrijke snavels.

De Mykines tour is inclusief: bus, gids, veerboot, toeslag, lunch en drankjes
Let op: De dagtocht naar het eiland Mykines is erg populair en moet van tevoren worden geboekt.

 

Een smal straatje met kleine zwarte, houten huisjes met grasdaken in Torshavn, Faroer.

Wil je Tórshavn ontdekken met een gids aan je zijde, dan is deze stadswandeling iets voor jou! Een ware ontdekkingstocht door de oude stadswijk in Tórshavn, Tinganes en Reyn met zijn kleine steegjes en charmante huizen met grasdaken. De lokale gids vertelt verhalen over vroeger en nu. De wandeling duurt ca. 1 uur (prijs op aanvraag).Dag 4
Zondag

Historisch Sandoy

Wandelpad naar Kirjubour met uitzicht op eiland in zee.Vanuit Torshavn rijden we naar de oude haven van Gamlarætt waar we per ferry oversteken naar het historische eiland Sandoy. Aan boord zal je gids meerdere verhalen vertellen over de sagen van de Færøer terwijl je onderweg zicht hebt op de eilanden Hestur en Koltur. Op het ongerepte en pure eiland Sandoy bezoeken we een kerk, rijden we langs fantastische vergezichten en door schilderachtige kleine dorpjes. Onderweg genieten we van een lunchpakket.

Het toegangshek met blauw glas in lood naar kerkje van Kirkjubour op de Faroer eilanden.

Eenmaal terug in de haven van Gamlarætt, onderweg naar het hotel in Torshavn maken we nog een stop. Aan de zuidkant van Streymoy bevindt zich de historische plaats Kirkjubøur, met de koningshoeve, de grootste- en oudste nog bewoonde pachtboerderij van de Færøer, en de niet afgebouwde kathedraal, daterend uit ongeveer 1300.Dag 5
Maandag

Vrije dag – optionele tours mogelijk

Vandaag is weer ter vrije besteding. De optioneel te boeken tours (prijzen op aanvraag) zijn de volgende:

Het eiland Vágar – Excursie In een ansichtkaart.

Uitzicht op de bijzondere vorm van de Tindholmur rots in het water bij Vagar, Faroer.

De eerste stop van deze dagexcursie is in het pittoreske dorpje Bøur om te genieten van het beste uitzicht op Tindhólmur en de vrijstaande rotsen, Drangarnir. Daarna gaan we verder naar Gásadalur waar je naar de meest gefotografeerde waterval van de Faeröer, Múlafossur, loopt. Onderweg passeren we het ”Lake above the ocean” en bezoeken we de plaatselijke kerk en het oorlogsmuseum. Inclusief bus, gids, lunch en drankjes

Het eiland Nólsoy – dorpswandeling en museumbezoek

Deze tour omvat een begeleide dorpswandeling waarbij je onder andere de roeiboot van Ove, Diana Victoria bezoekt. In 1986 roeide Ove alleen van de Faeröer naar de Kleine Zeemeermin in Kopenhagen. Dorpswandeling (2 uur), inclusief gids en entree.Dag 6
Dinsdag

De Gouden Cirkel – De dorpen Saksun, Tjørnuvík en Gjógv

Haventje van Gjogv in een kloof met een bootje op de kade, op de Faroer eilanden.

We rijden naar het idyllische dorpje Saksun, dat schilderachtig ligt in een kleine fjord met aan weerszijden hoge bergen. Daarna gaan we verder naar het dorp Tjørnuvík, onderweg stoppen we bij de waterval Fossá. Vanaf Tjørnuvík zie je de indrukwekkende rotsformaties de Reus en de Heks.

Voordat we Gjógv bereiken, hebben we uitzicht op de hoogste berg van de Faeröer, Slættaratindur (882 m). In Gjógv zien we de natuurlijke haven waar het dorp naar vernoemd is.Dag 7
Woensdag

Prachtige Vestmanna-kliffen en Viking-nederzettingen

Boottocht naar de vogelkliffen van Vestmanna op de Faroer.

Vandaag maken we een boottocht naar de kliffen van Vestmanna. Vanuit Tórshavn rijden we naar het dorpje Vestmanna waar we een 2 uur durende boottocht maken. We varen dichtbij de verticale kliffen, in grotten en door nauwe doorgangen – een fantastische ervaring – denk aan je camera!

Op de terugweg naar Tórshavn stoppen we bij een oude Vikingboerderij in het mooie en schilderachtige dorpje Kvívík. Hier zien we een oude opgraving van 2 viking longhouses. Dit geeft je een klein inzicht in hoe het dagelijkse leven was in de Vikingtijd.

We rijden via de bergweg terug naar Tórshavn en maken een paar fotostops.Dag 8
Donderdag

Vlucht naar Kopenhagen

De laatste dag is aangebroken. Je wordt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Kopenhagen.