Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Faroer Eilandhoppen

Met de reis Færøer Eilandhoppen kun je op een spectaculaire manier de bijzondere plekken van de Færøer ontdekken! Je hopt van eiland naar eiland per bus en ferry tijdens deze 8-daagse reis. Laat je verrassen door het rijke vogelleven, de grillige vormen van de eilanden, de uitzonderlijke natuur met uitgebreide wandelmogelijkheden en de vriendelijke lokale bevolking.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Aankomst op de Færøer

Een smal straatje met kleine zwarte, houten huisjes met grasdaken in Torshavn, Faroer.

Vanuit Kopenhagen vlieg je naar Vágar op de Færøer. Je reist door naar Tórshavn, de hoofdstad. Na het inchecken in je hotel raden we je aan een wandeling door deze pittoreske hoofdstad te maken. In de oude stad loop je langs piepkleine, zwart geasfalteerde huisjes met witte ramen en grasdaken – vergeet niet de privacy te respecteren van de mensen die in de oude huizen wonen.

Loop aan het eind van de dag een van de cafés of bars binnen waar de lokale bevolking zich ontspant. Overnacht in Tórshavn.Dag 2

Vikingeiland Skúvoy

Vanuit Tórshavn reis je met lokale bussen en veerboten via het eiland Sandoy naar Skúvoy. Dit is het eiland waar de Vikinghoofdman Sigmundur Brestisson werd geboren. Hier bouwde hij de eerste christelijke kerk van de Faeröer en werd hij begraven. Na aankomst is er koffie met gebak en daarna een dorpswandeling met de gastheer om de kerk en het bijzondere Vikinggraf te bekijken.

Verblijf en maaltijden in een lokaal huis op Skúvoy.Dag 3

Een dag vol frisse lucht, ervaringen en fantastische uitzichtpunten

De gastheer zal wandeltochten voorstellen die je op eigen gelegenheid kunt ondernemen. Bijvoorbeeld naar het prachtige dal Fagradal, waar je een goed gemarkeerd pad volgt. Geniet tijdens het wandelen van de vogels en het prachtige uitzicht op het nabijgelegen eiland Sandoy.

In Fagradal passeer je enkele rotsen die op een ruïne van een huis lijken. De legende vertelt dat er in Fagradal een jong meisje woonde genaamd Rannvá, de gastheer zal je het verhaal vertellen. Tijdens de wandeling wordt er genoten van een lunchpakket. Na een dag uitwaaien, beleven en fantastische uitzichtpunten wordt het diner geserveerd.

Accommodatie en maaltijden in een lokaal huis op Skúvoy.Dag 4

Saga-eiland Sandoy

Wandelpad naar Kirjubour met uitzicht op eiland in zee.Je keert terug naar Sandoy met de veerboot. Een lokale chauffeur/gids zal je bij aankomst ontmoeten en je rondleiden over het eiland. Bezoek enkele van de kleine dorpjes, bijvoorbeeld Sandur, Húsavík en Dalur terwijl je de dramatische sagen en verhalen hoort van het eiland, wat bewoond is sinds de Vikingtijd. De tour eindigt in de haven waar je de veerboot terug naar Tórshavn neemt. Vanuit Tórshavn vaar je met de veerboot Smyril naar Suðuroy.

Overnachting op Suðuroy.Dag 5

Het zuidelijkste eiland – Suðuroy

Een vuurtoren op de punt van de rots.Vandaag heb je een sightseeing met chauffeur/gids die je rondleidt op dit prachtige eiland met een rijke historie en onvergetelijke uitzichtpunten. De tocht wordt wel bepaald door weer en wind. Onderweg wordt er geluncht.

Later op de dag kunnen we een wandeling op eigen gelegenheid naar het dorp Froðba voorstellen. Hier kun je de basaltkolommen van dichtbij bekijken en naar beneden lopen naar Kúlugjógv, om nog meer spectaculaire basaltrotsformaties te zien.

Overnachting op Suðuroy.Dag 6

Eiland Nólsoy

De haven van het eilandje Nolsoy, op de Faroer, met uitzicht op de berg Hogoyggj.

Je keert terug naar Tórshavn met de veerboot en vandaar reis je door per veerboot naar het eiland Nólsoy. Nólsoy, het eiland tegenover Tórshavn, is een klein, charmant dorpje met weinig auto’s. Ontdek het dorpsleven en geniet van de ontspannen sfeer.

Bij te boeken: Avond-/nachtexcursie om de mysterieuze vogel Stormvogeltje te zien. Prijs op aanvraag.

Overnachting op Nólsoy.Dag 7

Begeleide wandeling op Nólsoy

Vandaag heb je een dorpswandeling met een lokale gids. Luister naar het verhaal over de lokale held, Ove, die besloot in zijn eentje naar Kopenhagen te roeien. Op eigen gelegenheid kan je naar de top van het eiland lopen, waar je een prachtig panoramisch uitzicht hebt over Tórshavn en de nabijgelegen eilanden.

Overnachting op Nólsoy.Dag 8

Vertrekdag

De staart van een toestel van Atlantic Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Faroer eilanden.

Door middel van een ferry per bus word je naar Tórshavn gebracht, waarna je doorreist naar de luchthaven Vágar. Je vliegt terug naar Kopenhagen.