• maatwerkspecialist
 • snel & professioneel contact
 • onbezorgd op reis
Snel contact
030 - 230 80 10

Het plaatsje Ilulissat, gelegen in West Groenland is bij uitstek geschikt voor een wintervakantie, er zijn zelfs volop excursiemogelijkheden om uit te kiezen. Zo kun je op stap met een Groenlandse menner en zijn honden, een boottocht maken door de ijsfjord of uiteraard een noorderlichttour inplannen. Vergeet ons niet te vragen naar de mogelijkheden voor een nacht in een Iglo!

Inbegrepen bij de reis

 • Verblijf naar keuze
 • Vlucht
 • Ontbijt (deels/volledig)
Reisduur
5 dagen
Soort reis
Individuele reis
Thema
Citytrip
Prijs
Vanaf € 2.049,00

Dagprogramma

Dag 1 | Aankomstdag

Vertrek 's ochtends vanuit Kopenhagen en na ongeveer 4½ uur vliegen zet u voet op het grootste eiland ter wereld. Na een korte stop in Nuuk gaan we met een kleiner vliegtuig verder richting Ilulissat. Het is een prachtige vlucht, waarmee je het prachtige ijzige landschap, de dorre wildernis en de omvang van het Noordpoolgebied kunt bewonderen. Tijdens onze nadering van Ilulissat lijkt het erop dat de stad in de middle of nowhere ligt. De gekleurde huizen staan ​​in schril contrast met de met sneeuw bedekte bergen en je kunt uitkijken naar de komende dagen vol ijs, winter en hondensleeën – gecombineerd met culturele elementen uit een moderne, maar toch zeer authentieke, Groenlandse stad.

Op de luchthaven word je opgehaald en reis je per bus naar Hotel Arctic, waar je de komende nachten zult verblijven. De gids staat je op te wachten in het hotel en zal je informeren over de vele mogelijkheden van deze regio. Wanneer je geen excursiepakket vooraf bijboekt (wel te adviseren) kan je bij de gids nog tours boeken, mits beschikbaar.

Tijdens je verblijf zijn de dagen ter vrije besteding, vooraf is het mogelijk een excursiepakket bij te boeken. Vandaag adviseren we je een gegidste wandeling door Ilulissat te maken:

Rondleiding door de stad (inbegrepen in het excursiepakket)
De eerste excursie in het excursiepakket (indien u dit heeft aangeschaft) is een rondleiding door de stad. Je leert over de geschiedenis van de stad en ervaart de vele interessante aspecten, waaronder de vele sledehonden die hier leven. De meeste honden verblijven buiten de stad in een grote kennel als ze niet over het terrein zwerven.

Ilulissat betekent ijsbergen, wat nogal vanzelfsprekend is als je de prachtige Ilulissat Ice Fjord, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, ziet en de talrijke ijsbergen die majestueus rondzweven in de fjord, verlicht door een bijna magisch licht veroorzaakt door reflecties van de zon.

Na deze verfrissende wandeling keer je terug naar Hotel Arctic voor een welkomstdiner, gevolgd door je 1e overnachting.

NB. in 2024 vlieg je via Kopenhagen i.p.v. Nuuk.

Dag 3 | Excursiedag 2

Als je het excursiepakket van september t/m december bijboekt, is vandaag de boottocht tussen de ijsbergen gepland. Vanavond kan er een optionele noorderlichttour gepland worden, deze is los bij te boeken.

Hondensledetocht (inbegrepen in het excursiepakket v.a. januari)
Van januari t/m april is het mogelijk een hondensledetocht te boeken. De tour duurt ca. 2 uur (2 personen per slede) en laat je kennismaken met één van de meest gebruikte vervoersmiddelen in Groenland. De ervaring op een slede is niet uit te leggen, je moet het gewoon meemaken!

En wil je ècht iets bijzonders? Wat denk je van een overnachting in een Iglo? V.a. januari
Voor de avonturiers onder ons is het mogelijk voor het outdoor excursiepakket te kiezen. Het pakket heeft naast de genoemde excursies van de pakketten iets extra’s, vandaag is dat een verblijf in een iglo gevormde winter lodge nabij de magnifieke Eqi gletsjer. ‘s Avonds word je meegenomen op een sneeuwscootertour, op zoek naar het noorderlicht!

Je verblijft aan de voet van de bergen in een (mogelijkheid tot verwarmde) iglo. De Igloo Lodge bestaat uit 5 ruime iglo’s, elk geschikt voor 2 personen. Rendierenhuiden en warme winterslaapzakken bedekken de bedden. Er staat ook een petroleumlamp op het nachtkastje, wat betekent dat de temperatuur rond het vriespunt in de cabine ligt. Het staat echter in schril contrast met de beneden tot de misschien wel minus 20 graden Celsius buiten.

Als je in de Igloo Lodge verblijft is er een avontuurlijke sneeuwschoen wandeling naar een uitkijkpunt met zicht op de Kangia ijsfjord.

Dag 4 | Excursiedag 3

Vandaag is er geen excursie ingepland volgens het excursiepakket en heb je dus alle tijd om de ins en outs van Ilulissat te bekijken. Een tip voor vandaag is de wandeling naar Sermermiut, een oude nederzetting aan de mond van de ijsfjord waar gigantische ijsbergen stranden in een oude morene. In het centrum kan je het museum bezoeken wat gevestigd is in het ouderlijk huis van ‘Polar Explorer’ Knud Rasmussen. Op de markt kan je de vissers en koopmannen aan het werk zien en volledig opgaan in de sfeer in dit stadje. Daarnaast zijn er in Ilulissat voldoende restaurants waar je naast een ‘normale’ hap ook origineel Groenlands eten kunt proberen en kunt genieten van verse Groenlandse cakes.

Heb je gekozen voor het verblijf in een iglo dan keer je vandaag terug naar Ilulissat en is de hondensledetocht die op dag 3 gepland staat doorgeschoven naar vanmiddag.
Heb je niet gekozen voor de iglo, dan is het mogelijk om een sneeuwscootertour in te plannen, of wat denk je van een helikoptervlucht?

Dagtour naar de Eqi Gletsjer, inbegrepen in excursiepakket september t/m december.
Slechts een paar plaatsen in Groenland zijn zo mooi als de Eqi-gletsjer, die 80 kilometer ten noorden van Ilulissat uitmondt in de fjord. Het is mogelijk om per boot dichtbij de gletsjer te komen en enorme stukken ijs te zien afbreken. De geluiden zijn luid en de aanblik van het ijs dat in het water stort is adembenemend.

We varen in moderne boten op de excursie naar de Eqi-gletsjer. De route gaat noordwaarts langs de kust en passeert Bredebugt, de nederzetting Oqaatsut en het grote fjordsysteem genaamd Pakitsoq, waar vaak walvissen en zeehonden worden gezien. Verderop passeren we de Ataa Strait, die omgeven is door steile bergen met vogels en watervallen. Onze ijszekere boten liggen ongeveer twee uur voor de gletsjer en wachten tot het ijs afkalft, terwijl een heerlijke lunch wordt geserveerd. Dit is een dagexcursie, waarbij je een goede gelegenheid hebt om ondergedompeld te worden in de ervaring en de boottocht in het met ijs gevulde water.

Houd er rekening mee dat: De lengte van de boottocht van en naar de gletsjer kan tussen de 2 en 5 uur duren, enkele reis. Het hangt af van de boot die op de betreffende dag wordt gebruikt.

Dag 5 | Vertrekdag

Na dit weekend vol indrukken is het tijd om weer naar huis te gaan. Via Nuuk vlieg je naar Kopenhagen waar je laat in de avond zult arriveren.

Bekijk alle dagen

Boek deze reis

Winter in West Groenland | 5 dagen

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen
 • Retourvlucht Kopenhagen-Nuuk & Retourvlucht Nuuk-Ilulissat, inclusief: luchthavenbelasting, handbagage, ruimbagage
 • Transfers in Groenland
 • Verblijf voor 4 nachten in Hotel Arctic
 • Verzorging: 4 nachten logies en ontbijt & 1x welkomstdiner in Hotel Arctic (drankjes niet inbegrepen)
 • Welkomstbijeenkomst met lokale Engelssprekende gids
 • Duitstalige Dumont reisgids
Niet inbegrepen
 • Accommodatie upgrades
 • Vluchten van en naar Kopenhagen
 • Verblijf in Kopenhagen*
 • Facultatieve excursiepakketten
 • Niet genoemde maaltijden
 • Reserveringskosten a € 35 per boeking
 • Calamiteitenfonds bijdrage a € 2,50 per boeking (tot max. 9 personen)
 • SGR Consumentenbijdrage a € 5 per persoon
 • Eventuele toeslagen

*In aansluiting op het vluchtschema naar Groenland zijn (vrijwel) geen aansluitende vluchten vanaf Amsterdam. Omdat de weersverwachtingen op Groenland onvoorspelbaar kunnen zijn adviseren wij minimaal 1 nacht voor en 1 nacht na je verblijf in Groenland te plannen op de bestemming van overstap.
Extra informatie
 • Meer uitleg? Bekijk onze toelichting
 • Let op: de getoonde prijzen zijn 'vanafprijzen' en worden gecheckt bij boeking. Indien er een andere prijs van toepassing is leggen wij deze u voor.
Boekingsvoorwaarden Op deze reis zijn boekingsvoorwaarden C van toepassing
Lees hier onze boekingsvoorwaarden

100% op maat

een reis speciaal voor jou samengesteld

Ons team gaat graag aan de slag met het regelen van jouw ultieme reis op maat! Geef je wensen door en je ontvangt snel een vrijblijvend voorstel voor jouw droomreis!

Het team van IJsland Tours staat voor je klaar om jouw droomreis te realiseren.

Stel jouw reis op maat samen
Expert in maatwerk voor jouw droomreis | IJsland Tours