• maatwerkspecialist
 • snel & professioneel contact
 • onbezorgd op reis
Snel contact
030 - 230 80 10

Bereid je voor op een hele bijzondere reis met meer adembenemende momenten dan je verwacht. Het prachtige Westen van Groenland opent zijn deuren tijdens de middernachtzon. Deze complete reis is een onvergetelijke ervaring. Je hebt keuze uit 3 excursiepakketten die bomvol fantastische tours zitten om je dagen mee te vullen. Maak kennis met het grote ijs van Ilulissat en ontdek de unieke cultuur en traditionele levenswijze die samenvloeit met de moderne tijd in Groenland.

Inbegrepen bij de reis

 • Vlucht
 • Ontbijt (deels/volledig)
 • Verblijf naar keuze
Reisduur
8 dagen
Soort reis
Individuele reis
Prijs
Vanaf € 2.990,00

Dagprogramma

Dag 1 | Welkom op Groenland

De vlucht vanuit Kopenhagen brengt je in ca. 4 uur naar Kangerlussuaq op Groenland. Hoe dichter bij Groenland, hoe groter de kans op het spotten van de eerste Nunataks en de ijskap. Een Nunatak (of Nunataq) is een blootgestelde top van een berg, die zelf niet met sneeuw of ijs is bedekt, maar die uitsteekt boven een gletsjer. Een prachtig gezicht!

De gids brengt je naar Hotel Kangerlussuaq, gelegen in het hart van deze plaats op steenworp afstand van de fascinerende natuur. Op de informatiebijeenkomst die volgt zal de gids je bijpraten over de excursies die mogelijk zijn, of al bijgeboekt zijn en de regio waar je je in bevind.

Kangerlussuaq is gelegen tussen heuvels en dichtbij de ijskap, welke op Groenland in principe nooit ver weg is! Je kunt dan ook een tour maken naar deze legendarische ijskap die 82% van Groenland bedekt. Het is de enige plaats op Groenland waar zowel rendieren als muskusossen gezien kunnen worden.

Ice Cap Point 660 (ca. 5 uur. Inbegrepen bij alle excursiepakketten, indien vooraf geboekt)
Met een 4WD voertuig rijden we door een waanzinnig mooi landschap, door bergen, vlaktes en semi-woestijnachtige valleien. Op weg naar de ijskap, waar vlakbij het landschap verandert in een morene landschap. Aan het einde van de weg stoppen we om te voet verder te gaan naar de ijskap. De kans is groot rendieren en muskusossen tegen te komen. Afhankelijk van het seizoen worden we tevens getrakteerd op verschillende soorten vogels en bloemen.

Leuk om deze dag te doen:
Excursiepakket 1 - standaard
Excursiepakket 2 - deluxe, Eqi

Dag 3 | Wereldberoemde Kangia Ice Fjord

Ilulissat ligt aan de voet van de 60km lange en wereldberoemde Kangia Ice Fjord, welke in 2004 op de UNESCO werelderfgoedlijst terecht is gekomen. Het ijs kan je alleen maar fascineren en is te zien vanuit land, de zee of de lucht.

Hike to the old settlement by the Icefjord (ca. 2 uur. Inbegrepen bij alle excursiepakketten, indien vooraf geboekt)
Gedurende 4000 jaar leefden er verschillende Inuit culturen in de nederzetting Sermermiut, gelegen op 1,5km ten Zuiden van Ilulissat. Vandaag de dag zie je nog goed hoe de Inuit hier geleefd hebben. Je hoort alles over de tradities van voor de komst van de Europeanen. Tijdens de wandeling passeren we Kællingekløften, waarvandaan we een fantastisch uitzicht hebben op de ijsfjord. Een heerlijke tour vol met flora, fauna, geologie en het verhaal achter het ijs.

Evening/midnight sailing among the icebergs (ca. 2,5 uur. Inbegrepen bij alle excursiepakketten, indien vooraf geboekt)
Deze zeer populaire excursie is een ‘must’ tijdens je verblijf in Ilulissat. De middernachtzon in Ilulissat is er van 21 mei t/m 24 juli en het maken van een boottocht is bijna niet te bevatten. Elke dag is er meer dan 40 miljoen ton aan gigantische ijsbergen in de fjord. Sommigen zijn meer dan 100 meter breed en lang. Het is daarnaast bijna niet voor te stellen dat ze ook nog zo hoog uitsteken boven het water. Als het onbewolkt is zijn de kleuren van het ijs goed te zien en bij bewolking hangt er een mystieke gloed over de ijsbergen. Deze boottocht is hoe dan ook de moeite waard.

Dag 4 | Walvisexcursie in de Diskobaai

In Ilulissat is genoeg te beleven. Heb je gekozen voor het excursiepakket staan er in twee dagen twee boottochten op het programma.

Whale Safari (ca. 3,5-4 uur. Inbegrepen bij alle excursiepakketten, indien vooraf geboekt)
Walvissen blijven bijzonder om van dichtbij mee te maken. Er zijn in Groenland ca. 15 soorten walvissen te vinden, 3 van deze 15 vind je hier in de winterperiode, de Beluga, de Narwal en de Groenlandse Walvis (Bow Head Whale).

De Blauwe vinvis en de Orka wordt hier nauwelijks gespot. In de zomermaanden maak je kans om walvissen te spotten in de Diskobaai, soms dichtbij de stad, in de fjord of bij het Noordelijk gelegen eiland Arveprinsens Ejland. Wie weet spot je tijdens deze tour de Bultrug, de veel voorkomende Dwergvinvis en de Vinvis.

Kayak Experience in Ilulissat (ca. 3,5-4 uur waarvan minstens 2 uur op het water. Optioneel bij te boeken, niet inbegrepen bij excursiepakket)
De Inuit gebruikt de Kayak al meer dan duizend jaar als vervoersmiddel op het water. Vandaag kan je optioneel een kayaktour bijboeken waarbij je langs de ijsbergen glijdt. De middernachtzon geeft een unieke gloed over het water en met een klein beetje geluk spotten we walvissen.

Dag 5 | VBezoek aan de Eqi Gletsjer

Afhankeleijk van het gekozen excursiepakket kan de indeling van de dag verschillen. Wanneer je hebt gekozen voor het bij boeken van het standaard excursiepakket dan staat er vandaag een dagtour naar de kalvende Eqi gletsjer gepland. Heb je gekozen voor het deluxe pakket dan ga je 's ochtends ook mee met de excursie naar Eqii, maar ga je na de lunch van boort.

Day tour to Eqip Sermia – the calving glacier (ca. 6-12 uur. Inbegrepen bij het standaard excursiepakket)
Er zijn maar een paar plekken op Groenland zó mooi als de Eqi gletsjer, welke 80km ten Noorden van Ilulissat in de fjord eindigt. We kunnen per boot erg dicht bij de gletsjer komen en met eigen ogen zien hoe grote ijsbergen afkalven en in de baai vallen. Het donderende geluid en het zicht van de enorme plons in het water is adembenemend. Er wordt gebruik gemaakt van moderne en comfortabele boten welke zijn aangepast voor het varen door wateren vol met ijs.

De route neemt ons mee naar het Noorden langs de kust, de we passeren Bredebugt, de nederzetting Oqaatsut en het grote fjordensysteem genaams Pakitsoq, waar vaak walvissen en zeehonden gespot worden. We varen langs Ataa Strait, omringd door steile bergen met een rijk vogelleven en watervallen. We blijven ca. 2 uur voor de Eqi liggen terwijl lunch wordt geserveerd.
Let op: De duur van de tour is zeer afhankelijk van het type boot, afhankelijk van hoe snel de boot is duurt de (prachtige) tocht naar Eqi 2 tot 5 uur.

Als je het standaard excursiepakket hebt bijgeboekt geniet je vandaag van de dagtour naar de Eqip Sermia gletsjer. Zie dag 5 voor details.

One night in Glacier Lodge Eqi (Totaal 1,5e dag, vandaag 1 dag/nacht. Inbegrepen bij excursiepakket deluxe)
Bij het bijboeken van excursiepakket deluxe wordt er direct bekeken of de Glacier Lodge Eqi beschikbare kamers heeft voor de overnachting van vandaag. Het is een populaire plek, dus vroeg boeken loont! Om 14:00 uur arriveert de boot in Port Victor, de haven van de Glacier Lodge Eqi. Alleen diegenen die hier zullen overnachten gaan van boord, aan land groet de gids je en brengt je naar je hut. Onder het genot van koffie en cake krijg je meer informatie over deze bijzondere plek. De rest van de dag is het mogelijk een excursiehike in te plannen ‘Hike to the Lagoon, the moraine and the Glacier’, of simpelweg voor je hut zitten en genieten van het uitzicht is ook geen straf! Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen in Cafe Victor, waar je ’s avonds een neutje kunt nuttigen.

Dag 7 | Dag in Ilulissat of Oqaatsut

Vandaag heb je een dag ter vrije besteding in Ilulissat.
Er is veel te zien en te doen in Ilulissat, maar je mag ook van de gelegenheid gebruik maken om te ontspannen en te genieten van de serene rust van het uitzicht dat vanuit het hotel wordt geboden.

Bezoek het lokale museum of het Icefjord center, ga in de lokale winkeltjes op zoek naar leuke souvenirs of voeg een extra excursie toe (niet inbegrepen bij de excursiepakketten)

Dagcruise naar Oqaatsut (optionele excursie, niet inbegrepen in de excursiepakketten)

We varen vanuit Ilulissat en genieten van een cruise van 30 minuten over het met ijsbergen gevulde water naar Oqaatsut. Bij aankomst neemt je gids je mee op een verkennende wandeling rond de nederzetting, waar we stoppen bij de kerk, de basisschool en de kleine visfabriek.

Je leert over het dagelijks leven in een kleine nederzetting, de lokale gemeenschap en het erfgoed van Oqaatsut als voormalig Nederlands walvisstation (Oqaatsut staat ook bekend als Rodebaai, een naam die de Nederlandse walvisvaarders aan de plaats hebben gegeven).

We eindigen onze wandeling bij het kleine restaurant H8 Explorer, waar we zullen genieten van een lunch bereid met lokale ingrediënten als walvis, rendier en bessen. Na de lunch wil je misschien nog wat rondlopen in de omgeving of genieten van de vredige rust, die alleen te vinden is in kleine gemeenschappen zoals Oqaatsut. De omgeving is adembenemend mooi en we keren terug naar Ilulissat met een buik vol lokale delicatessen en een geest vol herinneringen.

Let op: deze excursie kan niet geboekt worden op de tour die vertrekt op 24 mei 2024.

Dag 8 | Laatste dag en vlucht Kopenhagen

Tijdens de vlucht naar Kangerlussuaq deze morgen hebben we nog kans op een laatste blik op de ijsfjord en de enorme ijsbergen. Vanuit Kangerlussuaq vliegen we door naar Kopenhagen, waar we ’s avonds arriveren.

Vliegtuigen van Air Greenland op luchthaven Kangerlussuaq | IJsland Tours
Bekijk alle dagen

Boek deze reis

Summer, Sun & Icebergs | 8 dagen

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen
 • Retourvlucht Kopenhagen-Kangerlussuaq & Retourvlucht Kangerlussuaq-Ilulissat, inclusief: luchthavenbelasting, handbagage, ruimbagage
 • Transfers in Groenland
 • Verblijf voor 7 nachten: 1 overnachting in Hotel Kangerlussuaq & 6 overnachtingen in Hotel Arctic
 • Verzorging: 7 nachten logies en ontbijt & 1x welkomstdiner in hotel Arctic (drankjes niet inbegrepen)
 • Informatiebijeenkomst met lokale gids
 • Duitstalige Dumont reisgids
Niet inbegrepen
 • Accommodatie upgrades
 • Vluchten van en naar Kopenhagen
 • Verblijf in Kopenhagen*
 • Facultatieve excursiepakketten
 • Niet genoemde maaltijden
 • Reserveringskosten a € 35 per boeking
 • Calamiteitenfonds bijdrage a € 2,50 per boeking (tot max. 9 personen)
 • SGR Consumentenbijdrage a € 5 per persoon
 • Eventuele toeslagen

*In aansluiting op het vluchtschema naar Groenland zijn (vrijwel) geen aansluitende vluchten vanaf Amsterdam. Omdat de weersverwachtingen op Groenland onvoorspelbaar kunnen zijn adviseren wij minimaal 1 nacht voor en 1 nacht na je verblijf in Groenland te plannen op de bestemming van overstap.
Extra informatie
 • Meer uitleg? Bekijk onze toelichting
 • Let op: de getoonde prijzen zijn 'vanafprijzen' en worden gecheckt bij boeking. Indien er een andere prijs van toepassing is leggen wij deze u voor.
Boekingsvoorwaarden

100% op maat

een reis speciaal voor jou samengesteld

Ons team gaat graag aan de slag met het regelen van jouw ultieme reis op maat! Geef je wensen door en je ontvangt snel een vrijblijvend voorstel voor jouw droomreis!

Het team van IJsland Tours staat voor je klaar om jouw droomreis te realiseren.

Stel jouw reis op maat samen
Expert in maatwerk voor jouw droomreis | IJsland Tours