• maatwerkspecialist
 • snel & professioneel contact
 • onbezorgd op reis
Snel contact
030 - 230 80 10

De reis begint in het groene Zuiden van Groenland vanwaar we koers zetten, per kustschip Sarfaq Ittuk, naar de hoofdstad Nuuk. Na ons cultureel opgeladen te hebben reizen we door naar ijsparadijs Ilulissat in West Groenland. De volgende stop zijn de mooie Ilimanaq Lodge, met zicht op de ijsfjord en de vaak aanwezige walvissen. Voordat de reis eindigt in Ilulissat bezoeken we de bijzondere Glacier Lodge Eqi, waar we direct zicht hebben op de afkalvende ijsbergen van het gletsjerfront.

Vertrekdata 2024/2025:

 • Vertrekdata voor 2024 zijn helaas uitverkocht. De vertrekdata voor 2025 zijn nog niet bekend. Wij updaten onze website zo spoedig mogelijk.

Inbegrepen bij de reis

 • Half- of volpension (deels/volledig)
 • Ontbijt (deels/volledig)
 • Vlucht
 • Verblijf naar keuze
Reisduur
15 dagen
Soort reis
Groepsreis
Prijs
Vanaf € 999.999,00

Dagprogramma

Dag 1 | Op weg naar Zuid Groenland

De vlucht naar Zuid Groenland vertrekt vanaf Reykjavik airport, gelegen net buiten de hoofdstad van IJsland. We vliegen naar Narsarsuaq, prachtig gelegen in een oase van ruige bergen, bloeiende vlaktes en ijzige fjorden en gletsjers. Na aankomst checken we in bij Hotel Narsarsuaq, gelegen aan het Kujataa gebied (UNESCO werelderfgoed), waar we 1 nacht zullen verblijven.

Het welkomstdiner is verzorgd vanavond en wie er na het diner nog zin heeft kan een wandeling maken richting de Signal Hill. Vanaf dit punt heb je een mooi uitzicht over de omgeving van de luchthaven, Brattahlid en de ijskap. Ook voor de mensen die niet helemaal tot de top willen gaan, is de beloning een mooi uitzicht. Je kunt de wandeling dus zo uitdagend maken als je zelf wilt.

Dag 3 | Wandelen bij Igaliku

De prachtige omgeving van Igaliku nodigt uit om een wandeltrip te maken richting het Noorden. We wandelen naar een uitzichtpunt met zicht op de Qooroq gletsjer en de ijskap op de achtergrond. De Qooroq gletsjer produceert meer dan 200.000 ton ijs elke 24 uur! Onderweg passeren we een klein meer waar we grote kans hebben op het vinden van maanstenen. Naast deze wandeling zijn er meer mogelijkheden (op eigen gelegenheid) naar bijvoorbeeld de watervallen of Nuluk hill.

Net als Qassiarsuk dat we gisteren bezochten, maakt Igaliku deel uit van het Kujataa UNESCO-werelderfgoed. Dit komt door de vele Noorse ruïnes in het gebied, maar ook omdat de boeren in de afgelopen eeuw een uniek landbouwgebied in het Noordpoolgebied hebben gecreëerd.

Dag 4 | Op weg naar Qaqortoq

We zetten vandaag koers naar Qaqortoq, een prachtige vaart met naast het mooie uitzicht op ijsbergen en kliffen ook kans op het spotten van zeearenden en zeehonden. We maken een stop bij Hvalsey, een prachtig gelegen kerk ruïne met zicht op de fjord Qaqortup Ima. Hvalsey is niet alleen de best bewaarde Noorse ruïne, maar ook de laatst bekende getuigenis van de levens van de Noormannen in Groenland.

Vroeg in de middag komen we aan in Qaqortoq waar we in het gelijknamige hotel kunnen inchecken. Vanuit het hotel kijk je uit op de haven en binnen hangt lokale kunst.

Na het inchecken staat er een wandeling door het dorp op de planning. Het pittoreske dorp is gelegen tussen de Qaqortoq fjord en meer Tasersuaq. Het dorpje heeft de karakteristieke gekleurde huizen, tuinen vol bloemen en kruiden, een fontein uit 1930 en het moderne stenen sculptuur ‘Stone and Man’, welke direct uit de kliffen gesneden is.

Dag 5 | Vrije dag in Qaqortoq

In Qaqortoq is genoeg te zien en te doen, deze ochtend en middag is ter vrije besteding. Bij de tourist office kan je een kaart krijgen met daarop alle sculpturen in de stad beschreven zodat je zelf een wandeling uit kunt stippelen. Of wandel langs de rivier, bezoek de open vismarkt en het knusse museum wat te vinden is in het oudste huis in de stad, gebouwd in 1804.

In Qaqortoq heeft u de keuze tussen deze twee mogelijke excursies voordat u aan boord van het kustschip gaat en langs de kust naar het noorden vaart. Houd er rekening mee dat de twee excursies tegelijkertijd plaatsvinden, u kunt dus niet beide doen:

Wandelen in het achterland van Qaqortoq met gids Qaqortoq heeft een prachtig achterland rondom het Tasersuaq-meer (het Grote Meer). De wandeling rond het meer is 8 kilometer. Het is een prachtige wandeling en als je er zin in hebt kun je ook je voeten in het meer dompelen. In de zomer wordt er vaak door kinderen gezwommen in het meer.
Excursie naar warmwaterbronnen (optioneel) Bij Uunartoq, 'The Hot Place' in het Groenlands, kun je ontspannen in een van de wonderen van de natuur. Hier op dit kleine eiland stijgt warm water van 38 graden Celsius uit de ondergrond. Terwijl grote ijsbergen langs de fjord langsdrijven, kunt u heerlijk achterover leunen in dit natuurlijke zwembad en genieten van het uitzicht.

Laat in de middag zullen we aan boord gaan van het kustschip Sarfaq Ittuk. Het is tijd om te ontspannen, genieten van de uitzichten en uitkijken naar walvissen en zeehonden. Je krijgt tijdens de vaart een goede indruk van het leven langs de Westkust van Groenland.

Het diner wordt aan boord van het schip geserveerd (inclusief).

Dag 6 | Dag op zee

Vandaag spenderen we de dag op zee, er komen allerlei soorten landschappen voorbij en het uitzicht is nooit saai. Rotsachtige landschappen en ijsbergen in allerlei kleuren, vormen en afmetingen. Het is tijd om te ontspannen!

Ook de lokale bevolking maakt veel gebruik van dit soort schepen, tijdens een vaart als deze komen er vaak leuke gesprekken op gang. Je krijgt misschien wel een klein kijkje in het leven van een Groenlandse.

Dag 7 | Welkom in Nuuk

We komen ’s ochtends op tijd aan in de hoofdstad van Groenland (ca. 07:30 uur). Na het ontschepen checken we in bij Hotel Hans Egede, gelegen op een plek met een prachtig uitzicht op de bergen en het begin van de Godthab fjord, hoe kan het ook anders… In het hotel genieten we eerst van een goed ontbijt, waarna we vervolgens deze Arctische hoofdstad gaan ontdekken.

We beginnen met een stadstour waar we de grootste highlights van Nuuk leren kennen. Denk bijvoorbeeld aan het Greenland National Museum, waar in een fantastische etnografische collectie van alle Inuit culturen samenkomen, met niet te vergeten de wereldberoemde mummies van Qilakitsoq. Daarnaast brengen we een bezoek aan het Cultural House Katuaq waarvan de gevel gevormd is naar het Noorderlicht. Het oude centrum, met het standbeeld van Hans Egede die uitkijkt over de oude koloniale haven, de fjorden en de bergen ontbreekt uiteraard ook niet.

De middag is ter vrije besteding, als je op zoek bent naar Groenlands handwerk zit je goed bij de lokale souvenir shops waar van alles en nog wat te krijgen is. Nuuk is, na al het natuurgeweld en kleine nederzettingen, druk te noemen met ca. 17.500 inwoners. Het hotel ligt in het centrum van Nuuk zodat je alles goed in je op kunt nemen. De bussen, stoplichten en vele auto’s geven een groot contrast met het uitzicht en de natuur die zich net buiten de stad bevindt. Als kers op de taart is er voor de liefhebbers een prachtig kunstmuseum met een permanente exhibitie van de schilder Emanuel A. Petersen (1894-1948).

Optionele boottocht naar Qooqqut
Je kunt vandaag ook om 15:30 uur op de boot stappen naar het restaurant Qooqqut Nuan’, het is alleen niet zomaar een bezoekje want onderweg vis je het diner bij elkaar. We varen door het uitgestrekte fjordsysteem achter Nuuk, het op één na grootste fjordsysteem ter wereld.

In de Qooqqut fjord stoppen we de motor en gaan we vissen, verser kan niet! Qooqqut ligt een mooie vallei bij de Godthåb fjord, de bergen die de vallei omringen zijn tot wel 2000 meter hoog. Eén van de meest gerespecteerde chef-koks van Nuuk verhuist in de zomer naar Qooqqut en maakt de meest heerlijke maaltijden klaar in het restaurant. Deze keer eten we onze eigen gevangen vis. Wat de omgeving van het restaurant uniek maakt is de aanwezigheid van bomen, zie je kans schoon voor een mooie wandeling en fotomoment terwijl de chef bezig is. Na het diner varen we terug, aankomst in Nuuk is ca. 21:00 uur.

N.B. de boottocht naar Qooqqut moet voorafgaand aan de reis geboekt worden.

Dag 9 | Boottocht naar Eqi-gletsjer

Vandaag varen we vanuit Ilimanaq noordwaarts naar de afkalvende Eqi-gletsjer. Als we Eqi bereiken, vaart de boot dicht langs het indrukwekkende gletsjerfront, waar je misschien het geluk hebt getuige te zijn van kleine afkalvingen.

Glacier Lodge Eqi
We gaan aan land bij Glacier Lodge Eqi, gelegen midden in de Arctische wildernis met prachtig direct uitzicht op de gletsjer. We zullen de komende twee nachten doorbrengen in kleine, gezellige houten hutten met 1- & 2-persoonskamers.

De standaardhutten hebben geen stromend water of riolering. Dit is onderdeel van het concept! De hutten zijn voorzien van een gaskachel voor verwarming en kaarsen als lichtbron. Alle maaltijden worden geserveerd in Café Victor.

De gids organiseert wandeltochten in de omgeving, waaronder uitstapjes naar het meer, die een spectaculair uitzicht biedt op de Eqi-gletsjer. De omgeving biedt tal van wandelmogelijkheden, en het is aan u of u deelneemt aan een wandeltocht of misschien ontspant te midden van het ruige en desolate, maar toch prachtige landschap.

N.B. als u wilt, kunt u upgraden naar Comfort-hutten, die over privéfaciliteiten en elektriciteit beschikken – vraag ernaar wanneer u uw vakantie boekt!

Dag 10 | Glacier Lodge Eqi

Vandaag is de dag naar eigen wens in te vullen, u kunt bijvoorbeeld een wandeling maken.

Wandelen naar de morene
Je kunt vanaf Glacier Lodge 4-5 uur wandelen naar de morene bij Eqi Glacier. De wandeling is niet zo moeilijk, maar wel een beetje heuvelachtig, en je moet bereid zijn een kleine rivier over te steken en dan een stukje de berg op te klimmen om vanaf de morenerand het juiste zicht op het bord te krijgen. Als je dat eenmaal hebt gedaan, krijg je het meest geweldige uitzicht op de gigantische gletsjer.

Dag 11 | Terug naar Ilulissat

Rond het middaguur varen we terug naar Ilulissat met aankomst laat in de middag. Geniet van het passerende landschap terwijl je op de uitkijk staat voor walvissen. In dit gebied worden onder andere vinvissen en bultruggen vaak gezien.

Wanneer u terugkeert uit Glacier Lodge Eqi, verblijft u wederom in Hotel Arctic, maar dit keer verblijft u twee nachten in de Aurora-hutten. De hutten zijn 20 vierkante meter groot en hebben geweldige faciliteiten en een prachtig uitzicht op Disko Bay. Ze zijn vernoemd naar het noorderlicht, dat je in de wintermaanden op Groenland kunt ervaren, maar in de zomer zijn de hutten net zo mooi. Onder de middernachtzon kun je uitkijken over het verlichte landschap en voelen hoe de grenzen tussen dag en nacht even vervagen. Vanaf eind mei neemt de middernachtzon zijn permanente plaats aan de hemel in en versmelt dag en nacht.

Dag 13 | Een nacht in Ilimanaq Lodge

Vandaag vaart u naar Ilimanaq en overnacht u in de prachtige huisjes van Ilimanaq Lodge. Je gaat er in de vroege middag met de boot naartoe en vaart langs de monding van de IJsfjord voordat we ongeveer een uur later in de haven van Ilimanaq aankomen.

Zodra u bent ingecheckt in uw hut, hoort u meer over het dorp. Ilimanaq ligt 15 kilometer ten zuiden van Ilulissat en heeft ongeveer 50 inwoners. De huizen van Ilimanaq zijn in veel felle kleuren geschilderd als contrast met het omringende landschap. Ilimanaq is een traditioneel Groenlands dorp waar de jacht en visserij nog steeds de belangrijkste industrieën zijn.

Daarna kunt u heerlijk ontspannen, een wandeling maken in het rustige dorp en vanaf uw terras genieten van het uitzicht.

2-sterren Michelin KOKS-proeverijmenu (optioneel)
Restaurant KOKS zou oorspronkelijk slechts twee seizoenen in Ilimanaq staan, maar inmiddels is het zo succesvol dat ze besloten hebben er nog een zomer te blijven. Hiermee heeft u de mogelijkheid om uw diner te upgraden naar een KOKS Proeverijmenu (de wijn- of sapkaart kunt u ter plaatse bestellen). Het is een fantastische Michelin-ervaring met 2 sterren. In 2022 noemde het Deense equivalent van de Financial Times, Børsen, het de ‘beste eetervaring in het Deense rijk’.

Dag 14 | Laatste dag

Het ontbijt wordt de volgende ochtend geserveerd in het restaurant. Vandaag is er de mogelijkheid om zelf verschillende excursies te ondernemen. Jij hebt de vrije hand, want de lunch is een broodje waar je van kunt genieten waar je maar wilt. Dat kan tijdens een wandeling in het prachtige achterland, in de gezellige vergaderzalen boven de receptie, of iets heel anders.

Ilimanaq gletsjeravontuur
Tijdens deze spannende reis vaar je in een speedboot, rijd je off-road met ATV's en trek je op een gletsjer! We varen zuidwaarts van Ilimanaq naar Itilliup Ilua. Hier gaan we naar een zeer breed zandstrand en vanaf hier rijden we off-road in terrein-ATV's naar de Tasiusaq Fjord. We varen nu dieper de fjord in totdat we een plek bereiken met twee gletsjers en de Groenlandse ijskap te zien is. In de middag is er een lunchpakket.

's Avonds geniet je van een heerlijk afscheidsdiner in het restaurant van het hotel (drankjes niet inbegrepen).

Dag 15 | Vertrekdag

Na het ontbijt heb je een transfer naar de luchthaven en vervolgens de vlucht van Ilulissat naar Keflavík International Airport in IJsland.

Bekijk alle dagen

Boek deze reis

Groenland van zuid naar noord | 15 dagen

Wat is inbegrepen?

Vertrekdata 2025 Vertrekdata voor 2024 zijn helaas uitverkocht. De vertrekdata voor 2025 zijn nog niet bekend. Wij updaten onze website zo spoedig mogelijk.
Inbegrepen
 • Vlucht Reykjavik-Narsarsuaq, Nuuk-Ilulissat & Ilulissat-Reykjavik incl. luchthavenbelastingen, 20kg ruimbagage en 8kg handbagage
 • Transfers in Groenland
 • Verblijf voor 14 nachten: 1 nacht in Hotel Narsarsuaq, 2 nachten in Igaliku Country Hotel, 1 nacht in Hotel Qaqortoq, 1 nacht in Hotel Hans Egede in Nuuk, 2 nachten in Hotel Arctic in Ilulissat, 2 nachten in Hotel Arctic’s Aurora Cabins in Ilulissat, 2 nachten in Glacier Lodge Eqi, 1 nacht in Ilimanaq Lodge & 2 nachten in Sarfaq Ittuk.
 • Verzorging: 14 nachten logies en ontbijt ⋅ 1x welkomstdiner in Narsarsuaq (drankjes niet inbegrepen) ⋅ volpension (drankjes niet inbegrepen) in Igaliku, aan boord van Sarfaq Ittuk, in Glacier Lodge Eqi & in Ilimanaq ⋅ afscheidsdiner in Hotel Arctic (drankjes niet inbegrepen).
 • Bootvervoer Narsarsuaq-Qassiarsuk-Itilleq & Igaliku-Qaqortoq & Ilulissat-Eqi
 • Informatiebijeenkomst en wandelingen met lokale gids
 • Duitstalige Dumont reisgids
Niet inbegrepen
 • Accommodatie upgrades
 • Vluchten van en naar Kopenhagen
 • Verblijf in Kopenhagen*
 • Optionele excursie: ‘Fish & Dish’ op dag 7 (€ 195 per persoon), het Ilimanaq gletsjeravontuur op dag 11 (€ 340 per persoon, kinderen t/m 11 jaar € 170 per kind), de ijsbergen safari boottocht op dag 13 (€ 95 per persoon, kinderen t/m 11 jaar € 50 per kind), de walvissafari op dag 9 (€ 165 per persoon), de helicopter tour (€ 540 per persoon, min. deelnemersaantal van 7 personen), de excursie naar Uunartoq (€ 230 per persoon, min. deelnemersaantal van 4 personen) en het 2-sterren Michelin KOKS menu (€ 340 per persoon)
 • Niet genoemde maaltijden
 • Reserveringskosten a € 35 per boeking
 • Calamiteitenfonds bijdrage a € 2,50 per boeking (tot max. 9 personen)
 • SGR Consumentenbijdrage a € 5 per persoon
 • Eventuele toeslagen

*In aansluiting op het vluchtschema naar Groenland zijn (vrijwel) geen aansluitende vluchten vanaf Amsterdam. Omdat de weersverwachtingen op Groenland onvoorspelbaar kunnen zijn adviseren wij minimaal 1 nacht voor en 1 nacht na je verblijf in Groenland te plannen op de bestemming van overstap.
Extra informatie
Boekingsvoorwaarden

100% op maat

een reis speciaal voor jou samengesteld

Ons team gaat graag aan de slag met het regelen van jouw ultieme reis op maat! Geef je wensen door en je ontvangt snel een vrijblijvend voorstel voor jouw droomreis!

Het team van IJsland Tours staat voor je klaar om jouw droomreis te realiseren.

Stel jouw reis op maat samen
Expert in maatwerk voor jouw droomreis | IJsland Tours