Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Autoreizen

Een leuke manier om het prachtige landschap van IJsland en/of de eilandengroep Færøer te verkennen is per (huur)auto. Onze autoreizen geven je de vrijheid om je dag naar eigen inzicht in te delen en bieden het gemak van vooraf gereserveerde accommodaties. Tijdens de zomerperiode kun je genieten van lange dagen, waarbij de zon niet of nauwelijks ondergaat. Bij onze autoreizen ontvang je een uitgebreide (dag-tot-dag) reisbeschrijving, handige tips voor onderweg, een goede wegenkaart en een praktische reisgids van IJsland (Dominicus) of de Færøer (Odyssee).

Weet jij al wat je (ongeveer) wilt zien maar kan je dé reis niet vinden in al die verschillende routes die hieronder staan? IJsland Tours is de maatwerk expert! Stel heel eenvoudig jouw droomreis samen met onze reis-op-maat-tool. En kom je er nog niet uit? Bel, mail of chat met ons en wij helpen je verder!

Waarom IJsland Tours? Lees het hier!

Vertrekmaand


Reisduur


Bestemming


Reis op maat IJsland0 dagen

IJsland Tours is de maatwerk expert en helpt je met het samenstellen van jouw droomvakantie IJsland. Lees verder ›

IJsland Korte Fly-Drive5 dagen

Autoreis langs geisers, gletsjers, vulkanen en watervallen: alle hoogtepunten van Zuid-IJsland! Deze korte reis kan ook als stop-over geboekt worden. Lees verder ›

IJsland in een Notendop8 dagen

Deze autoreis laat je uitgebreid kennismaken met West- en Zuid-IJsland. Je verblijft in iedere plaats 2 nachten en eindigt met een overnachting in Reykjavik of Keflavik. Lees verder ›

Faroer Fly-Drive8 dagen

Tijdens deze Fly-Drive reis je per huurauto langs de bekendste plekjes van deze fascinerende eilandengroep, waar er meer schapen wonen dan mensen. Lees verder ›

Faroer in een huisje8 dagen

De Færøer heeft onbeperkte mogelijkheden tot rust te komen in de mooie natuur. En hoe kan dat beter dan vanuit een heerlijke vakantiewoning naar keuze? Lees verder ›

IJsland Compact11 dagen

De IJsland Compact autoreis is erg in trek bij wie niet veel tijd beschikbaar heeft. Deze ‘compacte’ reis leidt je in 11 dagen langs de hoogtepunten rond IJsland. Lees verder ›

IJsland Rond15 dagen

De IJsland Rond autoreis is onze bestseller sinds jaar en dag. Tijdens deze autoreis bezoek je de hoogtepunten rond de ringweg van IJsland in een relatief rustig tempo. Lees verder ›

 

Uitleg legenda iconen

Naast de snelle benodigde informatie die je graag in één oogopslag wilt vinden, zoals duur, periode en het niveau, laten wij in de vorm van icoontjes zien wat er inbegrepen is bij onze reizen. Onder data&prijzen vind je de uitgebreide beschrijving terug.

 vluchten
 autohuur
 accommodatie
 maaltijden
 reisgids en/of wegenkaart
 excursies/entrees volgens programma

Autoreizen inclusief hooglandenroutes

Wil je een reis door de hooglanden van IJsland maken, dan kan dit op z’n vroegst vanaf half juni (geldt alleen voor de hooglandenroutes Kjolur (weg 35) en Kaldidalur (weg 550). De andere hooglandenroute, Sprengisandur (F26) gaat pas in juli open. De hooglandenroutes sluiten meestal eind augustus, hoewel de laatste jaren dit steeds ietsje later in september is. De openingstijden van de hooglandenroutes hebben alles te maken met hoeveel sneeuw er gevallen is in de winter en lente. De wegenautoriteiten van IJsland bepalen, wanneer een route opengesteld wordt voor het verkeer.

 

Autoreizen in de winter

Je kunt het gehele jaar door een autoreis maken. Het meest populaire is een reis langs de adembenemend mooie Zuidkust van IJsland, al dan niet verlengd met een bezoek aan de Westkust. Maar ook Noord IJsland, de regio van het meer van Mývatn en 2e stad Akureyri zijn prachtig in de winterperiode.

Hoewel voorheen het advies was in de wintermaanden zeker geen rondreis te maken, is dit tegenwoordig prima te doen, mits je goed voorbereid én met een stevige auto op pad gaat. Met name in het Oosten van IJsland valt er sneller en eerder sneeuw en heb je vaker te maken met gladheid. Wij passen onze reizen hier vooraf op aan zodat je veilig op pad kunt gaan.

Autoreis op maat samenstellen

Het merendeel van onze autoreizen kan naar keuze aangepast of verlengd worden. Voordat je jouw reisplannen aan ons doorgeeft, adviseren we je ons reisaanbod goed te bestuderen. Uitgebreide routebeschrijvingen zijn te vinden op onze website per reis, in de dag tot dag beschrijving die per dag open te klikken is. Wellicht komt één van de reisroutes overeen met je eigen plannen en geplande reisduur. Wil je toch iets anders? Geen enkel probleem, wij zijn experts in het samenstellen van een reis op maat, geheel aangepast aan jouw wensen.

Maak hier je route op maat: https://ijslandtours.nl/reis-op-maat/

Uiteraard helpen we je graag op weg, telefonisch of per e-mail kunnen we de wensen met elkaar doornemen waarna een reisvoorstel volgt.

Beste reistijd

De beste reistijd voor een autoreis hangt er helemaal vanaf wat je wilt doen, zien of kunnen. Wil je vogels spotten, dan is de beste reisperiode van eind juni t/m begin augustus. Met name de Papegaaiduiker is een bekende vogel, hij verlaat IJsland half augustus weer. Wil je walvissen spotten, dan is mei t/m september de beste reistijd.

Wanneer je een autoreis gaat maken, is het goed te weten dat je vanaf mei t/m september het hele land goed rond kunt rijden, extreme weersomstandigheden voorbehouden. De hooglandenroutes (enkel geschikt voor 4-WD terreinwagens) zijn in principe alleen geopend tijdens de maanden juli en augustus.

Wegennet IJsland

Het wegennet in IJsland bestaat uit een ringweg rond het eiland met een lengte van ca. 1340 km, B-wegen (deels gravelwegen) en diverse hooglandenroutes. De ringweg is grotendeels geasfalteerd en geschikt voor alle categorieën auto’s. Wanneer je het hele rondje rijdt, bedraagt de afstand (inclusief bezoeken aan de belangrijkste bezienswaardigheden) ca. 2200 km bij een 8-daagse reis, oplopend tot 3500-4000 km bij een reis van 15 dagen of meer.

Wegennet Færøer

Deze eilandengroep is uitermate geschikt voor het maken van een autoreis. Het Faringse wegennet bestaat uit enkelbaans wegen, die vaak bochtig zijn. De wegen zijn uitstekend te berijden met een 2-WD personenwagen.

Verblijf inclusief ontbijt

Tijdens de autoreizen verblijf je in principe op basis van logies en ontbijt (uitzondering is de slaapzak-budgetklasse, ontbijt is hier niet inbegrepen). Het avondeten kan naar keuze onderweg of in de accommodatie worden gebruikt. Meer informatie over maaltijden onderweg en restauranttips zijn terug te vinden in de reisbescheiden, die je ca. 2-3 weken voor vertrek ontvangt.

Halfpension

In IJsland en op de Færøer is het niet gebruikelijk om op basis van half pension te verblijven. Bij autoreizen weet je nooit echt hoe laat je bij de accommodatie aan zult komen, er valt zoveel te zien en doen, dat een dag soms gewoon te kort is. Op IJsland kom je onderweg uiteraard mogelijkheden tegen in de vorm van restaurants en/of (N1) benzinestations. De benzinestations in IJsland zijn vaak uitgebreid met een shop en een klein restaurant/cafetaria waar je een snelle, maar vaak goede, maaltijd kunt nuttigen. Wil je wel bij je accommodatie eten, dan is het verstandig om telefonisch contact met hen op te nemen. Over het algemeen sluiten de hotelkeukens rond 21.00 uur.

Preferentie eigen kookgelegenheid

Je kunt bij boeking een preferentie opgeven voor eigen kookgelegenheid bij je accommodatie. Over het algemeen bieden vooral de accommodaties in de budgetklasse kookgelegenheid aan. Hotels die een eigen restaurant hebben bieden deze faciliteiten meestal niet. Op de Færøer is kookgelegenheid enkel mogelijk bij een verblijf in huisjes. De B&B’s en Guesthouses bieden deze optie niet aan. Op de Færøer overnacht je binnen de budgetklasse vaak ‘bij de mensen thuis’.

Boodschappen doen

Bij een verblijf in zomerhuisjes of vakantiewoningen kan je uiteraard zelf koken, wat voor veel mensen van toegevoegde waarde is. Let er wel op dat deze huisjes zeer afgelegen kunnen liggen. Daardoor is een ritje naar de supermarkt al snel een hele onderneming. Wij raden je aan tijdens het passeren van een wat grotere plaats inkopen te doen in de supermarkt die je daar (vaak) zult vinden. Lees meer over de typen supermarkten in onze blog: ijslandtours.nl/blogs/boodschappen-op-ijsland

Self service

Er zijn over het algemeen voldoende benzinestations in IJsland. Uitzondering zijn de hooglanden en de meer afgelegen gebieden in de Westfjorden en het uiterste noordoosten van IJsland. Wanneer je wilt tanken in IJsland is het goed te weten dat de meeste benzinestations ‘self-service” zijn, waarbij je direct aan de pomp per creditcard betaalt, waarbij je de pincode van je creditcard nodig hebt. De benzinestations in IJsland zijn vaak uitgebreid met een winkel en een klein restaurant/cafetaria waar je een snelle, maar vaak goede, maaltijd kunt nuttigen.

Prijzen

De prijzen van benzine liggen over het algemeen iets hoger dan die van diesel, maar zijn aanzienlijk lager dan in Nederland. Er is weinig concurrentie tussen de verschillende benzinestations. De bekendste namen zijn zijn N1, Orkan, Olís (BP) en Shell. Op deze website vind je een overzicht van up-to-date prijzen.