Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Reykjavik Compleet

Tijdens deze stedentrip naar Reykjavik verblijf je 5 dagen (4 nachten) in de gezellige hoofdstad Reykjavik. Er zijn meerdere populaire excursies per bus inbegrepen, 1 dag is ter vrije besteding. Je vliegt met Icelandair en het vertrek is dagelijks mogelijk.

Je kunt kiezen uit een verblijf in twee typen accommodatie: Je verblijft in middenklasse hotel in Reykjavik op basis van een standaard kamer of je verblijft in de comfortklasse in een luxere kamer/accommodatie, het ontbijt is inbegrepen.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Welkom op IJsland

Drie toestellen van luchtvaartmaatschappij Icelandair op de luchthaven van Keflavik, IJsland.

Vanuit Amsterdam Schiphol vlieg je in ca. 3 uur naar Keflavík Airport, IJsland. Na aankomst reis je door naar Reykjavik, per Flybus (bij te boeken) is dit ca. 45 tot 60 minuten. De bus zet je af bij je hotel, of de dichtstbijzijnde bushalte. Je verblijft in een hotel naar keuze voor de komende 4 nachten.

Het groene noorderlicht weerspiegelt in het meer.

Vanavond staat de 1e excursie ingepland, je verlaat per bus de stad naar een plek zonder veel verlichting om hopelijk het majestueuze noorderlicht te mogen aanschouwen. Het noorderlicht is te zien vanaf ca. half september t/m eind maart. Hoe donkerder het is, hoe beter, waardoor de maanden november t/m februari het meest geschikt zijn. Het is een natuurlijk verschijnsel en niemand kan de garantie geven dat je het ook echt zult zien.

N.B. de noorderlichtexcursie wordt jaarlijks uitgevoerd vanaf het najaar tot ca. half april.

Leuk om deze dag te doen:
RT Flybus transfers IJsland


Dag 2

Badderen in de Blue Lagoon

Je begint deze dag ontspannen, er staat namelijk een bezoek aan de Blue Lagoon ingepland. Het bad, of eigenlijk het kunstmatige meer, ligt in een oud met mossen begroeid lavaveld. Het water heeft een temperatuur van 39 graden Celsius en bevat ongeveer 2,5% zout. Het water is rijk aan mineralen, silicaten en blauwwieren die het een lichtblauwe, bijna opalescerende kleur geven. Dit bad is een van de grootste toeristische trekpleisters van IJsland.

De Hallgrimskerk en het aangrenzende plein in Reykjavik.Je wordt bij je hotel of dichtstbijzijnde bushalte opgehaald, meestal halverwege de ochtend. Je mag vervolgens zelf bepalen wanneer je de bus weer terug naar Reykjavik neemt. Ze vertrekken zo’n beetje om het uur en het staat je vrij zelf een tijd te kiezen en dus zo lang in de Blue Lagoon te blijven als je wenst. De gemiddelde baddertijd is ongeveer 1,5 tot 2 uur.

Eenmaal terug in de stad kun je jezelf prima vermaken. Wat denk je van een bezoekje aan de Hallgrímmskirkja, met zijn ligging op de heuvel in de stad is deze markante kerk vrijwel altijd te zien. Tegen betaling kan je met de lift naar boven, bij helder weer heb je een prachtig uitzicht over de stad. Of een bezoek aan de interactieve musea ‘Whales of Iceland’ en ‘Aurora Reykjavik’, waar je alles leert over walvissen en het noorderlicht.

Leuk om deze dag te doen:
OV Whales of Iceland
OV Aurora Reykjavik


Dag 3

Ontdek de Golden Circle

Een stel kijkt uit over de vallei Thingvellir in IJsland, met het witte kerkje uit 1859 op de achtergrond.

Vandaag staan de misschien wel, bekendste highlights van IJsland op het programma. De Golden Circle bestaat uit 3 bezienswaardigheden die allen adembenemend mooi, indrukwekkend en bijzonder zijn. Te beginnen met het Nationale Park Thingvellir. Deze plaats is in de geschiedenis van IJsland van groot belang geweest, hier is namelijk het eerste parlement gesticht. Het bijzondere vandaag de dag, waar de meeste bezoekers op af komen, is de scheur tussen de Euraziatische en de Noord-Amerikaanse tektonische platen.

De beroemde geiser Strokkur in het Golden Circle gebied in IJsland spuit met regelmaat tot wel 25 meter hoog.

Op naar het geisergebied van Geysir. Vernoemd naar de nu (meestal) slapende gelijknamige geiser maar vooral bekend vanwege de actieve geiser Strokkur. Elke 5 tot 10 minuten spuit Strokkur heet water metershoog de lucht in. Je kunt ook hier een stukje gaan wandelen en naast Strokkur andere warmwaterbronnen bewonderen.

Als laatste is de ‘Gouden Waterval’ Gullfoss aan de beurt.
Het is algemeen bekend dat vanwege het vele stuifwater er veel regenbogen boven de waterval schitteren wanneer de zon schijnt. Hij dankt dan ook hier zijn naam aan.
Het water valt in twee niveaus naar de rivier Hvíta, wat witte rivier betekent. Als het weer het toelaat is het mogelijk om een pad te bewandelen, dat je dichterbij de waterval brengt.

Deze dagtour duurt ongeveer 8 uur, lunch is niet inbegrepen maar er wordt onderweg gestopt op een locatie waar dit aan te schaffen is.Dag 4

Ontdek Reykjavik of extra excursie

Het uitzicht over Reykjavik en Laugadalur vanaf Perlan.

Vandaag hebben we een dag ter vrije besteding ingepland. Heb je zin om een beetje te shoppen of de stad door te lopen op zoek naar alle mooie plekjes, dan kun je je hart ophalen. Voor de actievelingen is het natuurlijk de ideale dag om een extra excursie in te plannen. Haal alles uit je reis en ontdek een nieuw stukje IJsland vandaag!

Een 8WD-Monstertruck rijdt over het ijs op de gletsjer in IJsland.

Wat denk je van een bezoek aan de ijstunnel op de gletsjer Langjökull? Naast de rit per 8-WD monstertruck op de gletsjer en het bezoek aan de ijstunnel zorgt de gids ervoor dat je tijdens deze dagtour ook de heetwaterbronnen van Deildartunguhver en de lavawaterval Hraunfossar kunt bewonderen.

De prachtige brede Skogafoss waterval met een dubbele regenboog.

Vanuit Reykjavik is het ook mogelijk naar de gletsjer Mýrdalsjökull af te reizen waar je op de gletsjertong Solheimajökull een spectaculaire gletsjerwandeling maakt. De wandeling van 3 tot 3,5 uur over het ijs maak je onder leiding van een ervaren gids. Deze excursie is voor iedereen geschikt. Op de terugreis kan je de wonderschone watervallen Skogafoss en Seljalandsfoss aan de zuidkust van IJsland bewonderen.

De waterval Seljalandsfoss in zuidwest IJsland waar je achter langs kan lopen.

Eén van onze favorieten is het ‘Zuidkustavontuur’. De gids neemt je mee op een waanzinnig mooie tocht langs de IJslandse zuidkust. Naast het bezoek aan de Seljalandsfoss en de Skógafoss watervallen bezoek je ook IJslands meest zuidelijk gelegen plaats Vík. Deze plaats is omringd door kliffen en basaltformaties. Onderweg geniet je van mooie uitzichten op gletsjers, zwarte zandstranden en imposante gebergten.

Leuk om deze dag te doen:
EXC35 Into the Glacier & more
EXC40 Lava Paardrijtour
EXC52 Lava Heli-tour
EXC39 Midwinter Warmth rijtour
EXC80 Reykjavík walvistour
EXC8 Zuidkustavontuur
EXC30 Gletsjerwandeling (R)
EXC46 Silfra snorkeltour


Dag 5

Vertrekdag

Een toestel van Icelandair op de luchthaven van Keflavik, IJsland.Na het (vroege) ontbijt vertrek je naar de luchthaven. Per transferbus word je naar Keflavík Airport gebracht (bij te boeken), op tijd voor de aansluitende vlucht.