Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Ontdek de Faroer

*** Vanwege de beperkte beschikbaarheid zijn reizen naar de Færøer enkel op aanvraag te boeken. Neem contact op met ons team om je wensen te bespreken: [email protected]  |  030-230 8010 ***

Een korte kennismakingsreis naar de Færøer met vertrek vanaf Amsterdam. De Færøer Eilanden zijn een nog “onontdekte” vakantiebestemming, die vooral de echte natuurliefhebber zal aanspreken. Deze stedentrip, met verblijf in een comfortabel hotel in of nabij het centrum van Tórshavn, is een ultieme kennismaking met deze mooie eilandengroep. Zeker vanwege de inbegrepen autohuur, waardoor je zelf dagtochten kunt maken naar andere eilanden.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Aankomstdag

Een stel loopt met een kinderwagen langs de kleurrijke haven van Torshavn, Faroer.

Vlucht Amsterdam-Vagar via Kopenhagen. Na aankomst op de luchthaven haal je direct je huurauto op en reis je door naar Tórshavn. Je verblijft de komende 4 nachten in een hotel in of op loopafstand van het centrum. Afhankelijk van de tijd van aankomst kun je alvast Tórshavn bekijken.

Het is een aanrader dit kleine stadje te voet te verkennen. Je wandelt via het kleine haventje met de kleurrijke pandjes naar het schiereiland Tinganes, het historisch centrum van Tórshavn, met de nauwe straatjes, de rode pakhuizen en de kleine zwarte huisjes met de grasdaken. Tórshavn heeft bovendien diverse interessante musea die je kunt bezoeken.Dag 2-4

Ontdek de Faroer met de auto

Dankzij de huurauto heb je de vrijheid om de verschillende eilanden van de Færøer te ontdekken in je eigen tempo. We geven je graag wat tips!

Boottocht naar de vogelkliffen van Vestmanna op de Faroer.

Streymoy is het grootste eiland. Hierop ligt de hoofdstad Tórshavn, een gezellig stadje, met in het oude stadsdeel smalle steegjes tussen kleurrijke huizen met gras bedekte daken. Het noorden van Streymoy heeft ook een aantal interessante bezienswaardigheden zoals Vestmanna en Saksun met z’n oude herenboerderij, nu in gebruik als museum.

Aan de zuidkant van Streymoy bevindt zich de historische plaats Kirkjubour, met de koningshoeve, de grootste prachtboerderij van de Færøer en de niet afgebouwde kathedraal, daterend uit ongeveer 1300.

Haventje van Gjogv in een kloof met een bootje op de kade, op de Faroer eilanden.

Eysturoy is in grootte het tweede eiland en is door een brug met het eiland Streymoy verbonden. Hier bevindt zich de hoogste berg, de 882m. hoge Slaettaratindur, die je kunt beklimmen. Eysturoy kent diverse goede wandelroutes, waarvan sommige over oude gerestaureerde wandelpaden voeren. Aan de noordkant ligt het meest gefotografeerde plaatsje van de Færøer, Gjógv met z’n beschermde ingang naar de fjord.

Vágar (land van baaien) ontleent zijn naam aan de drie baaien, met gelijknamige plaatsnamen, die het eiland rijk is. Van deze drie is Sandavágoy de bekendste; men heeft hier een oude steen met runetekens gevonden, die het bewijs levert dat de Viking Torkil Onudarson zich hier als eerste bewoner heeft gevestigd.

Wandelaars bij de vuurtoren op Mykines tijdens een reis op de Faroer eilanden.

Vanaf Vágar kun je o.a. een bootexcursie maken naar de vogelkliffen van Vestmanna op het eiland Streymoy en naar het meest westelijke eiland, Mykines. Wanneer je van wandelen houdt is de tocht naar Gásadalur een absolute aanrader. Let wel, het is een tamelijk stevige klim langs kliffen met steile hellingen en de wandeling duurt ongeveer 6 uur.

Leuk om deze dag te doen:
EXCF11 Ribtour Hestur
EXCF9 Vestmanna boottocht
EXCF8 Dagtour Mykines


Dag 5

Vertrekdag

In aansluiting op de geboekte vlucht lever je de huurauto weer in op de luchthaven op Vagar. Je vliegt terug naar Amsterdam via Kopenhagen, vanwege de vaak niet aansluitende vluchten is een overnachting in Kopenhagen meestal noodzakelijk. Deze kun je gemakkelijk via ons bijboeken.