Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Laugavegur Groepswandelreis

Laugavegur wandelreis met internationaal reisgezelschap inclusief bagagevervoer over de bekendste wandelroute van IJsland, de Laugavegur.
Er wordt dagelijks 5-7 uur gewandeld en overnacht in verwarmde berghutten met stapelbedden. De bagage wordt per jeep vervoerd, zodat je overdag alleen met een dagrugzak loopt. De chauffeur is tevens de kok en zorgt voor een goede maaltijd. Je hoeft geen geoefende wandelaar te zijn, maar een goede conditie is wel een vereiste. Voor mensen met hoogtevrees is deze tocht niet aan te raden.

Wandel je liever de versie tot aan het eindpunt in Skógar? Kijk snel verder!

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Welkom op IJsland

Een toestel van Icelandair op de luchthaven van Keflavik, IJsland.
Vanuit Amsterdam Schiphol vlieg je in ca. 3 uur naar Keflavík Airport. Na aankomst reis je per transferbus naar je accommodatie in Reykjavik. In de gezellige stad is genoeg te beleven, voor de liefhebbers zijn er vele winkeltjes, voornamelijk gelegen aan de hoofdstraat: Laugavegur.

Maar shoppen is niet het enige, een bezoek aan de Hallgrimskerk, Perlan of Harpa behoort ook tot de mogelijkheden. De stad is daarnaast goed voorzien wat horeca betreft, bij mooi weer leeft de stad buiten en worden er op elke hoek terrassen gevormd voor een hapje en een drankje. Het diner vanavond is op eigen gelegenheid, de stad Reykjavik heeft een breed en gevarieerd aanbod aan restaurants.
Je overnacht in of nabij het centrum van Reykjavik.Dag 2

Natuurgebied Landmannalaugar

Wandelaars bij de hut met de kleurrijke bergen van Landmannalaugar op de achtergrond.

In de ochtend vertrek je per bus vanaf busstation BSI naar het natuurgebied Landmannalaugar. Na aankomst gebruiken we eerst de lunch en gaan dan in zuidelijke richting de bergen in. Het pad voert langs smalle kloven, kokende bronnen en gele bergkammen. Onze overnachting is in de hut in Hrafntinnusker. In dit gebied vind je obsidiaan, zwart of heel donker gekleurd vulkanisch glas, dat wordt gerekend tot de halfedelstenen.

Wandelduur: 4-5 uur
Afstand: 12 km
Stijging: ca. 470mDag 3

Riviergeulen, stomende bronnen en modderpoelen

De Laugavegur wandeling op IJsland met mooi zicht op Alftavatn. Van Hrafntinnusker dalen we af in de riviergeulen van Jökultungur met honderden stomende bronnen en modderpoelen en genieten van prachtige uitzichten over de nabijgelegen gletsjers. In de middag arriveren we bij onze hut bij het meer Álftavatn (zwanenmeer).

Wandelduur: 4-5 uur
Afstand: 12 km
Daling: ca. 490mDag 4

Zwarte zandwoestijn

Tenten en hutten voor de overnachting tijdens de wandeltocht Laugavegur, in de hooglanden.

Nadat we de voet van de conische vulkaan Stórasúla zijn gepasseerd komen we aan in de zwarte zandwoestijn van Mælifellssandur.
We lopen, over redelijk vlak terrein, door uitgestrekte gravel- en zandgebieden en zullen diverse (zeer koude) rivieren moeten doorsteken.

Wandelduur: 6-7 uur
Afstand: 16 km
Daling: 40mDag 5

Steile kloofwanden en berkenvallei Thórsmörk

Prachtig uitzicht op de vallei met de hut Langidalur in Thorsmork in het zuidelijk hoogland van IJsland.

We volgen de kloof Markarfljótsglúfur, waar we kunnen genieten van het zicht op steile, kleurrijke wanden die honderden meters recht omhoog rijzen. Na ongeveer 6 uur lopen komt de met berken begroeide vallei Thórsmörk in zicht, een prachtig natuurgebied. Bij de hut sluiten we af met een barbecue.

Wandelduur: 6-7 uur
Afstand: 17 km
Daling: 300mDag 6

Fantastisch uitzicht op gletsjers en rivieren

Chauffeur staat naast de hooglanden bus bij de afslag naar Thórsmörk in zuid IJsland.

We kunnen in de ochtend nog een van de vele mooie wandelpaden in Thórmörk bewandeln. Geniet bijvoorbeeld van het fantastische uitzicht op de gletsjers, de vallei en de rivieren tijdens het beklimmen van de berg Valahnjúkur (458m). In de middag gaan we met de bus terug naar Reykjavik. De reis eindigt in Reykjavik om 19.20 uur. Het diner vanavond is op eigen gelegenheid.

Wandelduur: 2-5 uur
Afstand: 5-10 kmDag 7

Een toestel van Icelandair, partner van IJsland Tours, vliegt boven het wolkendek.

Vertrekdag

Na het (vroege) ontbijt vertrek je naar de luchthaven. Per transferbus word je naar Keflavík Airport gebracht, op tijd voor de aansluitende vlucht.