Bel mij terug

Vul je telefoonnummer in en wij bellen je zo snel mogelijk terug

Alleen mogelijk op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Laugavegur Individueel

Tijdens de wandelreis Laugavegur individueel loop je de bekendste wandelroute van IJsland. Je loopt dagelijks 5-7 uur en overnacht in berghutten met stapelbedden. Vervoer vanaf Reykjavík naar het begin- en eindpunt is inbegrepen, evenals de overnachtingen en een maaltijdenpakket. De afstand Landmannalaugar naar Thórsmörk (ca. 56 km) loop je in 6 dagen  en de afstand Landmannalaugar naar Skógar (totaal 84 km) in 7 dagen. Voorafgaand en na afloop van de reis verblijf je nachten in Reykjavik. Totale reisduur is hierdoor 8 of 9 dagen.

In Reykjavík ontvang je een pakket met trekkingmaaltijden. Bestek, mok en bord moet je zelf meenemen. Kookgerei is ter plekke aanwezig. De hutten zijn al vroeg in het seizoen volgeboekt omdat grote wandelorganisaties deze afblokken voor hun groepsreizen. Hierdoor kan het voorkomen dat je een tent wordt aangeboden. Mocht er later in het seizoen weer plaats vrijkomen, dan wordt je omgeboekt naar de hut. Zou je de drukte in de hut willen omzeilen, dan kan je tijdens de 8-daagse reis ervoor kiezen de gehele periode in een tent te verblijven. Tijdens de 9-daagse versie van de reis is dit niet mogelijk.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Aankomst IJsland

Reykjavík - HallgrímskerkJe verblijft vandaag een nacht in een guesthouse in Reykjavik. Je hebt de tijd om Reykjavik te verkennen. ’s Zomers is het lang licht, wat je de mogelijkheid biedt om de stad te verkennen.

Van verre kun je Hallgrimmskirkja al zien, die zeker de moeite van een bezoek waard is. Ook de concerthal Harpa, door velen geprezen als een uitzonderlijk stukje architectuur moet je gezien hebben!

In het guesthouse worden je maaltijdpakketten bezorgd voor de wandeltour.Dag 2

Vertrek vanuit Reykjavík naar Landmannalaugar

IJsland - LandmannalaugarbathVandaag ga naar het BSI busstation in Reykjavík waar de bus naar Landmannalaugar om 08.00 uur vertrekt. Aankomst Landmannalaugar rond 12.30 uur. In de middag kun je een wandeling in Landmannalaugar maken en daarna heerlijk ontspannen in de warme beek.

Overnachting Landmannalaugar.Dag 3
ca. 10 km

Geothermische activiteit en lavaveld

IJsland - LandmannalaugarDe wandeling vandaag is ca. 10 km lang, duur 4 uur en je stijgt ca. 500m. Van Landmannalaugar (575 meter) loop je door het in 1477 gevormde lavaveld Laugahraun. Dit is een gebied met veel geothermische activiteit in de vorm van stoombronnen en borrelende warmwaterbronnen.

De route brengt je naar het zwarte obsidiaanmassief Hrafntinnuskerplateau tot over de 1000 meter hoogte. Vanaf de pas heb je een prachtig uitzicht over de ongerepte omgeving.

Overnachting is in de Hrafntinnusker hut vanwaar je nog een middagwandeling kunt maken.Dag 4
ca. 11km

Rhyolietlandschap, tufsteenbergen en ijskappen

IJsland - wandelfotoDe wandelafstand  vandaag is 11 km, duur ca. 5 uur en je daalt 490m.

Surrealistisch is waarschijnlijk het enige woord dat in de buurt komt om de sfeer te beschrijven die het landschap rondom de Hrafntinnusker uitstraalt. Aquareltinten worden doorsneden met stoomflarden en in de scherp ingesneden canyons groeit felgekleurd bronmos.

Na een golvend rhyolietlandschap volgt een stevige afdaling naar de vlakkere gronden waar het Álftavatn is gelegen, een prachtig meer. Achter je liggen de onbegroeide rhyolietbergen, vóór je donker gekleurde tufsteenbergen en witte ijskappen.

Overnachting in de hut bij Álftavatn of Hvangill.Dag 5
ca. 16km

Woestijnlandschap en spectaculaire canyon

De wandelafstand vandaag is 16 km, duur ca. 6 uur en je daalt ongeveer 200m. Al snel na het verlaten van de hut moet je door koud water waden, waarna je zeker helemaal wakker bent. Na een aantal korte klimmetjes en afdalingen belanden we in een desolaat woestijnlandschap, de sandervlakte van de Myrdalsjökull. Zwart vulkanisch zand is het enige dat je kilometerslang onder de schoenzolen te verwerken krijgt. Een korte wandeling vanuit de Emstrurhut naar de spectaculaire canyon van de Markarfjótrivier complementeert deze dag vol contrasten.

Overnachting in de Botnar hut.Dag 6
ca. 13km

Op weg naar groen landschap

IJsland - Thorsmork wandeling3Vandaag bedraagt de wandelafstand 13 km, duur ca. 5 uur en je daalt 300m. Naarmate je dichter bij Thórsmörk komt wordt het landschap groener en meer bebost, wat een groot contrast is met de dag hiervoor.

Overnachting in één van de hutten in Thórsmörk.Dag 7
ca. 16km

Ruig morenenlandschap of terug naar Reykjavík

Ijsland - Thórsmörk1Wanneer je ervoor kiest vandaag met de bus naar Reykjavík te gaan, vertrekt de bus net voor 9 uur. Rond 1 uur arriveer je weer op de busterminal in Reykjavík. Je verblijft aan het einde van de tour nog een nacht in Reykjavik in een guesthouse.

Thórsmörk naar Fimmvörduháls

Je begint de dag met het doorkruisen van de enorme dalbodem waar de rivier Krósá heer en meester is. Bij de hut  Básar begint de klim waardoor je je langzaam maar zeker ver boven de vallei zult verheffen.

Vakantie IJsland - exc 16 - FimmvorduhalsDe vegetatie wordt schaarser en uiteindelijk kom  je in een ruig morenelandschap waar nog niet zo lang geleden de Mýrdalsjökull en Eyjafjallajökull aan elkaar vastlagen.

Overnachting is in een prachtig gelegen hut boven op de pas vanwaar je  uitzicht hebt op de oceaan, Thórsmörk en de omringende ijsmassa’s.

Wandelafstand is ca 16 km, wandelduur 6 uur, je stijgt 1100m.

 Dag 8
ca. 12km

Watervallen

IJsland - Skogafoss1Wanneer je kiest voor de 7-daagse versie bedraagt de afstand ca. 12 km, wandelduur ca. 5 uur, je daalt 1050m. Naarmate je lager komt en een voetgangersbrug passeert, zie je meer vegetatie. Er is geen wandeling te verzinnen waarbij er meer watervallen op een dag kunnen worden aanschouwd dan deze. Bij de laatste waterval, de Skógafoss, ben je weer terug op zeeniveau en heb je de Laugavegur afgerond.

Rond 16.00 uur vertrekt de bus die je naar Reykjavik terugbrengt. Je verblijft aan het einde van de tour nog een nacht in Reykjavik in een guesthouse.