Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Landmannalaugar rijtour

Tijdens deze 7-daagse Landmannalaugar rijtour te paard IJsland, rijden we vanaf de boerderij Fellsmuli, gelegen onder Mount Hekla, naar Landmannalaugar in de hooglanden van IJsland. We rijden door de zwarte lava velden in de omgeving van de vulkaan Hekla naar de kleurrijke rhyoliet bergen van Landmannalaugar. Alleen geschikt voor zeer geoefende ruiters. Tijdens de tocht, die uitgevoerd wordt met een internationaal gezelschap, wordt er overnacht in berghutten en/of een vakantie boerderij.

Meer informatie over het speciale paardenras ‘de IJslander’? Klik hier.

Korte tourbeschrijving:
7 dagen en 6 nachten
Totale rijafstand: ca. 210 km
incl. 6 dagen paardrijden

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Aankomstdag

De tour start bij de BSI busterminal in Reykjavík waar je aan het begin van de avond wordt verwelkomd door de gids. Als je diezelfde middag aankomt op de luchthaven Keflavík kun je per transferbus naar de busterminal reizen. Wanneer je al in Reykjavik bent, kun je opgehaald worden bij je accommodatie. Vanuit de BSI busterminal vertrekken we naar de boerderij van Eldhestar, genaamd Vellir, vlakbij Hveragerdi. Tijdens een diner in Hotel Eldhestar zullen we elkaar leren kennen en krijg je informatie over de tour van de komende dagen. Overnachting in een guesthouse.

Leuk om deze dag te doen:
RT Flybus transfers IJsland


Dag 2
18 km, ca. 4 uur

Tocht langs de vulkaan Hekla

De tour begint met de rit van de boerderij van Eldhestar naar een nabijgelegen boerderij waar we de paarden ophalen. Vanuit de boerderij Fellsmuli begint de tour en rijden we via de Landvegur route richting de vulkaan Hekla. Een kompas is niet nodig, voorlopig zullen we de Hekla volgen en langs de rivier Ytri-Rangá rijden tot we onze overnachtingsplek Rjúpnavellir bereiken.Dag 3
37 km, ca. 7-8 uur

Rit door bergen en natuurreservaat

We beginnen de dag vanuit Rjúpnavellir en rijden wederom langs de rivier Ytri Rangá op weg naar Áfangagil, een gebied waar de lokale bevolking sinds 1980 hun schapen verzamelen. Onderweg steken we de rivier weer over bij Fossabrekkur. Via de weg Dómadalsvegur rijden we richting het noordoosten tot we de bergen Langasáta en Raudufossafjöll bereiken. Vanuit deze plek rijden we naar Landmannahellir, een rustige plek in natuurreservaat Friðland að Fjallabaki.Dag 4
38 km, ca. 8-9 uur

Vallei Landmannalaugar

Vandaag bezoeken we het prachtige Landmannalaugar, een vallei in de IJslandse hooglanden die bekend staat om zijn prachtig gekleurde rhyoliet bergen en warmwaterbronnen.

Naast het rijden is er ook tijd voor ontspanning in één van de warmwaterbronnen. Met zicht op de kleurenpracht van de bergen rijden we aan het eind van de dag weer terug naar Landmannahellir.Dag 5
30 km, ca. 6-7 uur

Bergpas en wonderschone natuur

We beginnen te rijden in westelijke richting, op weg naar de berg Loðmundi, vanwaar we het pad richting de bergpas Dyngjuskarð volgen. Eenmaal bij de bergpas aangekomen zul je versteld staan van de exceptioneel prachtige natuur. Hierna steken wij via een brug de Thjórsá rivier over en rijden we richting de Hólaskógur berghut, waar we overnachten.Dag 6
43 km, ca. 8-9 uur

Terug naar het zuiden

Vandaag rijden we zuidwaarts via lavavelden en eeuwenoude paden naar de eindbestemming van deze dag, Rjúpnavellir.Dag 7
30 km, ca. 6-7 uur

Laatste rijdag, trollen en watervallen

De nieuwe dag begint met een rit naar Mt. Búrfell, de berg die vroeger een thuis voor de trollen was. Na enkele kilometers door de woestijn worden we beloond met een magnifiek uitzicht op Thjófafoss, ‘de waterval van de dieven’ en horen daar uiteraard de bijbehorende verhalen over. Door het zanderige landschap van Skard rijden we naar de boerderij Fellsmuli, ons laatste punt van deze rijtour, daar waar we de tour begonnen zijn. Vanuit hier heb je een fantastisch uitzicht, als het weer het toelaat, op Hekla.

We zeggen onze paarden vaarwel en rijden per bus terug naar de Eldhestar boerderij genaamd Vellir, waar we bijkomen van de tocht met wat versnaperingen. Hierna is de rijtour echt op zijn einde en worden we teruggebracht naar Reykjavik.

De laatste overnachting, vluchten en transfers zijn niet inbegrepen bij de reis maar kunnen wij, evenals een eventuele verlenging in IJsland, gemakkelijk voor je bijboeken.