Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Kerst in Reykjavik

Vier de Kerst in Reykjavik! Voor IJslanders is de kerstviering een echte familieaangelegenheid. De straten zijn versierd met lichtjes en er hangt een echte Kerstsfeer in Reykjavik! Een stedentrip tijdens Kerst is een magische belevenis!

Het kerstfeest begint op 24 december, wanneer de IJslanders zich klokslag 18.00 uur, keurig in het pak gehesen, bij de familie melden. De winkels zullen op die dag om ca. 14.00 uur sluiten en alle excursies om uiterlijk 16.00 uur zijn afgelopen, zodat iedereen van het Kerstfeest kan genieten. Op 25 en 26 december zijn de winkels gesloten, net als bij ons. Op 26 december zijn er wel ’s avonds weer een aantal restaurants geopend, zodat je ook weer buiten je hotel kunt eten.

In diverse hotels en restaurants worden speciale kerstdiners en buffetten aangeboden. Wanneer je hieraan wilt deelnemen raden wij je aan om dit vooraf te reserveren.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

23 december

Noorderlicht danst als een groen gordijn boven de IJslandse hemel.

Vanuit Amsterdam Schiphol vlieg je in ca. 3 uur naar Keflavík Airport. Aansluitend reis je per transfer naar je hotel, waar je rond het einde van de middag arriveert.

Vanavond staat een noorderlicht tour op het programma. Je wordt bij je hotel opgehaald, de tour duurt ca. 3 uur.Dag 2

24 december

Je wordt bij je hotel opgehaald voor een bezoek aan de Blue Lagoon. Het vervoer en de entree zijn inclusief. Je kunt zelf bepalen wanneer je terug gaat naar Reykjavik. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Het bad, of eigenlijk het kunstmatige meer, ligt in een oud met mossen begroeid lavaveld. Het water heeft een temperatuur van 39 graden Celsius en bevat ongeveer 2,5% zout. Het water is rijk aan mineralen, silicaten en blauwwieren die het een lichtblauwe, bijna opalescerende kleur geven. Dit bad is een van de grootste toeristische trekpleisters van IJsland.

’s Middags kies je zelf hoe laat je weer terug wilt, een lijst met mogelijkheden ontvang je van ons. Je hebt dus nog tijd om door Reykjavik heen te slenteren en dankzij de versieringen helemaal in de kerstsferen te raken.Dag 3

25 december

Reizigers worden nat van het stuifwater van de geiser Strokkur in het Golde Circle gebied in IJsland.

Vandaag maak je de Golden Circle-excursie, naar het geisergebied met de actieve bron Strokkur, die het water ‘ophoest’ tot een hoogte van 20m, de ‘gouden’ waterval Gullfoss en het nationale park Thingvellir.

Voor vanavond is er een tafel gereserveerd in Fosshotel Reykjavik voor het Kerstdiner.Dag 4

26 december

Sólfar, het beeld in de vorm van een vikingschip bij zonsondergang.

Dag ter vrije besteding in Reykjavik of voor het maken van een extra excursie.

Het kan zijn dat nog niet alle excursies uitgevoerd worden. Vraag ons daarom naar de mogelijkheden en of de excursie van jouw keuze uitgevoerd wordt vandaag!

Vanavond is een groter deel van de restaurants weer open. Een reservering is zeer aan te raden!Dag 5

27 december

Vliegtuig, Hekla Aurora, van Icelandair in de kleuren van het noorderlicht.
Na het (vroege) ontbijt vertrek je naar de luchthaven. Per transferbus word je naar Keflavík Airport gebracht, op tijd voor de aansluitende vlucht.