Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Kerst in Reykjavik

Vier de Kerst in Reykjavik! Voor IJslanders is de kerstviering een echte familieaangelegenheid, welke zich vooral binnenshuis afspeelt. Hierdoor zijn veel hotels en restaurants tijdens de kerstdagen gesloten. Toch is een stedentrip tijdens Kerst in Reykjavík een magische belevenis!

Het kerstfeest begint op 24 december, wanneer de IJslanders zich klokslag 18.00 uur, keurig in het pak gehesen, bij de familie melden. Dit betekent dat de winkels op die dag om ca. 14.00 uur sluiten en alle excursies om uiterlijk 16.00 uur zijn afgelopen. Op 25 en 26 december zijn de winkels gesloten, net als bij ons. Op 26 december zijn er wel ’s avonds weer een aantal restaurants geopend, zodat je ook weer buiten je hotel kunt eten. Het is dus zaak dat je jezelf kunt vermaken in goed gezelschap dat je liefst zelf vanuit Nederland meeneemt. Een uitgelezen kans om met partner of met de familie de kerstdagen in IJsland door te brengen!

In diverse hotels en restaurants worden speciale kerstdiners en buffetten aangeboden. Wanneer je hieraan wilt deelnemen raden wij je aan om dit vooraf te reserveren.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

23 december

Noorderlicht danst als een groen gordijn boven de IJslandse hemel.

Vanuit Amsterdam Schiphol vlieg je in ca. 3 uur naar Keflavík Airport. Aansluitend reis je per transfer naar je hotel, waar je rond het einde van de middag arriveert.

Vanavond staat een noorderlicht tour op het programma. Je wordt bij je hotel opgehaald, de tour duurt ca. 3 uur.Dag 2

24 december

Je wordt bij je hotel opgehaald voor een bezoek aan de Blue Lagoon. Het vervoer en de entree zijn inclusief. Je kunt zelf bepalen wanneer je terug gaat naar Reykjavik. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Het bad, of eigenlijk het kunstmatige meer, ligt in een oud met mossen begroeid lavaveld. Het water heeft een temperatuur van 39 graden Celsius en bevat ongeveer 2,5% zout. Het water is rijk aan mineralen, silicaten en blauwwieren die het een lichtblauwe, bijna opalescerende kleur geven. Dit bad is een van de grootste toeristische trekpleisters van IJsland.

’s Middags kies je zelf hoe laat je weer terug wilt, een lijst met mogelijkheden ontvang je van ons. Je hebt dus nog tijd om door Reykjavik heen te slenteren en dankzij de versieringen helemaal in de kerstsferen te raken.Dag 3

25 december

Reizigers worden nat van het stuifwater van de geiser Strokkur in het Golde Circle gebied in IJsland.

Vandaag maak je de Golden Circle-excursie, naar het geisergebied met de actieve bron Strokkur, die het water ‘ophoest’ tot een hoogte van 20m, de ‘gouden’ waterval Gullfoss en het nationale park Thingvellir.

Advies voor het kerstdiner: reserveer ruim van tevoren een tafel!Dag 4

26 december

Sólfar, het beeld in de vorm van een vikingschip bij zonsondergang.

Dag ter vrije besteding in Reykjavik of voor het maken van een extra excursie.

Het kan zijn dat nog niet alle excursies uitgevoerd worden. Vraag ons daarom naar de mogelijkheden en of de excursie van jouw keuze uitgevoerd wordt vandaag!

Vanavond is een groter deel van de restaurants weer open.Dag 5

27 december

Vliegtuig, Hekla Aurora, van Icelandair in de kleuren van het noorderlicht.
Na het (vroege) ontbijt vertrek je naar de luchthaven. Per transferbus word je naar Keflavík Airport gebracht, op tijd voor de aansluitende vlucht.