Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

IJsland Korte Fly-Drive

De IJsland Korte Fly-Drive autoreis brengt je langs geisers, gletsjers, vulkanen en watervallen, kortom naar alle hoogtepunten van Zuid-IJsland. Ook een bezoek aan Reykjavik ontbreekt niet. Tijdens deze autoreis verblijf je ook één nacht in een accommodatie het Golden Circle gebied en een nacht in de omgeving van de Eyjafjallajökull vulkaan. Deze vakantie kun je het hele jaar door boeken.

Deze Korte Fly-Drive is ook ideaal als stop-over, in combinatie met een vlucht naar de USA of Canada. Tevens beschikbaar als 6-daagse variant.

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1
ca. 50 km

Welkom op IJsland

Drie toestellen van luchtvaartmaatschappij Icelandair op de luchthaven van Keflavik, IJsland.

In slechts 3 uur vlieg je naar Keflavík Airport, IJsland. Vluchten bieden wij aan met Icelandair en Transavia, naar jouw keuze. Bekijk hier de vluchttijden en opties.
Na aankomst haal je direct de huurauto op en begin je aan de rit naar de hoofdstad van IJsland. De rit naar Reykjavik is niet zo lang, maar hoe eerder je in de stad bent, hoe meer je kunt doen!

Het uitzicht over Reykjavik en Laugadalur vanaf Perlan.

In de gezellige stad is genoeg te beleven, voor de liefhebbers zijn er vele winkeltjes, voornamelijk gelegen aan de hoofdstraat: Laugavegur. Maar shoppen is niet het enige, een bezoek aan de Hallgrimskerk of Harpa behoort ook tot de mogelijkheden. Of wat denk je van een interactief museum? Bij Aurora Reykjavik leer je alles over het magische noorderlicht. De stad is daarnaast goed voorzien wat horeca betreft, bij mooi weer leeft de stad buiten en worden er op elke hoek terrassen gevormd voor een hapje en een drankje. Het diner vanavond is op eigen gelegenheid, de stad Reykjavik heeft een breed en gevarieerd aanbod aan restaurants.

Je verblijft 1 nacht in of nabij het centrum.

Leuk om deze dag te doen:
OV FlyOver Iceland


Dag 2
ca. 225 km

Nationaal Park Thingvellir en de zuidkust

Een stel kijkt uit over de vallei Thingvellir in IJsland, met het witte kerkje uit 1859 op de achtergrond.

Je rijdt vandaag van Reykjavík naar de regio Vík/Skogar. We raden je aan via Nationaal Park Thingvellir te rijden. Het NP is gelegen op de breuklijn van de continenten Europa en Amerika, waardoor er diverse ravijnen en diepe kloven te vinden zijn. Tussen 930 en 1798 was dit park de zetel van het IJslandse parlement en herinneringen aan deze periode zijn nog steeds zichtbaar.

Een auto rijdt over de weg met op de achtergrond de besneeuwde Hekla vulkaan in IJsland.Op de route verder zuidwaarts is bij mooi weer de top van de Hekla, de meest beruchte vulkaan van IJsland, te zien. Rond het jaar 1104 vond hier een enorme uitbarsting plaats waarbij boerderijen in de wijde omtrek onder de vulkaanas bedolven werden. Bij Stöng is een reconstructie van zo’n boerderij terug te vinden. In de zomer kun je hiervandaan je naar het prachtige ravijn Gjáin wandelen. ’s Winters zal dat niet mogelijk zijn, maar kun je wel de waterval Hjálparfoss bereiken.

Terwijl je richting Hvolsvöllur rijdt, kom je langs de vulkaan Eyjafjallajökull, die in 2010 voor de nodige overlast zorgde. Het informatiecentrum is gesloten, maar in Hvolsvöllur leer je in het Lava Centre álles over vulkanen. Dit interactieve museum is een aanrader voor jong en oud.

De Seljalandsfoss in Zuid-IJsland is een bijzondere waterval, waar je achter langs kunt wandelen.

Bij de afslag naar het hooglandengebied Thórsmörk kun je de waterval Seljalandsfoss, waar je achter langs kunt lopen, al vanaf de weg zien. Wanneer je de ringweg vervolgt, kom je bij de 60m hoge waterval Skógafoss. Even voorbij Skógar is de afslag naar de gletsjertong Sólheimajökull, waar je een gletsjerwandeling onder leiding van een gids kunt maken.

Je verblijft 1 nacht in een hotel in de omgeving van Skógar.

Leuk om deze dag te doen:
EXC31 Gletsjerwandeling Zuid
EXC57 Hop on Hop off Reykjavik


Dag 3
ca. 220 km

Geisergebied en ‘gouden’ waterval Gullfoss

De spuitende geiser Strokkur in het Golden Circle gebied in zuid IJsland.

Je rijdt vandaag vanuit Skógar naar de omgeving van Selfoss/Flúdir. Alle highlights die je nog een keer wilt bezoeken, of die je misschien hebt moeten overslaan kunnen vandaag nog een keer bezocht worden. Er zijn ook nieuwe plekjes te ontdekken, dus verdeel je tijd wijs! Op naar het geisergebied van Geysir. Vernoemd naar de nu (meestal) slapende gelijknamige geiser maar vooral bekend vanwege de actieve geiser Strokkur. Elke 5 tot 10 minuten spuit Strokkur heet water metershoog de lucht in. Je kunt ook hier een stukje gaan wandelen en naast Strokkur andere warmwaterbronnen bewonderen.

Vlakbij Geysir ligt de ‘Gouden Waterval’ Gullfoss. Het is algemeen bekend dat vanwege het vele stuifwater er veel regenbogen boven de waterval schitteren wanneer de zon schijnt. Hij dankt dan ook hier zijn naam aan. Het water valt in twee niveaus naar de rivier Hvíta, wat witte rivier betekent. Als het weer het toelaat is het mogelijk om een pad te bewandelen, dat je dichterbij de waterval brengt.

De natuurlijke hotspring Secret Lagoon ligt in het plaatsje Flúdir in de directe omgeving van het Golden Circle gebied. De temperatuur van het water is 38 tot 40 graden Celsius gedurende het hele jaar waardoor het zowel ’s zomers als ’s winters te bezoeken is.

Je overnacht nabij Flúdir.

Leuk om deze dag te doen:
EXC6 Secret Lagoon


Dag 4
ca. 110 km

Ontdek vulkanisch Reykjanes

Bezoekers bewonderen de kleurrijke, borrelende en pruttelende modderpotjes in het geothermisch gebied bij Krysuvik op Reykjanes, IJsland.Er is in Zuid-IJsland zoveel te zien, dat het schiereiland Reykjanes vaak onterecht overgeslagen wordt. Dit vulkanische schiereiland is de thuisbasis van de internationale luchthaven. Wanneer je vanuit Keflavík Airport begint te rijden heb je het gevoel dat je over een maanlandschap rijdt, zo surrealistisch is de omgeving. Tijd dus om dat van dichterbij te bekijken tijdens je rit naar dit schiereiland.

Een auto op een gravelweg in IJsland met op de achtergrond de Reykjanes vuurtoren in de wolken.Het schiereiland Reykjanes kenmerkt zich door imponerende lavalandschappen. Bezienswaardigheden zijn het even buiten Grindavík gelegen geothermische gebied Krýsuvík, met sterk ruikende zwavelbronnen en borrelende modderpoelen evenals het, bij de vuurtoren van Reykjanes gelegen geothermisch gebied Gunnuhver. Dit gebied is vernoemd naar de heks Gunna, de IJslanders zeggen dat haar geest de aarde nooit verlaten heeft na een onopgeloste ruzie met de sheriff voor haar dood.

Wanneer je door rijdt vind je de Blue Lagoon, waar het heerlijk badderen is in het warme mineraalrijke water. De populaire baden liggen vlakbij de luchthaven, wat iedere bezoeker van IJsland de kans geeft dit fenomeen te bewonderen. Hoewel er inmiddels vele andere warmwaterbaden zijn op IJsland, blijft de Blue Lagoon één van de spectaculairste! Tot slot kun je op Reykjanes ook de “Brug der Continenten” bezoeken, op de grenslijn van de Amerikaanse plaat in het westen en de Euraziatische plaat in het oosten.

Je verblijft 1 nacht in de regio Keflavík.

Leuk om deze dag te doen:
EXC1 Entree Blue Lagoon


Dag 5
ca. 15 km

Vertrekdag

Een toestel van Icelandair op de luchthaven van Keflavik, IJsland.Na het (vroege) ontbijt vertrek je naar de luchthaven, op tijd voor de aansluitende vlucht. Vóór vertrek lever je de huurauto in op Keflavík Airport.