Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Fotoreis Go West

Onder deskundige begeleiding van Nederlandstalige fotografen reis je mee naar het westen van IJsland. De focus ligt op het fotograferen van de prachtige natuur. Er is daarnaast voldoende tijd voor het maken van orka-excursies en hopelijk het spotten van het magnifieke Noorderlicht. Ga je mee op de Go West Expeditie? Samen met de fotografen van FotoClass ga je op zoek naar de wonderen der natuur. Deze reis is geschikt voor beginnende en ervaren fotografen.

Inclusief een boottocht voor het spotten van orka’s en een excursie naar een lava-grot! Tijdens de reis worden er korte wandelingen gemaakt tot maximaal 1 á 1,5 uur per dag (schoenen met goed profiel zijn een vereiste). Bij deze reis zijn standaard twee bijeenkomsten inbegrepen (voor- en nabespreking). Van Fotoclass ontvang je hierover meer informatie.

Voor inhoudelijke en technische vragen en meer informatie over de reis verwijzen wij je graag door naar [email protected].

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1
19 maart

Aankomstdag

Middagvlucht Amsterdam-Keflavík. Na aankomst op de luchthaven rijden we naar ons eerste overnachtingsadres in de buurt van Borgarnes. Diner en overnachting in Ensku Husin.Dag 2
20 maart

Adembenemend Snæfellsnes

Tijdens deze Go West Expeditie wordt geen plekje van prachtig schiereiland Snæfellsnes overgeslagen. Je verblijft 4 nachten in het plaatsje Stykkishólmur, een perfecte uitvalsbasis voor dagtrips naar de markante highlights die dit schiereiland rijk is.

Overnachtingen (4) in Fosshotel Stykkishólmur o.b.v. halfpension.Dag 3-5
21-23 maart

Op zoek naar orka’s en Noorderlicht

Het westen van IJsland is een gebied dat zeer geliefd is bij schrijvers, kunstenaars en liefhebbers van Vikingverhalen. De gletsjer Snæfellsjökull, bekend geworden door Jules Verne’s boek ‘Reis naar het binnenste van de aarde’, torent hoog boven het landschap uit. Neem een kijkje op deze pagina voor meer informatie over West-IJsland.

Snæfellsnes wordt ook wel “IJsland in het klein” genoemd. Veel landschappen zijn terug te vinden op dit ‘kleine’ schiereiland die je over heel IJsland terug kunt vinden. Vulkanen, lavavelden, hoge kliffen en zwarte stranden, grotten en basaltformaties, watervallen en warme bronnen, en nog zo veel meer!

We hebben daarnaast hopelijk geluk tijdens de geplande boottocht voor het spotten van orka’s! Tijdens deze periode van het jaar bevinden zich vaak orka’s in de wateren rondom Snæfellsnes, op zoek naar voedsel. Om volop kans te maken op het spotten van deze prachtige dieren, en dus het maken van mooie plaatjes is er een boottour ingepland aan het begin van ons verblijf op Snæfellsnes.

Ook maken we tijdens deze reis een indrukwekkende cavetour door de Vatnshellir lavagrot: Op een diepte van ca. 35m tref je fantastische kleurencombinaties en lavaformaties aan, zo’n 8000 jaar geleden ontstaan tijdens een vulkanische eruptie.

Als kers op de taart hebben we in deze periode van het jaar kans om het noorderlicht te spotten. Wat is een mooiere afsluiting van de dag, dan het majestueuze groen door de lucht te zien dansen?Dag 6
24 maart

Op weg naar vulkanisch Reykjavik

We verlaten Snæfellsnes en zetten koers naar Reykjavik, waar we deze dag zullen doorbrengen.

We sluiten de reis af met een laatste overnachting in Hotel Duus te Keflavík.Dag 7
25 maart

Vertrekdag

Na het (vroege) ontbijt vertrek je naar de luchthaven, op tijd voor de aansluitende vlucht.

N.B.
 Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen en afhankelijk van de weersomstandigheden. De reisleider kan dus ter plekke besluiten de route aan te passen indien de weersomstandigheden het niet toelaten het beschreven programma te volgen.