Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

IJsland Expedition South

Onder deskundige begeleiding van Nederlandstalige fotografen reis je mee langs de verpletterend mooie zuidkust van IJsland. De focus ligt op het fotograferen van de prachtige natuur. Oktober is een prachtige maand, niet te koud en fantastisch licht, inclusief hopelijk het dansende Noorderlicht aan de hemel ’s nachts!

Samen met de fotografen van FotoClass ga je op zoek naar de wonderen der natuur. Deze reis is geschikt voor beginnende en ervaren fotografen.

Tijdens de reis worden er korte wandelingen gemaakt tot maximaal 1 á 1,5 uur per dag (schoenen met goed profiel zijn een vereiste). Bij deze reis zijn standaard twee bijeenkomsten inbegrepen. Een voor- en nabespreking van de reis. Van FotoClass ontvang je hierover meer informatie.

Voor inhoudelijke en technische vragen en meer informatie over de reis verwijzen wij je graag door naar [email protected].

Uitgebreid dagprogramma

Klik op een dag om het dagprogramma te bekijken.

Dag 1

Aankomstdag

Wit gebouw met rood dak van het Country hotel Anna met melkbus op de voorgrond, in IJsland.

We arriveren op IJsland met de middagvlucht vanuit Amsterdam. Na aankomst op de luchthaven rijden we naar ons eerste overnachtingsadres in de omgeving van Skógar/Vík. Voor de komende 3 nachten verblijven we in het knusse Hotel Anna.

’s Avonds genieten we van een heerlijk diner.

Prachtige groene banen noorderlicht boven de bergen in IJsland.

Als kers op de taart hebben in deze periode van het jaar kans om het noorderlicht te spotten. Wat is een mooiere afsluiting van de dag, dan het majestueuze groen door de lucht te zien dansen? We hebben genoeg avonden de kans, fingers crossed!Dag 2-3

Adembenemende zuidkust

De brede Skogafoss waterval met regenboog in de winter.De zuidkust herbergt zoveel prachtig natuurschoon, je kijkt de komende dagen je ogen uit! We nemen overal de tijd voor, kiezen zelf waar we eerst stoppen en laten ons leiden door het weer.

Deze dagen zien we onder andere de machtige watervallen Skógafoss en Seljalandsfoss. Het gebied van vulkaan Hekla, met watervallen Hjálparfoss en de op één na hoogste Haífoss.

Het silhouet van de vogelrots Dyrholaey in het zuiden van IJsland.

Uiteraard bezoeken we de alom bekende (vogel)rots Dyrhólaey en Nationaal Park Thingvellir, onderdeel van de Golden Circle.

We eindigen de dagen weer met een goed diner in Hotel Anna.Dag 4

Route door lavavelden

De lavavelden in zuidoost IJsland zijn bedekt met een laagje mos.We vervolgen onze route naar het zuidoosten van IJsland. Bij de plaats Kirkjubæjarklaustur verandert het landschap naar met mos begroeide lavavelden. Je hebt nog nooit zoveel kleuren groen gezien, als de zon erop staat is het prachtig om eindeloos over de velden te kijken.

We verblijven 3 nachten op basis van halfpension (ontbijt en diner) in Hotel Skaftafell.Dag 5-6

Sprookjesachtige omgeving

Prachtige oranje gloed tijdens de zonsondergang over het ijsbergenmeer Jokulsarlon, in zuidoost IJsland.

Het zuidoosten van IJsland doet bijna sprookjesachtig aan. Overal waar je kijkt zie je wel ijs; is het niet van een gletsjertong die praktisch aan de ringweg gelegen zijn, is het wel het ijsbergenmeer. Jökulsarlón is één van de bekendste highlights in deze omgeving en met een reden! Links aan de ringweg zie je het meer al liggen, als je geluk hebt vól met ijsbergen die afkalven van de grootste gletsjer van Europa, Vatnajökull.

De ijsbergen banen zich een weg door het meer richting open zee maar worden door de stroming vaak weer terug op het strand geslagen. Naast een bezoek aan het meer, gaan we ook naar het strand, aan de andere kant van de ringweg. Wandelen tussen deze prachtige ijsbergen is een bijzondere ervaring, en fotografieliefhebbers kunnen hun hart ophalen!

De Svartifoss waterval in Skaftafell met regenboog valt tussen de basaltrotsen naar beneden.

Naast dit natuurgeweld hebben we hier ook tijd voor andere highlights, zoals het Nationaal Park Skaftafell: we gaan wandelen naar de waterval Svartifoss, die als inspiratie is gebruikt voor de Hallgrimskerk in Reykjavik. De waterval is omringd door prachtige basaltkolommen. Het weer is de baas dus we laten ons verrassen!Dag 7

Terugrit richting Zuidwest-IJsland

De ringweg bij Skaftafell loopt door een weids landschap naar de gletsjer Vatnajokull in zuidoost IJsland.

We hebben een lange rit voor de boeg, vanuit Skaftafell rijden we terug naar Keflavík. Maar het is zeker geen straf, we rijden door het prachtige IJslandse landschap en kunnen onderweg besluiten nog even te stoppen bij die ene waterval, want het licht is zo mooi! Als de tijd en het weer het toelaten stoppen we nog even bij de borrelende modderpotten en zwavelbronnen op schiereiland Reykjanes. We eindigen de dag in het plaatsje Keflavík (ca. 10 minuten rijden naar de luchthaven). Diner is vanavond niet inbegrepen, maar er staat een reservering voor een gezamenlijk diner in een restaurant in Keflavík.Dag 8

Vertrekdag

Vliegtuig, Hekla Aurora, van Icelandair in de kleuren van het noorderlicht.

Na het (vroege) ontbijt vertrek je naar de luchthaven. Je wordt naar Keflavík Airport gebracht, op tijd voor de aansluitende vlucht.

N.B. Het hier beschreven programma is onder voorbehoud van wijzigingen en afhankelijk van de weersomstandigheden. De reisleider kan ter plekke dus besluiten de route aan te passen indien de weersomstandigheden het niet toelaten de beschreven route te volgen.