Bezoekadres

Koninginnelaan 16A
3762 DE Soest

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag: op afspraak (alleen dec t/m mrt)

Bezoek alleen mogelijk op afspraak

Vluchten naar IJsland

IJsland Tours biedt vluchten naar IJsland aan met naar keuze Icelandair of Transavia. Icelandair is sinds al jaren de vaste partner van IJsland Tours. 's Zomers wordt er tweemaal daags vanaf Amsterdam gevlogen, daarnaast biedt Icelandair vluchten vanaf Brussel aan. Transavia vliegt 2 tot 4x per week naar IJsland.

Vertrekmaand


Reisduur


Thema


Soort reis


Weekje Zuid8 dagen

Deze reis langs de zuidkust biedt natuurschoon en avontuur! Je verblijft 3 nachten in een huisje, midden in de Golden Circle regio en reist vervolgens verder langs de zuidkust. Lees verder ›

IJsland in een Notendop8 dagen

Deze autoreis laat je uitgebreid kennismaken met West- en Zuid-IJsland. Je verblijft in iedere plaats 2 nachten en eindigt met een overnachting in Reykjavik of Keflavik. Lees verder ›

IJsland Compact11 dagen

De IJsland Compact autoreis is erg in trek bij wie niet veel tijd beschikbaar heeft. Deze ‘compacte’ reis leidt je in 11 dagen langs de hoogtepunten rond IJsland. Lees verder ›

IJsland Rond15 dagen

De IJsland Rond autoreis is onze bestseller sinds jaar en dag. Tijdens deze autoreis bezoek je de hoogtepunten rond de ringweg van IJsland in een relatief rustig tempo. Lees verder ›

IJsland Compleet21 dagen

De IJsland compleet autoreis van 21 dagen is de super complete autoreis dankzij de toevoeging van de Westfjorden aan het rondje rondom de ringweg. Lees verder ›

 

Reis inclusief vlucht

Voor de meeste van onze autoreizen en groepsreizen geldt dat de vlucht -inclusief luchthavenbelasting, bagage en ticketkosten- is inbegrepen in de reissom. De vlucht is inbegrepen op basis van een stelpost, variërend van € 300 pp in het laagseizoen tot € 465 pp in het hoogseizoen. Het inbegrepen vluchttarief staat bij de reizen per periode vermeld. De luchtvaartmaatschappijen hanteren flextarieven op basis van vraag en aanbod.

Kies je vluchtoptie

Boek je bij IJsland Tours een reis naar IJsland, dan ontvang je van ons een overzicht van de vluchtmogelijkheden en de op dat moment geldende tarieven voor jouw gewenste reisdata. Mogelijk is een toeslag of korting op de inbegrepen vluchtprijs van toepassing, je kunt hierop zelf een keuze voor de gewenste vluchten maken.

Boek je liever zelf je vluchten? Geen probleem

Je kunt al onze gepubliceerde auto- en groepsreizen ook zonder vlucht boeken. Je ontvangt dan het inbegrepen vluchttarief van de betreffende reis als korting op je reissom.

Vaste partner van IJsland Tours

Deze moderne IJslandse luchtvaartmaatschappij biedt een uitstekende dienstregeling. Het hele jaar door wordt dagelijks van Amsterdam naar Keflavík gevlogen. De tijden zijn (wijzigingen voorbehouden) op de heenreis 14:10-15:25 of (in de zomer) 17:30-18:45 uur en terug om 07:40-12:55 of (in de zomer) om 11:05-16:20 uur. Daarnaast biedt Icelandair vluchten vanaf Brussel aan (meerdere vluchten per week). Zie het tabblad vluchtschema voor bestemmingen en seizoenen en meer informatie.

Stopover Amerika/Canada

Icelandair vliegt bovendien het hele jaar rond naar diverse bestemmingen in de USA en Canada. Vluchten naar deze bestemmingen kunnen via ons geboekt worden, bijvoorbeeld in combinatie met een stopover in IJsland.

Belangrijke informatie

Als vaste samenwerkingspartner van Icelandair biedt IJsland Tours je de mogelijkheid vluchten vrijblijvend af te blokken gedurende de looptijd van je boekingsaanvraag bij ons. Hiervoor geldt als voorwaarde dat de namen van de reizigers conform paspoort aan ons zijn opgegeven en dat de vertrekdatum tenminste 8 weken in de toekomst ligt. Speciale aanbiedingen van Icelandair zijn uitgezonderd.

Vervoersvoorwaarden

Bekijk de vervoersvoorwaarden van Icelandair via deze link

Luchthavens van vertrek

Icelandair biedt vluchten aan vanaf Amsterdam en Brussel. Om uit te kunnen gaan van onze standaard voorwaarden worden enkel retourvluchten aangeboden, enkele reizen en verschillende luchthavens met elkaar combineren is daarom niet mogelijk. Het behoort, binnen deze voorwaarden, wel tot de mogelijkheden de verschillende tijden van dezelfde luchthaven met elkaar te combineren.

Enkele reis

Een enkele reis met Icelandair boeken in combinatie met een vlucht van bijvoorbeeld Transavia is ook mogelijk. Hiervoor zijn strengere voorwaarden van toepassing, zoals het direct moeten uitgeven van het ticket. Na uitgifte zijn tickets niet meer te wijzigen en/of annuleren zonder kosten.

Heenreis

  • Amsterdam-Keflavik     14:10-15:25 uur     FI 501      dagelijks
  • Amsterdam-Keflavik     17:30-18:45 uur     FI 507      zomer: dagelijks
  • Brussel-Keflavik             14:00-15:15 uur     FI 555      zomer: ma, wo, do, za, zo

Terugreis

  • Keflavik-Amsterdam     07:40-12:55 uur     FI 500     dagelijks
  • Keflavik-Amsterdam     11:05-16:20 uur     FI 506     zomer: dagelijks
  • Keflavik-Brussel             07:40-12:45 uur     FI 554    zomer: ma, wo, do, za, zo

Bestemmingen en seizoenen

Icelandair vliegt het hele jaar vanaf onder andere Amsterdam (AMS) en Brussel (BRU) naar IJsland (KEF) naar IJsland (KEF). Naar Noord-Amerika wordt er het hele jaar door gevlogen naar Boston (BOS), New York (JFK), Washington (IAD), Chicago (ORD), Denver (DEN), Seattle (SEA), Toronto (YYZ) en Vancouver (YVR), en seizoensgebonden naar:

  • Minneapolis (MSP)
  • Montreal (YUL)
  • Orlando (MCO)

Vluchten naar IJsland met Transavia

Transavia is een budgetluchtvaartmaatschappij die in 1965 is opgericht, en is onderdeel van de Air France KLM Groep. Transavia vliegt 2 tot 4x per week vanaf Amsterdam naar Keflavik, in de meeste gevallen op maandag, woensdag en vrijdag. Er zijn enkele uitzonderingen, ons team kan altijd de mogelijke vluchten voor je nakijken in de door jou gewenste periode.

Belangrijke informatie

Boekingen bij Transavia zijn direct definitief en non-refundable. Het is helaas niet mogelijk vluchten vrijblijvend af te blokken, bijvoorbeeld gedurende de looptijd van je boekingsaanvraag bij ons. Het is daarom belangrijk dat wij, als je vluchten bij ons wilt boeken met Transavia, direct de namen van de reizigers conform paspoort ontvangen.

Vluchtschema Transavia

De vluchten van Transavia vertrekken per dag en per periode op verschillende tijden. Wanneer wij de mogelijke vluchten voor je nakijken controleren wij ook de vluchttijden voor de door jou gewenste vertrekdata.

Vervoersvoorwaarden

Bekijk de vervoersvoorwaarden van Transavia via deze link

Doorvlucht vanuit Reykjavik

Air Iceland Connect, onderdeel van de Icelandair Group, heeft stevige roots die teruggaan tot de start van de luchtvaart in IJsland. Air Iceland Connect biedt binnenlandse vluchten aan in IJsland en vluchten naar de Noord-Atlantische landen. De bagagevrijdom voor binnenlandse vluchten is afwijkend dan die van de internationale vlucht. Handbagage is 6kg (i.p.v. 10kg) per persoon. Ruimbagage is in de meeste gevallen ook 23kg, maar kan soms afwijkend zijn (20kg).

Vluchten binnen en buiten IJsland

Air Iceland Connect vliegt van Reykjavik naar Isafjordur, Akureyri en Egilsstadir, evenals naar Kulusuk, Narsarsuaq, Nuuk en Ilulissat op Groenland. Daarnaast bieden ze vluchten naar de Faeröer aan. Het hoofdkantoor van Air Iceland Connect is gevestigd in de hoofdstad Reykjavik. Zowel Reykjavik Airport als Akureyri Airport in het Noorden dienen als knooppunten voor het Air Iceland Connect-routenetwerk. Bagagevrijdom naar Groenland is altijd 20kg ruimbagage en 6kg handbagage.

Route Air Iceland Connect

Route Eagle Air

Eagle Air Iceland is een IJslandse luchtvaartmaatschappij met haar hoofdkantoor op de luchthaven van Reykjavik. De luchtvaartmaatschappij voert zowel binnenlandse als chartervluchten uit. Hiernaast organiseert Eagle Air Iceland ook avontuurlijke dagtours, die ook via IJsland Tours te boeken zijn.