• maatwerkspecialist
  • snel & professioneel contact
  • onbezorgd op reis
Snel contact

Vervoer

Op deze pagina vind je een overzicht van vragen die je misschien hebt als je een reis wilt boeken, of juist als je je al een reis geboekt hebt. Als jouw vraag toch niet beantwoord is, bel of mail ons dan gerust! Ons team staat graag persoonlijk voor je klaar!

Hoe werkt autohuur?

Hoe werkt autohuur?

Autohuur IJsland
Ons uitgebreide aanbod voor huurauto’s op IJsland vind je op deze website. Onze vaste partner op IJsland is verhuurmaatschappij Hertz. De meeste bezienswaardigheden zijn via de ringweg te bereiken, waardoor een normale 2WD personenwagen volstaat. Gravelwegen (met uitzondering van F-wegen/hooglandenroutes) kunnen ook met een normale personenwagen bereden worden in de zomer, maar uiteraard met aangepaste snelheid. Wanneer je in voorseizoen (mei) of naseizoen (september) reist, kies dan voor een 4-WD personenwagen die wat meer ‘grip’ op de weg heeft. In de wintermaanden van oktober t/m april kun je bij ons alleen 4WD personen- of terreinwagens huren.

Wanneer heb ik een 4WD terreinwagen nodig?
Een 4WD terreinwagen, hoog op de wielen, voegt een extra dimensie aan je reis toe en stelt je in staat bij de wat meer afgelegen plekjes te komen. Voor wie de wegen door de binnenlanden (F-wegen), onder andere (maar niet uitsluitend) de hooglandenroutes Kjölur (nr. 35) en Kaldidalur (nr. 550) of wegen naar Askja, Landmannalaugar of Lakagigar wilt rijden is een terreinwagen verplicht. Wanneer je met een personenwagen over een (dan verboden) hooglandenroute of gelijksoortige weg rijdt, ben je niet verzekerd en zal je in geval van schade geheel aansprakelijk gesteld worden. De meeste hooglandenroutes zijn alleen in de maanden juli en augustus geopend. Wij adviseren een grotere terreinwagen te huren wanneer je routes wilt gaan rijden waarbij je rivieren zult moeten doorkruisen. Wat mag en wat wordt aangeraden zijn namelijk verschillend.

Waarom wijzigt de prijs bij reizen online?
De prijs per persoon van een pakketreis (inclusief vlucht, auto en verblijf) wordt berekend over het aantal personen dat in 1 auto/kamer reist/verblijft. De autohuurprijs wordt gedeeld door bijvoorbeeld 4 personen op basis van verblijf in 2 kamers. Wanneer er 5 personen reizen delen we de autohuurprijs per dag door 5, en voegen daar de accommodatieprijzen aan toe om zo tot een per persoonsprijs voor 5 personen te komen.

Kan ik met 7 (of meer) personen in 1 auto reizen?
Ja dat kan! Wij hebben niet standaard de prijzen voor 7 reizigers of meer op onze website staan, om de prijstabellen overzichtelijk te houden. Wil je een reisvoorstel voor 7 of meer reizigers, waarbij je 1 auto met elkaar deelt? Neem in dit geval even contact met ons op. Wij zullen een prijs voor je berekenen op basis van een minibusje voor bijvoorbeeld 9 personen of voor 2 huurauto’s, en de prijzen hiervoor in een reisvoorstel verwerken.

Autohuur Faroer
Op de Færøer werken wij samen met lokale agenten, waar we je huurauto boeken. Je kiest voor een categorie auto bij je reis en deze boeken we, in de meeste gevallen, bij de agent waar ook de andere onderdelen zoals accommodaties worden vastgelegd. In sommige gevallen kan het zijn dat er voor één boeking meerdere agenten ingezet worden. Dit is juist om jou de beste deal te kunnen geven!

Kan ik een camper huren?

Kan ik een camper huren?

Camperhuur
Helaaas bieden wij geen camperhuur, of auto met daktent aan.

Zijn er voldoende campings?
Er zijn verspreid over IJsland voldoende campings aanwezig. Meer informatie over kamperen vind je op deze pagina. Wist je bijvoorbeeld dat vrij kamperen niet is toegestaan op IJsland?

Kun je met de ferry reizen?

Kun je met de ferry reizen?

Met de ferry naar IJsland en/of de Faroer
Er is één ferryverbinding met IJsland en de Faroer. Vanuit de Deense havenplaats Hirtshals vaar je, via de Færøer, naar Seydisfjördur aan de oostkust van IJsland. In het tussenseizoen is het vertrek vanuit Hirtshals op zaterdag, in het hoogseizoen iedere zaterdag en dinsdag. De afstand van Utrecht naar Hirtshals is ongeveer 1000 km. In het hoogseizoen kun je een stopover van 3 dagen op de Færøer maken als je uiteindelijk naar IJsland wilt reizen. Het schip. de Nörrona is modern, volledig gestabiliseerd en voorzien van airconditioning. Aan boord vind je veel faciliteiten: winkels, restaurants, bars, discotheek, nachtclub, fitness centrum, kinderspeelplaats, sauna en zwembad.

Lokale ferries op IJsland
Er is op IJsland een aantal lokale ferries. De meest bekende is de ferry naar de Westfjorden vanuit Stykkishólmur op het schiereiland Snæfellsnes. De Ferry Herjólfur vaart vanuit de Westman eilanden naar Landeyjahöfn in Zuid IJsland. Vanuit Akureyri kun je met een ferry naar het eilandje Grimsey varen. Dit eilandje ligt op de poolcirkel. Wij kunnen niet elke ferry boeken, dus vraag ons team vooral naar de mogelijkheden als je een ferry aan je reis wilt toevoegen.

Welke vluchtmogelijkheden zijn er?

Welke vluchtmogelijkheden zijn er?

Vliegen naar IJsland
Icelandair is al jaren onze vaste partner. Deze moderne IJslandse luchtvaartmaatschappij vliegt het hele jaar rechtstreeks vanaf Amsterdam naar de internationale luchthaven Keflavik op IJsland. Wij kunnen je ook rechtstreekse vluchten vanaf Brussel aanbieden. Wij kunnen bij Icelandair je vluchten vrijblijvend afblokken zolang we met je offerte of boekingsaanvraag bezig zijn. Hiervoor geldt als voorwaarde dat de namen van de reizigers conform paspoort aan ons zijn opgegeven en dat de vertrekdatum tenminste 8 weken in de toekomst ligt. Speciale aanbiedingen van Icelandair zijn uitgezonderd. Het is mogelijk om tegen een meerprijs stoelen met extra beenruimte te boeken.

Transavia is onze 2e partner voor rechtstreekse vluchten naar IJsland. Deze budgetluchtvaartmaatschappij vliegt 2 tot 4 keer per week vanaf Amsterdam naar de internationale luchthaven Keflavik. De vluchten van Transavia vertrekken per dag en per periode op verschillende tijden. Wanneer wij de vluchtschema’s voor je nakijken controleren wij ook de beschikbaarheid en de op dat moment geldende prijs voor de door jou gewenste vertrekdata. Boekingen bij Transavia zijn direct definitief en non-refundable. Het is helaas niet mogelijk vluchten vrijblijvend af te blokken, bijvoorbeeld gedurende de looptijd van je boekingsaanvraag bij ons. Het is daarom belangrijk dat wij, als je vluchten bij ons wilt boeken met Transavia, direct de namen van de reizigers conform paspoort ontvangen.

Bij al onze vluchten naar IJsland is ruim- en handbagage inbegrepen. Het gewicht en de afmetingen verschillen per luchtvaartmaatschappij.

Een stopover op IJsland:
Ja zeker, dat kan! Icelandair vliegt het hele jaar door naar verschillende bestemmingen in Amerika en Canada, en naar Groenland en de Faroer eilanden. Vraag ons naar de mogelijkheden voor een combinatiereis IJsland met een van Icelandairs andere bestemmingen.

Binnenlandse vluchten:
Vanaf de lokale luchthaven bij Reykjavík zijn er verschillende binnenlandse vluchten mogelijk, bijvoorbeeld naar Akureyri in het noorden en naar Egilsstadir in het oosten van IJsland. Vanaf de lokale luchthaven bij Reykjavík vertrekken ook helikopters en kleinere toestellen voor sightseeing rondvluchten. Vraag ons naar de mogelijkheden om dit te combineren met jouw reis.

Vliegen naar de Faroer
Atlantic Airlines : Atlantic Airlines is de luchtvaartmaatschappij van de Færøer met als thuisbasis Vagar. Vanaf o.a. Kopenhagen en Billund wordt er rechtstreeks naar Vagar gevlogen. Voor de aansluitende vluchten vanaf Amsterdam en v.v. bieden wij vluchten met KLM aan. Het vluchtschema vanaf Amsterdam via Kopenhagen naar Vagar sluit meerdere keren per dag aan, zodat je op dezelfde dag op de bestemming aankomt.
Helikoptervluchten met Atlantic Airways: Op de website van Atlantic Airways kun je ca. 1 week voor vertrek een helikoptervlucht boeken. Deze vorm van vervoer is in de eerste plaats voor de eilandbewoners zelf. Zij hebben altijd voorrang op de buitenlandse bezoekers. Helikoptervervoer tussen de eilanden is alleen als enkele reis mogelijk. Je kunt niet op dezelfde dag een retourvlucht boeken.

Scandinavian Airlines: Scandinavian Airlines, afgekort SAS of SK, vliegt vanaf Amsterdam via Kopenhagen naar Vagar, de luchthaven van de Færøer. Helaas zijn er geen rechtstreekse vluchten. Het vluchtschema sluit wel aan, zodat je op dezelfde dag op de bestemming aankomt.

Moet ik bijbetalen voor bagage?
Nee, dat hoeft niet. Bij al onze reizen naar de Færøer is standaard ruim- en hand bagage inbegrepen. Het gewicht en de afmetingen verschillen per luchtvaartmaatschappij.
Is stoelreservering mogelijk?
Nee, dat kan helaas bij geen van deze luchtvaartmaatschappijen (zonder betaling). Tijdens het online inchecken (22 of 24 uur voor vertrek) kun je zelf je stoel uitkiezen.

Vliegen naar Groenland
Air Greenland: Dit is de nationale luchtvaartmaatschappij van Groenland. Er wordt vanaf Kopenhagen en vanaf de luchthaven Keflavik op IJsland, naar verschillende luchthavens op Groenland gevlogen. Air Greenland biedt ook binnenlandse vluchten en helicopter tours aan.

Icelandair: Deze IJslandse luchtvaartmaatschappij vliegt vanaf de lokale luchthaven van Reykjavík naar 4 verschillende luchthavens op Groenland.

Moet ik bijbetalen voor bagage?
Nee, dat hoeft niet. Bij al onze reizen naar Groenland is standaard ruim- en hand bagage inbegrepen. Het gewicht en de afmetingen verschillen per luchtvaartmaatschappij.

Is stoelreservering mogelijk?
Nee, dat kan helaas bij geen van beide luchtvaartmaatschappijen (zonder betaling). Tijdens het online inchecken (24 uur voor vertrek) kun je zelf je stoel uitkiezen.

Vliegen naar Spitsbergen
Scandinavian Airlines: Scandinavian Airlines, afgekort SAS of SK, vliegt o.a. via Oslo in Noorwegen naar Longyearbyen op Spitsbergen. Helaas zijn er geen rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam mogelijk. Het vluchtschema wisselt dagelijks. Niet op elke dag zijn er aansluitende verbindingen vanaf Oslo naar Longyearbyen, waardoor er een extra overnachting in Oslo op de heen- of terugreis (of allebei) nodig is. Wij verzorgen deze graag voor je. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Moet ik bijbetalen voor bagage?
Nee, dat hoeft niet. Bij al onze reizen naar Spitsbergen is standaard ruim- en hand bagage inbegrepen. Het gewicht en de afmetingen kijken we op verzoek graag voor je na.

Is stoelreservering mogelijk?
Nee, dat kan helaas niet bij Scandinavian Airlines (zonder betaling). Tijdens het online inchecken (22 uur voor vertrek) kun je zelf je stoel uitkiezen.