• maatwerkspecialist
  • snel & professioneel contact
  • onbezorgd op reis
Snel contact
030 - 230 80 10

Verblijf

Op deze pagina vind je een overzicht van vragen die je misschien hebt als je een reis wilt boeken, of juist als je je al een reis geboekt hebt. Als jouw vraag toch niet beantwoord is, bel of mail ons dan gerust! Ons team staat graag persoonlijk voor je klaar!

Welke accommodaties zijn er op IJsland?

Welke accommodaties zijn er op IJsland?

Wat zijn de mogelijkheden op IJsland?
IJsland kent een zeer gevarieerd aanbod van verschillende accommodaties, van guesthouses, hostels en boerderijaccommodaties tot (keten) hotels. Een verblijf in basic accommodaties of juist in moderne, luxe, design hotels is allemaal mogelijk. De indeling op basis van sterren classificaties is op IJsland niet gebruikelijk. IJsland Tours heeft de accommodaties waar wij mee werken ingedeeld in diverse comfort niveaus:
Budgetklasse | Bij deze klasse verblijf je in hostels, pensions, internaten en b&b’s in eigen kamers zonder faciliteiten (douche/toilet op de gang). Opgemaakte bedden en het ontbijt zijn inbegrepen.
Middenklasse | Kies je voor deze categorie, dan verblijf je in hotels, internaten en/of B&B’s in eigen kamers met privé sanitair. Opgemaakte bedden en het ontbijt zijn inbegrepen.
Comfortklasse | Bij deze meest luxe klasse verblijf je in de betere hotels en country-hotels in eigen kamers met privé sanitair, en eveneens op basis van logies/ontbijt. In deze klasse maken wij ook gebruik van bijzondere accommodaties op mooie locaties.

Kies ik zelf mijn accommodatie?
Wij werken met verschillende accommodatie niveaus. In ons reisvoorstel noemen we bij elk niveau voorbeelden van accommodaties die we kennen als onze broekzak, onze top-favorieten zijn en waar we al jaren mee samenwerken. Als je ons laat weten welke accommodatie je het meeste aanspreekt, of als je zelf een bijzondere accommodatie tip van iemand hebt gekregen, laat het dan gerust weten. Bij de aanvraag zullen we dan als eerste de door jou gewenste accommodatie aanvragen. We houden zoveel mogelijk rekening met jouw wensen, maar zijn uiteraard afhankelijk van beschikbaarheid of we de kamer in het betreffende hotel ook kunnen bevestigen.

Zijn er maaltijden inbegrepen?
Bij onze verblijven in budget- midden- en comfortklasse is altijd ontbijt inbegrepen. Let op: bij een vroege terugvlucht is het de laatste dag niet altijd mogelijk gebruik te maken van het ontbijt, hiervoor geldt geen restitutie. Bij verblijven in huisjes, appartementen, vakantiewoningen en cottages is het verblijf zonder ontbijt (tenzij anders aangegeven ). Bij de groepsreizen, en soms bij autoreizen, kunnen ook diverse diners inbegrepen zijn. Dit staat dan bij de betreffende reis vermeld.

Is er kookgelegenheid?
Niet alle accommodaties hebben standaard kookgelegenheid. Bij accommodaties in de budgetklasse, waarbij je douche en toilet met andere gasten deelt, heb je de meeste kans op kookgelegenheid (een keuken voor gezamelijk gebruik). En natuurlijk bij verblijf in vakantiewoningen, je hebt dan altijd een eigen keuken of kitchenette. Als je graag zoveel mogelijk je eigen maaltijd wilt koken tijdens je verblijf op IJsland, laat het dan bij boeking weten, dan gaan we de accommodaties die kookgelegenheid hebben als eerste voor je aanvragen. We kunnen de mogelijkheid om te kunnen koken niet garanderen.

Kies ik zelf mijn accommodatie?

Kies ik zelf mijn accommodatie?

Wij werken met verschillende accommodatie niveaus zoals je hierboven hebt kunnen opzoeken. In ons reisvoorstel noemen we bij elk niveau voorbeelden van accommodaties die we kennen als onze broekzak, onze top-favorieten zijn en waar we al jaren mee samenwerken. Als je ons laat weten welke accommodatie je het meeste aanspreekt, of als je zelf een bijzondere accommodatie tip van iemand hebt gekregen, laat het dan gerust weten. Bij de aanvraag zullen we dan als eerste de door jou gewenste accommodatie aanvragen. We houden zoveel mogelijk rekening met jouw wensen, maar zijn uiteraard afhankelijk van beschikbaarheid of we de kamer in het betreffende hotel ook kunnen bevestigen.

Kan ik ook een huisje huren op IJsland?

Kan ik ook een huisje huren op IJsland?

Kan ik huisjes bij jullie boeken?
Ja! Je kunt kiezen uit diverse soorten:
Vakantiewoningen:
Dit zijn huisjes die vaak bij boerderijen staan of op vakantieparkjes met meerdere huisjes bij elkaar. Vooral in populaire vakantiegebieden, zoals in Zuid-IJsland en Húsafell in West-IJsland vind je de vakantieparken. Soms is er ook een camping op het terrein, evenals een restaurant/cafetaria, kleine winkel en een kleine speeltuin voor de kinderen. Dit zijn geen vakantieparken á la Center Parcs, maar kleinschaliger. De huisjes zijn speciaal gebouwd voor de verhuur en de inrichting is standaard, maar verschilt per locatie en eigenaar. De vakantiewoningen kunnen per dag (met soms een minimum verblijf) worden gehuurd. Beddengoed (incl. handdoeken) kan bijgeboekt worden.
Privehuisje:
Veel IJslanders die in de stad wonen, hebben een tweede woning in een wat rustiger deel van het land. Ze brengen hier zelf vaak de weekeinden door en verhuren de woning in het zomerseizoen aan toeristen. De woningen zijn geheel naar de smaak van de eigenaars gebouwd en ingericht en liggen vaak afgelegen waardoor je niet zonder huurauto kunt. De huisjes worden voor 3, 4 en 7 nachten verhuurd en hebben vaste wissel-dagen donderdag en zondag. Beddengoed kan bijgeboekt worden. Hierbij is inbegrepen: lakens, kussensloop, 2 kleine en 2 grote badhanddoeken per persoon, 2 theedoeken en 2 vaatdoekjes. De eindschoonmaak bij verblijf in particuliere huisjes kan niet worden bijgeboekt, omdat de eigenaar het huisje meestal niet bezoekt tussen het verblijf van verschillende gasten door, in verband met de afstanden.
Luxe woningen en appartementen:
Naast vakantiewoningen en privehuisjes bieden wij ook diverse luxere villa's aan. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Is bedlinnen en schoonmaak inbegrepen?
Bij vakantiewoningen zijn bedlinnen en de eindschoonmaak inbegrepen. Bij privehuisjes werkt dat anders: Je ontvangt je op een centrale locatie bij aankomst op IJsland een bedlinnen pakket en handdoeken. De eindschoonmaak is niet inbegrepen. Je dient het huisje zelf netjes achter te laten. In ons reisvoorstel zullen we duidelijk vermelden welk type huisjes we voor je gaan boeken. En uiteraard kun je wederom je voorkeur aangeven.

Kan ik kamperen op IJsland?

Kan ik kamperen op IJsland?

Kun je kamperen op IJsland?
Ja, dat kan zeker! Kamperen is een populaire keuze voor veel reizigers in IJsland. Er zijn ongeveer 170 geregistreerde campings, meestal geopend van begin juni tot eind augustus of half september, afhankelijk van de locatie.
Vrij kamperen is in IJsland niet toegestaan. IJsland heeft, om de zeer fragiele natuur te beschermen, volop campings aangelegd waar je kunt overnachten. Buiten de campings is de grond privébezit van IJslandse boeren en corporaties waar je niet zonder toestemming op mag kamperen. Sinds enige tijd worden er controles uitgevoerd op kamperen buiten campings en kun je weggestuurd worden of een boete riskeren.

Kan ik een campingcard bij jullie boeken?
Het is handig om gebruik te maken van de campingcard. De campingkaart IJsland is geldig op ca. 38 campings tijdens het kampeerseizoen, dat loopt van 1 juni tot 1 september. De campingkaart kan worden gebruikt voor een tent, een caravan of een camper, 1 plaats per reisgezelschap. Een gezelschap van maximaal 2 volwassenen en 4 kinderen onder de 16 jaar heeft recht op een plaats op één van de aangesloten campings. Er gelden weinig restricties voor wat betreft het aantal te gebruiken campings. Je kunt de campingcard aanschaffen via Campingcard, maar ook ter plaatse via diverse benzinestations en campings. Reis je met de ferry van Smyril Line naar IJsland, dan kun je de campingcard ook aan boord kopen.

Welke accommodaties zijn er op Groenland?

Welke accommodaties zijn er op Groenland?

Wat zijn de mogelijkheden op Groenland?
Op Groenland worden veel verschillende accommodatietypen aangeboden. Het is afhankelijk van het soort reis die je boekt. Als je bijvoorbeeld een actieve groepsreis zuid Groenland boekt, verblijf je in slaapzak accommodatie in hostels en in tenten. Wij bieden ook reizen aan waarbij je de keuze hebt tussen middenklasse- of comfortklasse hotels of waarbij een upgrade naar comfort hutten mogelijk is. Een voorbeeld van zo’n hutupgrade is tijdens het verblijf in het populaire Eqi Ice Camp. Kortom genoeg keuze! Op de website zetten we bij al onze reizen erbij wat de overnachtingsmogelijkheden zijn.

Zijn er maaltijden inbegrepen?
Dat verschilt ook per reis. Je kunt het in één oogopslag terugvinden bij de korte samenvatting aan de rechterkant van de startpagina met de beschrijving van de reis.

Welke accommodaties zijn er op Spitsbergen?

Welke accommodaties zijn er op Spitsbergen?

Wat zijn de mogelijkheden op Spitsbergen?
Voor een verblijf op Spitsbergen kun je kiezen voor een accommodatie in de budget- midden- of comfortklasse. In de budgetklasse bevinden douche en toilet zich op de gang, deze voorzieningen deel je met andere gasten. In de middenklasse heb je een eigen douche en toilet op je kamer. Dat geldt ook voor de comfortklasse, dit is de meest comfortabele overnachtingsmogelijkheid en vaak in luxere hotels en/of kampertypes.

Wat is het verblijf tijdens een cruise?
Tijdens expeditiecruises verblijf je in een hut naar keuze. De mogelijkheden voor verschillende hutten zijn afhankelijk van het schip waarmee de expeditiecruise wordt gemaakt. Op onze website vind je hierover uitgebreide informatie bij de cruise informatie.

Zijn er maaltijden inbegrepen?
Bij verblijf in een accommodatie in Longyearbyen is het ontbijt inbegrepen. Tijdens een expeditiecruise is naast het ontbijt ook de lunch en het diner inbegrepen. Deze zijn dus op basis van volpension, met uitzondering van drankjes.

Welke accommodaties zijn er op de Færøer?

Welke accommodaties zijn er op de Færøer?

Wat zijn de mogelijkheden op de Færøer?
Op de Færøer bieden wij reizen aan waarbij je de keuze hebt voor een verblijf in budget- of middenklasse accommodaties. Budgetaccommodaties zijn vaak B&B’s van locals, waarbij de douche en het toilet op de gang zijn. Deze deel je met de andere gasten. Bij een verblijf in middenklasse accommodaties heb je een douche en toilet op de kamer, dit is vrijwel altijd in een hotel i.p.v. bij de mensen thuis.

Kan ik ook een huisje huren?
Ja dat kan zeker! Wij hebben een ruim aanbod voor verblijf in een huisje op verschillende eilanden. In de hoofdstad Tórshavn bieden we ook appartementen aan.

Is bedlinnen en schoonmaak inbegrepen?
Alle huisjes en appartementen worden geboekt inclusief bedlinnen(pakketten) en eindschoonmaak.

Zijn er maaltijden inbegrepen?
Bij een verblijf in budget- en middenklasse is het ontbijt inbegrepen. Bij enkele reizen, bijvoorbeeld ‘Færøer Eilandhoppen’ zijn ook lunches en diners inbegrepen. Bij een verblijf in een huisje of appartement zijn geen maaltijden inbegrepen.