• maatwerkspecialist
  • snel & professioneel contact
  • onbezorgd op reis
Snel contact
030 - 230 80 10
Uitbarstende vulkaan met lava en rook | Atlandsflug | IJsland Tours
Per vliegtuigje verken je twee prachtige gebieden vanuit de lucht, Landmannalaugar en de Grímsvötn vulkaan. De Grímsvötn vulkaan is gelegen aan de noordwestelijke kant van de Vatnajökull ijskap. Tijdens de vlucht vlieg je over het Grímsvötn gletsjermeer waar het contrast tussen de gletsjer en de natuurlijke warmte bronnen goed zichtbaar is. Tijdens de tour vlieg je ook boven het gebied Lakagígar, waar een rij van vulkaankraters liggen die gevormd zijn door één van de grootste vulkaanuitbarstingen uit de geschiedenis van IJsland. Vanaf daar vliegen we door naar Landmannalaugar en zien we de prachtige vallei tussen de bergen voordat we weer richting Skaftafell gaan. Je ziet gletsjers, vulkanen en het mooie landschap ten noorden van de Mýrdalsjökull gletsjer.

Extra informatie

Van alle vulkanen op IJsland, barst de Grímsvötn vulkaan het vaakst uit. Het grootste gedeelte van de vulkaan ligt onder de Vatnajökull en de meeste uitbarstingen hebben onder het ijs plaats gevonden. De interactie van magma en smeltwater uit het ijs veroorzaakt freatomagmatische activiteit. De meest recente uitbarstingen waren in 1996, 1998, 2011 en 2014.

Vertrek: dagelijks
ochtend: tussen 09:00 en 13:00 uur
middag: tussen 13:00 en 17:00 uur
(voorkeur kan worden opgegeven en na het boeken wordt de tijd bevestigd)
Deelnemers: minimaal 4 personen

Prijzen

2023
Prijs vliegtour: € 550
Kinderen 2 t/m 12 jaar: € 413
Periode
Op aanvraag, het gehele jaar door
Excursieduur
ca. 1.5 uur
Startpunt
Skaftafell
Prijs
€ 595,00

100% op maat

een reis speciaal voor jou samengesteld

Ons team gaat graag aan de slag met het regelen van jouw ultieme reis op maat! Geef je wensen door en je ontvangt snel een vrijblijvend voorstel voor jouw droomreis!

Het team van IJsland Tours staat voor je klaar om jouw droomreis te realiseren.

Stel jouw reis op maat samen
Expert in maatwerk voor jouw droomreis | IJsland Tours