• maatwerkspecialist
  • snel & professioneel contact
  • onbezorgd op reis
Snel contact
030 - 230 80 10
Reizigers dalen via een wenteltrap af in de Vatnshellir lavatunnel | Summit Guides | IJsland Tours
Tijdens deze indrukwekkende cavetour door de Vatnshellir lavagrot op Snaefellsnes volg je letterlijk de lavastroom 200 meter de grot in. Op een diepte van ca. 35 meter zie je fantastische kleurencombinaties en lavaformaties. De 8000 jaar oude lavagrot, ontstaan tijdens een vulkanische eruptie, ligt in het Snæfellsnes Nationaal Park, op ca. 10 minuten rijden van Hellnar, aan de zuidwestkust van het schiereiland. De grot bestaat uit 2 niveaus, waarvan je er 1 per trap kunt bereiken. Zo diep onder de grond, in totale duisternis ervaar je absolute stilte.

Het is handig om je warm te kleden, aangezien de temperatuur in de grotten het hele jaar net boven het vriespunt is. Wandelschoen/-laarzen worden aanbevolen, maar sneakers zijn acceptabel. Daarentegen zijn hoge hakken of platte en gladde zolen tijdens deze activiteit niet toegestaan (inclusief slippers). Handschoenen worden aangeraden i.v.m. de veiligheid en de kou.

Vertrek dagelijks om 11:00, 13:00 en 15:00 uur en in het hoogseizoen vaker (tussen 09:00 en 17:00 uur).

Prijzen 2024
Prijs: € 40
Prijs senior 67+: € 31
Kinderen 12 t/m 17 jaar: € 18
Kinderen 0 t/m 11 jaar gratis

Periode
gehele jaar
Excursieduur
ca. 45 min
Startpunt
Snaefellsbaer
Prijs
€ 40,00

100% op maat

een reis speciaal voor jou samengesteld

Ons team gaat graag aan de slag met het regelen van jouw ultieme reis op maat! Geef je wensen door en je ontvangt snel een vrijblijvend voorstel voor jouw droomreis!

Het team van IJsland Tours staat voor je klaar om jouw droomreis te realiseren.

Stel jouw reis op maat samen
Expert in maatwerk voor jouw droomreis | IJsland Tours