• maatwerkspecialist
  • snel & professioneel contact
  • onbezorgd op reis
Snel contact
030 - 230 80 10
Een superjeep steekt de rivier in de Thórsmörk over | IJsland Tours
Reis mee naar het ‘bos van Thor’. Dit is één van die plekken waar de IJslanders traditioneel zelf naartoe gaan om er even helemaal tussenuit te zijn. Om het Thórsmörk natuurreservaat te beschermen tegen ongewenst verkeer heeft moeder natuur verschillende beken en gletsjerrivieren neergelegd die je de pas afsnijden. Daarom is het beter niet zelf naar Thórsmörk te rijden… Superjeeps met ervaren bestuurders zijn dan wél een goede optie!

Extra informatie

Vanaf de Seljalandsfoss waterval, waar je achterlangs kunt lopen, verlaten we de bewoonde wereld en reizen we diep het binnenland in. Grenzend aan Thórsmörk natuurreservaat is de beroemde, in 2010 as-spuwende, vulkaan Eyjafjallajökull te vinden, bedekt met ijs en sneeuw. Een van de andere bezienswaardigheden op onze route is de Gígjökull-gletsjerlagune die nu eigenlijk niet op de kaart staat. In 2010 verdween het onder vulkanisch puin in een catastrofale vloed van gletsjerwater en puin, veroorzaakt door de Eyjafjallajökull-uitbarsting. Waar we exact naartoe gaan hangt van het weer en andere omstandigheden af, maar ruige natuur, bossen en grotten zijn gaan we sowieso zien, en je kunt hier fantastisch wandelen!

Vertrek: om 09:00 uur

Prijzen

2023
Landcruiser 38″ banden: op aanvraag
Ford F150 42″ banden: op aanvraag
Ford Excursion 48″ banden: op aanvraag

Periode
Het gehele jaar
Excursieduur
ca. 8 - 9 uur
Startpunt
Reykjavík
Prijs
€ 5.000,00

100% op maat

een reis speciaal voor jou samengesteld

Ons team gaat graag aan de slag met het regelen van jouw ultieme reis op maat! Geef je wensen door en je ontvangt snel een vrijblijvend voorstel voor jouw droomreis!

Het team van IJsland Tours staat voor je klaar om jouw droomreis te realiseren.

Stel jouw reis op maat samen
Expert in maatwerk voor jouw droomreis | IJsland Tours