• maatwerkspecialist
  • snel & professioneel contact
  • onbezorgd op reis
Snel contact
030 - 230 80 10
Witte ijsgrot op Spitsbergen | A. Concellon - Hurtigruten Svalbard | IJsland Tours
Een avontuur van 7 uur, dat mag het gerust genoemd worden! Je rijdt met je eigen ‘team’ naar een prachtige ijsgrot die alléén per hondenslede bereikbaar is. De grot is beschermd tegen alle elementen waardoor de meest bijzondere vormen en kleuren te zien zijn.

Extra informatie

Je wordt uitgerust met een duikpak, laarzen en wanten voordat je instapt en de gids helpt met het aanspannen en voorbereiden van de honden. Het blaffen en huilen kan een beetje chaotisch lijken, maar plotseling verandert het allemaal. Zodra de honden beginnen te rennen, worden ze volkomen stil. De husky's zijn volledig gefocust op het trekken van de slee door de sneeuw en jij kunt genieten van het magische landschap om je heen. Het doel van de reis is de ijsgrot bij de Scott Turner-gletsjer waar je een wereld van ijs zult ervaren.

De gids rijdt eerst met twee mensen vooruit, en de volgende sleeën worden bestuurd door weer twee mensen, die wisselen tussen rijden en zitten in de slee. We volgen de rivierbedding die naar Bolterdalen leidt, omgeven door machtige bergen. Als we de gletsjer naderen, zullen we nog wat meer op en neer gaan tussen de moreneformaties, en dan zullen we een pauze nemen bij de ijsgrot.

De ijsgrot
Er verschijnt een bevroren wereld terwijl je naar beneden gaat in de ijsgrot. Vast in het ijs zie je 1000 jaar oude overblijfselen van bevroren planten, fantastische ijsformaties, smalle doorgangen en grote grotten. De honden zullen een welverdiende rust krijgen terwijl we de mystieke ondergrondse wereld verkennen, en na de lunch keren we terug naar de hondenweide.

Kleding
Ondanks de pakken die je aan krijgt raden wij je aan dik en warm wollen ondergoed, een warme broek en een dikke wollen trui/jas eronder te dragen. Hondensledetochten worden niet aanbevolen voor zwangere vrouwen. Deze tour is afhankelijk van sneeuwomstandigheden en we behouden ons het recht voor om de route aan te passen als de omstandigheden dit noodzakelijk achten.

Inbegrepen
  • Transfer van en naar accommodatie in Longyearbyen
  • Warme dranken/koekjes
  • Een eenvoudige expeditielunch
  • Blootstellingspak, laarzen en wanten voor de duur van de tour

Let op: minimum leeftijd 6 jaar.

Prijzen

2024
Volwassenen: € 391
Kinderen: € 224
Periode
januari t/m mei
Excursieduur
ca. 7 uur
Startpunt
Longyearbyen
Prijs
€ 391,00

100% op maat

een reis speciaal voor jou samengesteld

Ons team gaat graag aan de slag met het regelen van jouw ultieme reis op maat! Geef je wensen door en je ontvangt snel een vrijblijvend voorstel voor jouw droomreis!

Het team van IJsland Tours staat voor je klaar om jouw droomreis te realiseren.

Stel jouw reis op maat samen
Expert in maatwerk voor jouw droomreis | IJsland Tours